טענה נוספת שהעלה שב"ס נוגעת לחשש מהצפתו בבקשות לטיפולי שיניים באמצעות רופאים פרטיים, אשר עלולה אף לפגוע בזמינות הטיפול הרפואי ששב"ס מבצע בשגרה; זאת בהנתן שהטיפולים המבוקשים עתידים להתבצע בין כותלי בית הסוהר ובאמצעות מיתקני שב"ס. אכן, מדובר בשקול שנעוץ בתכלית הכליאה ונגזר מתפקידו של שב"ס בניהול בתי הסוהר; ובהתאם נקבע בעבר כי מקום שבו נשקלת בקשתו של אסיר לטפול רפואי פרטי, יש להביא בחשבון את ההשלכות של העתרות לבקשה, ובתוך כך את הקף אוכלוסיית האסירים שהטיפול עשוי להיות רלוואנטי לגביה (עע"א 7440/97 מדינת ישראל נ' גולן, פ"ד נב(1), 8 (1998)).
...
בית המשפט המחוזי נעתר לבקשות, האריך את עיכוב הביצוע מעת לעת, וביום 2.12.2020 הוארכו עיכובי הביצוע עד להחלטות של בית משפט זה בבקשות רשות הערעור שהגיש שב"ס. בתגובתו מיום 18.11.2020 לבקשה להארכת עיכוב הביצוע בבית המשפט המחוזי, ציין טברי כי נקבעו לו תורים שונים בעקבות פסק הדין, ובהם צילום שיניים, שלעמדתו אין הצדקה לעכבם משום שביצועם לא יסכל את האפשרות להגיש בקשת רשות ערעור.
דיון והכרעה
לאחר שעיינו בפסקי דינו של בית המשפט המחוזי, בבקשות רשות הערעור ובתגובות להן על נספחיהן; ולאחר שהיטינו אוזן לטיעוני הצדדים בדיון לפנינו, סבורתני כי דין בקשות רשות הערעור להידחות בהיותן נטועות בנסיבות המקרה הפרטני של זגורי וטברי.
בהתייחס לטענה כי התרת הטיפול הפרטי הנדון לאסירים שיש בידם אמצעים לממן זאת, בעוד ידם של אסירים אחרים אינה משגת, תפגע בשוויון בין אסירים – מקובלת עליי עמדת בית המשפט המחוזי כפי שהובאה בפסק דינו בעניין טברי, שלפיה עצם העובדה שהטיפול הרפואי הפרטי מותר בנוהל של שב"ס, שוללת את הטענה כי עקרון השוויון בין אסירים מחייב שכולם יקבלו את הטיפול המוצע על ידי שב"ס (ובענייננו, שיניים תותבות נשלפות להבדיל משתלים), ללא תלות ביכולתם הכלכלית.
מכל מקום, בהינתן שהנוהל מכתיב כי הטיפול המבוקש על ידי המשיבים יבוצע באופן פרטי בלבד, קבלת טענת שב"ס לעניין החשש לפגיעה בשוויון בין אסירים תוביל למסקנה כי לא ניתן לאשר טיפול שיניים פרטי בהתאם לנוהל בשום מקרה – ובכך יימצאו הוראותיו בעניין זה פלסתר.