פואד הוסיף כי מספר ימים לאחר טקס ההשבעה האמור, נכח בפגישה בביתו של עו"ד עזאם השלמון, בנוכחות אחיו של משיב 1 ועו"ד חמיס בשיר – ב"כ המבקשים, שבה משיב 1 הודה כמו משיב 3 כי עסקה כאמור לא היתקיימה "וכי אין ולא יהיו לו טענות כנגד אבי ביחס לנכס, וכי הוא יחזור לעו"ד אטרש שמא הוא רימה אותו ואת משיב 2 ע"י הבאת איש אחר (חלף אבי) אשר היתחזה בפניהם כבעלים של הנכס כביכול ונושא את השם 'מחמוד מציטף מעאלי'".
בחקירתו הנגדית אישר העד כי בעבר נרשמה הערה בנוגע לנכס בדבר היות המנוח נפקד, אך מאחר שהמנוח שהה בישראל בשנת 1972 והחזיק בתעודת זהות, בוטלה ההערה.
לשאלה השיב העד כי התמורה נקבעה על פי הערכה של הרוכשים וכי לא נשכרו שרותיו של שמאי מקרקעין כדי לחסוך את עלות שכירתו.
משיב 2 מוסיף בתצהירו כי "בעקבות הדיווח לרשויות מס שבח התברר כי למנוח חוב לרשויות המס, בין היתר בגין עסקה זו. בגין חוב על סך 150,000 ₪, התקבלה הודעת עיקול צד ג' במשרדו של עו"ד אורן אמיר... בשל האמור לא שילמנו עד כה את יתרת התמורה למנוח ומנגד סרב המנוח למסור את החזקה במיגרש".
בחקירתו הנגדית מסר כי משיב 1 הוא שקידם את העסקה: "העסקה הזו הגיעה אלי דרך אדהם ג'וויחאן... פנה אלי אדהם ואמר שיש איזה ביניין בבית חנינא עומד למכירה, אני שאלתי אותו אתה בטוח שהבניין הזה אמור להמכר? אמר לי בטח, ובכלל שאני שמעתי זה בבית חנינה אמרתי אין שום בעיה. אמרתי תשאיר לי לבדוק את הנושא עם עורך הדין שלי עבד אל ראוף אטרש שיש לו את העיסוקים שלו בבית חנינא...". לדבריו לאחר שערך בירורים מסר להם משיב 4 כי "הייתה פה איזושהי בעיה שהבניין הזה יש עליו צו הריסה".
משהוטח בו כי משיב 1 טען בתצהירו כי משיב 2 הוא שיזם את העסקה, השיב: "דבר ראשון אני ואדהם שותפים בהרבה עיסקאות שעשינו ביחד. אפילו אם הוא הביא את העסקה או אני, אנחנו בסופו של דבר שותפים... אני לא זוכר אם הוא אמר לי או לא אבל זכור לי שאדהם הוא שהביא את העסקה הזאת".
לשאלה אם המנוח היה לבדו בפגישה הראשונה השיב משיב 2 : "לא, היה איתו מישהו בערך בגיל 60 שדומה לו... לצערנו לא שאלנו לשמו והוא גם לא דיבר אף אות... אני לא יודע מה השם שלו. נאמר שקוראים לו, מכנים אותו אבו חאלד". לשאלה מדוע לא הזכיר אדם זה בתצהירו השיב: "אני רק עונה על פי השאלה בתצהיר... אם עוה"ד שכח לציין את זה זאת בעיה שלו ולא שלי". לטענתו גם בפגישה הנוספת שבה נכח הגיע המנוח מלווה באדם האמור.
...
המומחית הוסיפה כי "הניגוד הבסיסי והמהותי של שטף הכתיבה ומשיכת הקו ובין החתימות שבמחלוקת לבין הדוגמאות מחד, והדמיון בצורה החיצונית של החתימות מאידך, מעידים על כך שהחתימות נכתבו כחיקוי על פי מודל חתימות בשם מחמוד מסיטף מעאלי. לאור האמור לעיל, מסקנתי היא כי החתימות נשוא מחלוקת לא נכתבו על ידי כותב הדוגמאות בשם מחמוד מסיטף מעאלי אלא הינן חיקוי על מודל חתימותיו".
מטעם משיבים 1, 2 ו-6 הוגשה חוות דעת בנושא האמור ע"י פנינה אריאלי, העוסקת בגרפולוגיה כ-27 שנים, בעלת ניסיון רב במתן חוות דעת ובעדויות בבתי המשפט.
בחוות דעתה מסרה גב' אריאלי כי בהשוואת חתימות יש לצאת מההנחה כי "בחתימותיו של אדם קיימים מאפיינים גראפיים אישיים ואינדיבידואליים, החוזרים על עצמם. לא קיימת אפשרות לאדם זר לחקות בעת ובעונה אחת את מכלול המאפיינים הייחודיים".
גב' אריאלי מצאה כי "בהשוואה בין מכלול החתימות להשוואה, בינן לבין עצמן, נמצא שהן כתובות בדגם דומה, עם וריצאיות טבעיות".
גב' אריאלי קבעה עוד כי "למרות פער השנים בין מרבית החתימות להשוואה לבין החתימות שבמחלוקת, ממצאי הבדיקה מצביעים על התאמת ב-13 מאפייני כתב. כל החתימות כתובות במהירות כתיבה בינונית. יש לקחת בחשבון שהחתימות שבמחלוקת הן משנת 2011, בהיות המנוח כבן 89 ויש להניח שבגיל כה מבוגר מצבו הבריאותי מהבחינה הפיזית, לא היה במיטבו (חולשה פיזית). יתכן שניתן לייחס את ההבדל היחיד שנמצא (צורך הלולאה באות ו'), למצבו זה ולקושי לעשות לולאה מעוגלת. בכל יתר מאפייני הכתב הרבים, נמצא שכולם קיימים בטווח הווריאציות של החתימות להשוואה". משכך הגיעה גב' אריאלי למסקנה כי "קיימת סבירות די גבוהה שהמנוע מעאלי מחמוד חתם בעצמו את החתימות שבמחלוקת".
לאחר חקירתן של המומחיות האמורות על חוות דעתן, מונה מטעם בית המשפט מר יעקוב יניב, מומחה בבדיקת מסמכים ובהשוואות כתב יד בעל ותק של כ-45 שנה, למסור חוות דעת בעניין אותנטיות החתימות שעל הסכם המכר וייפויי הכוח האמורים.
התוצאה
התובענה מתקבלת.