מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכייה בהגרלה ללא כרטיס זוכה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ודוקו: לפי תקנון ההגרלה, בכל מקרה שבו לא יוצג כרטיס ההישתתפות המקורי לא ניתן כלל לקבל את כספי הזכיה! כך נכתב במפורש בסעיף 30(ב) בתקנון: המפעל או המשלם לא ישלם פרס כלשהוא בגין כרטיס הישתתפות זוכה כלשהוא אם אותו כרטיס אבד, הושמד, הושחת, נתקלקל, נקרע, נגזר או נוקב ו/או אם נתוני העסקה או הסימון שבכרטיס ההישתתפות טושטשו או שאינם ברורים על פניו כל צרכם, באופן שלא ניתן לקבוע בודאות מהם נתוני הזיהוי או מהות הסימון או הפרס או סכומו, הכל לפי העניין.
לאור ההוראות הברורות שבהיתר ובתקנון, לאור הכללים הברורים של מיפעל הפיס, הידועים לתובע כזכיין של מיפעל הפיס, לא ניתן להעביר את כספי הזכייה ללא כרטיס הישתתפות מקורי, וללא שתובע הפרס יוכיח כי הוא זה אשר רכש בפועל את כרטיס ההישתתפות.
...
לסיכום, התובע הינו זכיין ותיק ופעיל של מפעל הפיס.
לאור המקובץ, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסכום של 2,000 ₪, וזאת תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לשיטתה, כרטיס ההגרלה בצרוף המספר המזהה שניתן על ידי התובע אינו כרטיס הגרלה זוכה בהתאם לתנאי הסכם ההיתקשרות בין הצדדים ותנאי ההיתר שניתן לנתבעת על ידי משרד האוצר.
הנתבעת טענה כאמור כי ההיתר שעל פיו היא פועלת מחייב אותה לבצע אימות זהוי לכרטיס זוכה, וככל שקיימת אי התאמה בין מספר הזיהוי של דורש הזכייה לבין מספר הזיהוי המקודד על כרטיס הזכייה, מוטל עליה איסור ברור וחד משמעי שלא להעביר את סכום הזכייה לדורש הזכייה.
...
לעניין זה, מקובלת עלי עמדת התובע, כי החובה לנהוג בתום לב במישור החוזי, כפי שקבועה בסעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג – 1973 (להלן: "חוק החוזים"), מחייבת את הנתבעת לבחון את טענותיו של מי שמבקש לקבל לידיו כספי זכייה בהגרלה, ככל וקיים פגם שלא מאפשר להעביר אליו את תשלום כספי הזכייה.
לסיכום המישור החוזי, מצאתי כי עקרון תום הלב בחוזה אינו מאפשר לדחות את תביעתו של התובע על הסף תוך הסתמכות על לשון הסכם ההתקשרות או לשון כרטיס ההגרלה, ללא בחינת טענותיו של התובע לגופן, ועל כן יש לאפשר לו להציג את ראיותיו לעניין זה. ואולם, על התובע יוטל נטל הוכחה גבוה על מנת שיוכיח כי הנתבעת נהגה שלא בתום לב בהסתמכותה על ההסדר החוזי החל בין הצדדים.
לאור הנימוקים לעיל, הבקשה נדחית שלב זה. עם זאת לאור הטענה כי הנתבעת פועלת בהתאם להחלטת משרד האוצר, שלא צורף להליך, ולא ברור אם ההליך כאן הוא הראוי לתקיפת החלטת משרד האוצר, ולאור העובדה כי החלטת משרד האוצר לא בוטלה, ועל פניו הנתבעת כפופה להוראותיו על פי נהליה ומנועה מלפעול בניגוד לה, הרי ראוי כי התובע ישקול המשך ההליכים לנוכח הטענה בנוגע לקיומה של החלטה משרד האוצר שבחן את הנושא והורה לנתבעת להימנע מהעברת כספי הזכייה לתובע.
על מנת לקבלת את עמדת ב"כ התובע לאור האמור בהחלטה זו על כל רכיביה, אני קובעת תז"פ ליום 10.7.17.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

557; 867 p.2d 357), מישתתף בהגרלה, אשר כרטיסו אבד, טען כי רכש את כרטיס ההגרלה במקום מסוים שלימים נסתבר שאכן, אחד מהכרטיסים הזוכים בהגרלה הרלוואנטית נרכש במקום זה. כמו כן, אף אחד מהמשתתפים בהגרלה זו לא הגיע לידרוש את כספי הפרס מכוח הכרטיס הנ"ל. אף על פי כן, בית המשפט סרב לקבל את תביעתו של המשתתף לתשלום מנת הפרס, בנמקו שעל פי דבר החקיקה הרלוואנטי מותנית קבלת כספי הזכייה בהצגת הכרטיס הזוכה.
המשיב מחזיק בדעה לפיה באין כרטיס - אין זכיה, גם אם ניתן לוודא עובדתית את זהות הזוכה.
...
המשיב ישא בשכר טרחת עורך דין בסכום של 15,000 ש"ח. ת השופטת מ' נאור: אני מסכימה כי דין הערעור להתקבל.
(ההדגשות הוספו) לדעתי, סעיף זה מחייב את מפעל הפיס להפעיל שיקול דעת בשאלה אם לשלם או לא, ואין בסעיפי תוכנית ההגרלה האחרים שצוטטו על ידי חברתי השופטת ארבל כדי לפגוע במסקנה זו. מפעל הפיס אינו זכאי להיכנס למחלוקת בין הטוענים לזכאות, כשרק אחד מהם מחזיק פיזית בכרטיס.
ת השופטת א' פרוקצ'יה: אני מסכימה עם מסקנתה של חברתי, השופטת ארבל, כי דין הערעור להתקבל מהטעמים המעוגנים בחובת תום הלב החלה בהפעלת זכויות חוזיות מכח סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי).

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2008 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אולם, כאשר הכניס המפעיל את הכרטיס לשם בדיקה, פלט מסוף מיפעל הפיס את ההודעה "כרטיס לא זוכה". כאשר פנה אל מפעיל דוכן הפיס לקבלת הסברים נענה בתשובה, כי כל עוד המסוף אינו מנפיק הודעת זכייה אזי לא ניתן לשלם את כספי הזכייה.
הדין ויישומו סעיף 30(א) לכללי הלוטו קובע: "לצורך קבלת מנת פרס, ימסור המוכ"ז את הכרטיס הזוכה לידי המשלם, והמשלם יכניס את הכרטיס הזוכה לתוך המסוף לצורך הנפקת אישור זכיה. הונפק אישור הזכיה כאמור, ישלם המשלם למוכ"ז את הסכום מנות הפרס שבהן זכה". מסעיף 30 עולה, שכללי הלוטו קובעים כי המשתתף בהגרלה אשר בידו נמצא כרטיס עם המספרים המקנים זכיה, יציגם למפעל הפיס וכנגד מסירת הכרטיס, ינפיק מיפעל הפיס אישור בדבר הזכיה וכאמור ישלם למשתתף את סכום זכייתו.
...
התוצאה היא שאני דוחה את הבקשה.
הליך תלונה על נסיון לקבל דבר במירמה, בנסיבות, ולאור ההסבר,-היה הליך מרחיק לכת, שאיני סבורה שמפעל הפיס כגוף צבורי לא יכול היה להיתמודד עמו ללא תלונה מעין זו. אשר על כן אני קובעת, שכל צד ישא בהוצאותיו.
אני קובעת את התיק לשלב ביניים כדי לברר את עמדת המבקשים לעניין המשך היתנהלות התביעה, וזאת לתאריך 23.6.08 בשעה 08:20.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"יש רגליים" לטענת הנתבע, כי אם היה התובע משתתף בהגרלות "היה יוצא שכרו בהפסדו", שכן עלות החיובים שהיה אמור להיות מחויב בתקופת הביטול, היו פי ששה ויותר, מהסכום לו היה זוכה (כאמור – 484 ₪ חיוב למול 77 ₪ זכייה).
מאידך, מקום בו לא הישתתף הכרטיס בהגרלה, והכרטיס לא זכה אפילו ברמת התיאוריה, הרי שכל ניזקו של התובע, יכול היה להתמצות, בשווי דמי המנוי שנגבו ממנו-אם היו נגבים.
...
לו רצה באמת ובתמים, לגלות ולהסיר כל חשש היה בידיו לעשות כן אך הוא בחר, מטעמים ברורים, שלא לעשות כן. סוף דבר לאור כל האמור אני קובע, כי לתובע לא נגרם כל נזק, ולפיכך לא קמה לו זכות לקבלת פיצוי בגין אותה טעות שאירעה אצל הנתבע.
בנסיבותיו המיוחדות של תיק זה הגעתי למסקנה, כי אין להשית הוצאות על התובע למרות שתביעתו נדחתה.
סוף דבר התביעה נדחית וכל צד ישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו