מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכותו של נאשם לסרב לבדיקת שכרות בנוכחות עורך דין

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2018 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

עם זאת, אמר שבכל דו"ח רגיל הם מסבירים לחשוד שהוא יכול לחתום או לסרב לחתום על המסמכים ולכן סביר להניח שכך עשה גם במקרה זה. עיקר מוצגי התביעה: במסגרת מוצגי התביעה, הוגש דין וחשבון על בדיקת שיכרות באמצעות מכשיר ינשוף (ת/4) בו סומן בסעיף 6 כי במקום הבדיקה "לא נכח איש" עם הנבדק.
חמור מכך, הנאשם אשר אינו דובר את השפה, ודאי שלא קורא וכותב, לא יודע על זכויותיו המנויות בתחקור חשוד לרבות זכותו לשמור על שתיקה וזכותו להיוועץ בעורך דין.
"מן הזכות היסודית של העצור להפגש עם עורך-דין, נגזרות ומשתמעות הזכות לקבל הודעה על קיומה של זכות זו והחובה המוטלת על הרשויות להודיע על כך לעצור.
...
בפתח הכרעת הדין וכמצוות ס' 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, אני מודיע כי החלטתי לזכות את הנאשם מביצוע העבירה בה הואשם בכתב האישום המתוקן וזאת, כפי שיפורט להלן.
לאור האמור, סבורני כי לנאשם לא תורגם ההליך ולמצער, לא בצורה מיטבית.
בנוסף, לאור עדות השוטרים אשר סבורים כי אין זה מתפקידם להסביר וליידע ולאור עמדת ב"כ המאשימה שאין התחקור חוסה תחת חוק סדר הדין הפלילי (חקירת חשודים), התשס"ב-2002, וכי אין זה משנה כיצד התנהל ההליך כל עוד בדיקת הינשוף הוציאה תוצאה, סבורני שדווקא במקרה זה, יש חשיבות גדולה לפסילת הראיות אשר הוגשו ומשכך, הריני פוסל את מוצגי התביעה.
בהיעדר ראיות, אין מנוס מזיכוי הנאשם מביצוע עבירת נהיגה בשכרות וכך אני קובע.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הפסילה ניתנה לנאשם בנוכחות עורך דינו, ביום 23.6.15 בתיק מס' 3558-06-14 בבית המשפט לתעבורה באילת ולמרות זאת הנאשם לא הפקיד את רישיונו.
הנאשם לא שיתף פעולה, סרב לדבר, סרב לבצע בדיקת מאפיינים והתרשמותו של רס"ב קייסרמן, שערך את הדו"ח, היתה כי הנאשם נמצא תחת השפעת אלכוהול "כבדה". הודעותיו של הנאשם - ת/26 ות/29 מלמדות אף הן על היתנהגות לא מותאמת מצד הנאשם בעת חקירתו, כגון שכיבה על הריצפה ובהייה בתיקרה.
בדו"ח קייסרמן הוסיף: "כמו כן נמסר לו חובותיו וזכויותיו בגין הדרישה והנ"ל הבין היטב את משמעות הדרישה". מהדו"ח עולה עוד כי מאותו רגע הנאשם סרב בכל תוקף למסור דגימת שתן לצורך בדיקה אם בגופו קיימים שרידי סם, למרות שהוא התבקש לעשות זאת מספר פעמים (ראו גם עדותו של קייסרמן בעמ' 33 לפרוט' בש' 1-24).
...
לאחר שקראתי את פסק הדין בעניין ג'אבר, כמו גם את תקנה 557(ה) לתקנות, אני סבורה כי הצדק עם המאשימה, ואנמק.
יוצא אפוא שהפסילה שהוטלה על הנאשם באילת טרם הסתיימה ולכן במועד הרלבנטי לאישום השני הוא נהג כשהוא פסול לנהיגה.
סוף דבר הריני מרשיעה את הנאשם בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, לפי סעיף 67 לפקודה, נהיגה בשכרות מכח סירוב, לפי סעיפים 62(3) + 64ב(ב) + 64ד(א) + 39א לפקודה, נהיגה כשרישיון הנהיגה פקע, לפי סעיף 10(א) לפקודה ונהיגה ללא ביטוח, לפי סעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש].

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

כעולה מעדותו הנאשם סירב לבצע בדיקת שיכרות, על אף שהוסברה לו משמעות הסרוב, וחתם שהוסברה לו זכות ההיוועצות עם עורך דין.
סיטון, שישבה עם הנאשם, בניידת, מאחור, רשמה שמפיו נדף ריח חריף של אלכוהול, וציינה שכשנשאל הנהג האם מוכן לבצע בדיקת דם בגין בחשד לנהיגה בשיכרות, השיב: "אני לא מוכן לכלום ושום בדיקה לא עשיתי כלום ולכלום אני לא מסכים". בעדותה הבהירה שהמזכר מתייחס לארוע, גם אם לא מצוינת בו תעודת הזהות של הנאשם, שכן מצוין מספר הארוע, 243, ומועדו, 10.11.16, ואין אפשרות שבאותו היום היתרחש ארוע אחר עם מספר זהה (עמ' 8 לפרו', ש' 5-6, עמ' 8 לפרו', ש' 23-24).
מחדלי חקירה נוספים, עליהם הצביעה ההגנה הם העידר מזכרים מטעם שוטרי היס"מ שנכחו במקום, העידר בדיקתם של סירטוני מצלמות האבטחה של תחנת הדלק ומגרש הרכבים, אי נטילת טביעות אצבע מההגה של הרכב ואי תפיסתם של בקבוקי הבירה ברכב כראיה - יצוין שהיקף החקירה נתון לשיקול דעתה של המישטרה, ומושתת על חומר החקירה, המצוי בתיק.
...
לסיכום, עדותם של שני השוטרים, שהיו עדים לאירוע, הייתה מהימנה ועקבית, השתלבה עם הדוחות והמסמכים שערכו, ואני מקבלת את גרסתם כמהימנה.
ממכלול הראיות שהונח לפני השתכנעתי, למעלה מספק סביר, שהנאשם נהג ברכב, במועד האירוע, בהיותו פסול, לא ציית להוראות השוטרים שהורו לו לעצור, נמלט מניידת המשטרה, תוך ביצוע עקיפות מסוכנות, וגרם לרכבים אחרים בכביש לסטות מנתיבם.
סוף דבר נוכח האמור לעיל, אני מרשיעה את הנאשם בעבירות שמיוחסות לו בכתב האישום, נהיגה בהיותו שיכור, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בקלות ראש, ונהיגה ברכב ללא ביטוח.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטעמו, מתן אפשרות לשוחח עם עורך דין, בנוכחות שוטר, כמוה כאי מתן אפשרות.
לטעמי, נפגעה זכותה של המשיבה להיוועץ עם עורך דינה, באופן פרטי והיה על השוטר לאפשר למשיבה לשוחח עם עורך דין, בפרטיות ו/או אפשרות לבחון אפשרות שכזו, בחדר אחר, בתחנת המישטרה.
ואולם, גם לאחר שבית המשפט קובע כי נפגעו זכויות נאשם, עליו לבחון את רמת הפגיעה.
לא נעלמת מעיני העובדה כי עבירת הסרוב הנה עבירה של מצב משפטי, בו עצם הסרוב מקים עבירה של נהיגה בשיכרות ויכול כי הוועצות עם עורך דין היתה מביאה את המשיבה לכדי הסכמה ובצוע בדיקה.
...
משכך, נראה לי כי לא נרמסה לחלוטין זכותה להתייעץ עם עורך דינה ואין בכך בכדי להוות סיבה לדחיית הבקשה לחלוטין.
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את הבקשה ומורה על הארכת הפסילה המנהלית של המשיבה עד לתום ההליכים כנגדה.

בהליך בקשה לביטול איסור שימוש ברכב (בא"ש) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

רק לאחר שתובע יחתום על כתב האישום וכתב האישום יוגש למזכירות בית המשפט, רק אז ניתן יהיה לומר כי הוגש כתב אישום כמובנו בחוק ורק אז יחול סעיף 74 לחסד"פ המקים זכות עיון לנאשם.
הציטוטים של מזכרים או של הודעת המבקש בחקירתו שיובאו להלן, הנם בגדר פעולות חקירה בהן נכח המבקש ולכן אין בהצגתם בהחלטה חשש לשיבוש החקירה בדברים אלה.
ככל והיה מבצע בדיקה לשימוש בסמים ובתוצאה היה מתגלה קאנביס בלבד, הרי שהמצב המשפטי היה שונה, אולם המבקש סירב לבצע את בדיקת השתן לשם גילוי סמים אחרים בגופו, ולכן החזקה כי נהג בשיכרות קמה.
עניין זה נדון ברע"פ 2538/11 ‏‏ אבי בר נ' מדינת ישראל: "לטעמי, בשעה שהמתבקש לנשוף ממתין לבדיקה, כשם שיכול הוא - למשל - להיתקשר לביתו לומר שלא יגיע מייד כי עוכב על-ידי המישטרה, כך יכול הוא להיתקשר לעורך דין. אך נוכח דבר המחוקק בעיניין "אזהרת הסרוב" בנסיבות אלה אין המישטרה חייבת לעכב את הבדיקה משהוכנה, כדי שלא תאבד האפקטיביות שלה הקשורה בלוח הזמנים.
על כן סבורני, כי סעיף 64ב(ב2) הוא ההסדר הרלבנטי בעניינינו, משמע אין למתבקש לנשוף הזכות לעכב את הבדיקה עד שיועץ בעורך דין, ואולם אין בכך כדי לשלול שיחה טלפונית מקום בו אילוצי הזמן - דוגמאת ההכנות לבדיקה - מאפשרים זאת.
...
על כן סבורני, כי סעיף 64ב(ב2) הוא ההסדר הרלבנטי בענייננו, משמע אין למתבקש לנשוף הזכות לעכב את הבדיקה עד שיועץ בעורך דין, ואולם אין בכך כדי לשלול שיחה טלפונית מקום בו אילוצי הזמן - דוגמת ההכנות לבדיקה - מאפשרים זאת.
לאור העובדה כי יש במקרה זה חשד לשימוש בסמים, אני סבור כי יש רלוונטיות לעבירות הפליליות בתחום הסמים בעברו הפלילי לעניין קביעת המסוכנות ולא מדובר בהשחרת פניו.
שתי הבקשות נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו