מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכות עיון בתיקים אישיים של עובדים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

סעיף 93.121 לתקשי"ר קובע כי "לכל עובד ינוהל תיק אישי במשרד הראשי וביחידה בה הוא מועסק. בתיק האישי יתויקו המסמכים האישיים של העובד והמסמכים הנוגעים למעמדו האישי תנאי שרותו וההתכתבות הקשורה בהם. לכל עובד זכות עיון בתיק האישי". סעיף 93.122 לתקשי"ר קובע כי המידע שבתיק האישי הוא פנימי וסודי וכי העיון בו מותר לעובד לפי סעיף 93.125.
...
כמו כן, אף אם היינו סבורים שהמסמכים כוללים תלונות או הערות שליליות על התובעת (ולא כך אנו סוברים!) לא מצאנו שמדובר במסמכים שהוכנסו בטעות או בחוסר תום לב לתיק האישי ולכן לא מדובר במקרה חריג שבו יש להורות על הוצאתם מהתיק.
בנסיבות אלה, תביעת התובעת להוצאת המסמכים מתיקה האישי – נדחית.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 2.5.21 פנה ב"כ המבקשת בבקשה לדחות את מועד היתכנסות הועדה הפריטטית מאחר ש"בשל סד הזמנים הציפוף, לא יעלה בידנו להשלים המלאכה עד למחר 3.5.21 ודרוש לשם כך פרק זמן נוסף", בשל דיון בבית הדין לעבודה שקבוע לב"כ המבקשת באותו היום, וכן מהטעם ש"לא העברתם לח"מ את תיק המסמכים של העובדת" (נספח 13 ו- 15 לבקשה).
יובהר: אין חולק שעל המשיבה להמציא למבקשת את כל החומר הרלוואנטי הנוגע לה והיא זכאית לעיין בתיק האישי ולהיחשף לכל המידע בעיניינה.
...
סיכומו של דבר: לאחר שבחנו את הראיות לכאורה ואת הנזק שעלול להיגרם אם לא יינתן הצו המבוקש, אנו בדעה שבשלב זה אין מקום לתת צו זמני כמבוקש.
על כן, הבקשה נדחית.
אשר לפסיקת ההוצאות נעיר, כי לא נעלמה מעינינו טענת המבקשת למצב כלכלי קשה, אולם משלא הוצגה לבית הדין ראשית ראיה לכך התקשינו לתת משקל לטיעון זה. המבקשת תשלם למשרד החינוך הוצאות הבקשה בסכום של 4,000 ש"ח, וכן תשלם הוצאות להסתדרות המורים בסכום של 2,000 ש"ח. ההוצאות תשולמנה בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להלן אתייחס למסמכים השונים שנתבקש הגילוי שלהם: כל התיק האישי של התובעת, בקובץ אלקטרוני – הנתבעת אינה חולקת על זכות התובעת לעיין בתיק האישי שלה (כאמור בסעיף 23 לתגובה).
...
לאחר שעיינתי בבקשה לגילוי מסמכים ובתגובה לה, להלן החלטתי: רקע כללי בפניי בקשה לגילוי מסמכים ספציפיים שהוגשה על ידי התובעת.
מנגד, לטענת המדינה, הבקשה לגילוי מסמכים הוגשה בשיהוי ובאיחור רב, לאחר שכבר ניתנה ביום 29.5.2023, החלטה לפיה תמו ההליכים המקדמיים, וכן מבלי שפנתה קודם לכן אל ב"כ המדינה, כמקובל, וזאת על מנת לנסות להצדיק את המחדל בהתנהלות זו. על כן, יש לדחות את הבקשה, ולו מטעם זה בלבד.
אישור תקופת העבודה של גב' כרמלה דולב, שרה אופיר וגב' איבלין קסטיאל מירס והמכרזים שבהם כל אחת מהן התקבלה לעבודה - דין הבקשה גם ביחס לעובדות כאמור, להידחות.
דין הבקשה, להידחות.
מסמך החלטה מסודר במסגרתו הוחלט כי פסיכולוגים אינם יכולים לבצע אבחונים פסיכולוגיים בשירות המדינה והפרוטוקולים שהובילו להחלטה זו – דין הבקשה, להתקבל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ב"כ התובעת מסר כי לא ניתן להעלות "כל טענה שהיא" בטרם עיין בתיק האישי, ובקש שלא לקיים את הישיבה שסוכמה כדלקמן: "נעביר את התיק האישי תוך 7 ימים ונמתין לקבלת היתייחסות העובדת תוך 7 ימים לבקשת בא כוחה.". ביום 19/02/2010, שלח ב"כ התובעת מכתב למר סימון בו אישר את קבלת תיקה האישי של התובעת, וכן הלין, בין היתר, על כך שבית החולים קבע עובדה בדבר הפסקת עבודתה מבלי שהשימוע הושלם, באופן חד צדדי, שרירותי ושלא כדין.
עמדת בית החולים במכתבו מיום 26/02/2020, לפיה מאחר וחלף כחודש ימים מיום משלוח התיק האישי ולא התקבלה היתייחסות מב"כ התובעת משמע שהתובעת "מיצתה" את זכות השימוע, אין לה על מה להתבסס והיא נדחית.
...
ביום 26/02/2020, השיב מר סימון לב"כ התובעת במכתב בו ציין, בין היתר, כי בית החולים הסכים לקיים שימוע בעניינה של התובעת "לפנים משורת הדין", על אף שהפסקת עבודתה נעשתה בשל הגיעה לגיל פרישה, וכי מאז ישיבת השימוע מיום 10/01/2020 חלף חודש ימים במהלכם לא ניתנה התייחסות כלשהי מטעם ב"כ התובעת, ובהעדר התייחסות "הבנו" כי התובעת מיצתה את זכותה לשימוע ואין בכוונתה להעלות טיעונים נוספים, וכי "בנסיבות אלה ולאחר שנשקלו כל טענות מרשתך כנגד הפסקת עבודתה בשל הגעתה לגיל הפרישה, לא מצאנו כי יש בטענות אלה כדי להצדיק את הארכת עבודתה מעבר לגיל פרישה.". ביום 25/03/2020 הוגשה התביעה דנן.
לאור כל המפורט לעיל, תביעת התובעת בגין פיצוי בשל בגין התעמרות, הטרדה, פגיעה ופרסומי דיבה, נדחית.
לסיכום, תביעת התובעת מתקבלת בחלקה בלבד וכאמור בסעיף 46 לעיל, כך שעל הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין, בסך של 25,000 ₪, אשר ישולם תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
בנסיבות העניין, ולאור הפער בין הסכום הנתבע לסכום שנפסק, וכן לאור דחיית כל טענות התובעת בתביעתה כנגד הנתבע מלבד טענה אחת, לא מצאנו מקום לפסיקת הוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לתובע נימסר זימון לשימוע הנושא תאריך 29.4.18 (נספח ו' לתצהיר גב' כהן) במסגרתו פורטו הנושאים שיידונו במסגרת ההליך; לזימון צורפו המסמכים מתיקו האישי של התובע הרלבאנטיים לאירועים שפורטו בזימון (סעיף 33 לתצהיר גב' כהן); ניתנה לתובע שהות מספקת על מנת להערך לשימוע שהתקיים ביום 17.5.18 (כשלושה שבועות לאחר משלוח הזימון); ניתנה לתובע האפשרות להיות מיוצג בהליך השימוע ע"י ועד העובדים או ע"י עורך דין מטעמו ואכן בשימוע נכח עו"ד מטעם התובע (עו"ד זרייק); השימוע ארך זמן לא קצר וניתנה לתובע ולבא כוחו האפשרות להעלות את טיעוניהם (ראו תימלול הקלטת השימוע שנערכה ע"י התובע אשר משתרע על 58 עמודים – נספח לתצהירו של התובע); נערך ע"י הנתבע סיכום לשימוע הכולל את תמצית הדברים שנאמרו בו (נספח ז' לתצהיר גב' כהן); ההחלטה בשימוע התקבלה ביום 30.5.18 ע"י הגורם המוסמך (פרופ' יצחק קרייס, מנהל בית החולים) לאחר עיון בתיק האישי של התובע ובפניה המנומקת אליו וההחלטה ניתנה כשהיא מנומקת.
רביעית, בהיתחשב בכך שלא נפגעו תנאי העסקתו של התובע או שהתנכלו לו או שהוא פוטר עקב המקרים המפורטים לעיל, הרי שלנוכח הוראות סעיף 5 לחוק, היתיישנה זכותו של התובע לתובע פיצוי כאמור בחוק.
...
לנוכח האמור ואף אם לטענת התובע המתואר במסמכים אלו אינו מדויק, הרי שלטעמנו לא מדובר בלשון הרע.
מעבר לאמור, הרי שבהתאם להוראות סעיף 13 לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, יש לדחות את התביעה ונפרט.
סוף דבר: התביעה על כל רכיביה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו