לתובע הוצעו חלופות עבודה עוד טרם סגירת המחסן ואף לאחר סגירתו; התובע שובץ כסדרן בסניף, אך הלין כי (גם) עבודה זו לא מתאימה לו. שוכנענו כי התובע לא רצה לעבוד כסדרן אלא ביקש לעבוד כמלגזן (בלבד), ומשלא נמצאה לו עבודה "מתאימה" קרוב לביתו, הגיעו שני הצדדים למסקנה כי אין מנוס אלא לסיים את העסקתו תוך תשלום פצויי פיטורים.
שלא כבעניין שמחי, בעניינינו התובע אף הועסק בתפקיד חלופי בעת סגירת המחסן, ומשהלין על כך כי עבודה זו לא מתאימה לו, ומשלא נמצא עוד בסניפיה באיזור מגוריו תפקיד כמלגזן, ומשלא הסכים לנסוע למרכז ולעבוד שם כמלגזן – פוטר מעבודתו ובהסכמתו (= לבקשתו).
לו נטען כי במעבר בין התפקידים (מהמחסן לסניף) הייתה "הרעת תנאים", ברי כי הנתבעת הייתה משלמת פצויי פיטורים לתובע ,לוּ התפטר בגין הרעת תנאים.
גם אם מדובר בהעברה מתפקיד לתפקיד, לעובד נתונה זכות הטיעון והאפשרות לשכנע את מנהלו בהתאמתו לתפקיד ובמתן היזדמנות הולמת להוכיח את התאמתו [ראה לעניין זה ע"ע (עבודה ארצי) 1159/01 ד"ר אבנר כרמי נ' מדינת ישראל-מינהל המחקר החקלאי (פורסם בנבו, 05.11.02) (להלן: "עניין כרמי")].
...
כאמור, עדותה הייתה מהימנה ולא שוכנענו כי נהגה לצעוק או להשפיל את התובע הן באופן אישי והן בפומבי.
בנוסף, וכאמור לעיל, בשיחת השימוע התובע לא טען כי נוהגים להשפיל אותו בסניף ובשל כך לא מעניין לעבוד שם.
משלא הוכח כי אמירות כאלה ואחרות נאמרו ע"י יואל וקרן לתובע, משלא הובאו הוכחות ל"פרסום" ברבים לאמירות להן טוען התובע – נדחית התביעה ברכיב זה.
סוף דבר
משנדחתה התביעה על כל עילותיה, ומשעסקינן בתביעה של עובד שלא התרשמנו מאמינות עדותו, ובתביעה בסך של 239,029 ₪, ומנגד, של עובד שהשתכרותו השוטפת אינה גבוהה, ובשוקלנו כל אלה, ישא התובע בהוצאות הנתבעת בסך 2,000 ₪.
בהתאם, ומשנתאפשר לצדדים להתייחס לכך(החלטה מ-7.7.20), ולאחר ששקלנו את טענותיהם, מצאנו להורות כי כל אחד מהצדדים ישא בהוצאות לטובת אוצר המדינה בסך של 500 ₪ [ראה לעניין זה תקנה 514 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984; ע"א 360/88 שלום אלדומי נ' נעמי אלדומי, מה(3) 148 (1991)].