מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכות ייצוג נחקרים בפני המוסד לביטוח לאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הזכות לנוכחות עורך דין בשלב החקירה תקנות הביטוח הלאומי (ייצוג בפני המוסד), התש"ל-1970 מכירות בזכות הזולת להיות מיוצג בהליכים שמנהל מול המוסד לביטוח לאומי.
...
עוד שוכנענו, כי קבלת הבקשה תגרום נזק בלתי הפיך למשיב ותפגע בסמכותו ויכולתו להגיע לחקר האמת בתיק.
סוף דבר על יסוד כל האמור לעיל הבקשה נדחית.
המבקשים ישלמו למשיב הוצאות הבקשה בסך 3,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התיקון ניכנס לתוקף ביום 5 בדצמבר 2015 (להלן – "יום התחילה") והוא חל על כל הסכם לטפול בתביעה לגימלה בפני המוסד לביטוח לאומי, שנכרת מיום התחילה ואילך.
עקרי ההיסטוריה החקיקתית של תיקון 161 הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון – הגבלת שכר בייצוג בפני המוסד), התשע"ד-2014 (להלן - "הצעת החוק") התקבלה בקריאה טרומית ביום 5 במרץ 2014 ובקריאה ראשונה ביום 29 ביולי 2014.
מעיון בפרוטוקולי ישיבות המליאה בהן נדון התיקון עולה, כי מטרת הצעת החוק הייתה להיתמודד עם החברות למימוש זכויות רפואיות ולהגביל את שכר הטירחה הנגבה על-ידי גופים מתווכים לצורך הגשת תביעה לגימלה הנתנת לפי חוק הביטוח הלאומי לזכאים לכך.
בנוסף, הטענה בדבר העידר יכולת כלכלית והבקשה להגיש תצהיר תומך הועלתה רק לאחר שהובהר למבקש שתינתן לו הרשות להיתגונן בכפוף להפקדה, ויש לציין שהמבקש עצמו הודה בחקירתו שאין לו בעיות כלכליות המונעות ממנו לשלם את סכום התביעה (עמ' 5, שורה 33 – ע' 6, שורה 1).
...
במאמר מוסגר ייאמר, שלאור המסקנה אליה הגעתי בבקשה שבפניי אמנם אין מקום שאדון בגובה ההפקדה, אך אומר שספק אם יש במסמכים שצורפו ובשים לב לנטען בתגובת המשיב כדי להביא להפחתת סכום ההפקדה או לאיונו.
בהמשך להתנהלות זו, ומכיון שהמבקש מיוצג ע"י אותו משרד עורכי דין מיום הגשת בקשת הרשות להתגונן ועד עתה, לא הובהר ולא ניתן כל הסבר מדוע הועלתה טענת העדר הסמכות העניינית רק בשלב זה. לאור כל האמור לעיל, ובשים לב להתרשמותי מהמבקש בעדותו בפניי, אין לי אלא להסיק שבקשה זו באה לעולם במועד בו באה, רק משום שהמבקש הבין שלצורך המשך ניהול ההליכים בבית משפט זה, יהיה עליו להפקיד סכום משמעותי.
מכאן, אין מנוס מהמסקנה שהבקשה הוגשה במועד בו הוגשה, בחוסר תום לב. בשים לב להתנהלות המבקש כפי שפורט לעיל ולהוראת תקנה 29 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, אני מוצאת לנכון לחייב את המבקש בהוצאות לטובת המשיב.
סיכום בהתאם לסמכותי לפי סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984, אני מורה על העברת התביעה לבית הדין האיזורי לעבודה בחיפה, אשר ידון בו כאילו הובא לפניו מלכתחילה, ורשאי הוא לדון בו מן השלב שאליו הגיע בית משפט זה. המבקש ישא בהוצאות המשיב בסך של 4,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

  עוד נפסק כי במסגרת ההערכה הראשונית על בית הדין להשתכנע כי הארוע מוגדר בזמן ובמקום וניתן יהיה להעריך כי הטביע חותם על התובע וגרם לדחק נפשי שאינו רגיל אצלו, באופן סובייקטיבי קרי, כיצד השפיע הארוע על התובע עצמו ולא כיצד ראוי היה כי אותו ארוע בעבודה ישפיע עליו ( עב"ל (ארצי) 497/99 ישעיהו יוסף - המוסד לביטוח לאומי  [פורסם בנבו] (10.12.02); לוזיאנה בנשטרית – המוסד לביטוח לאומי[פורסם בנבו] (29.3.06)).
בחקירתו בפני בית הדין טען התובע כי שני אירועים גרמו לו לחשוש לפרנסתו ומקום עבודתו והם העלאת היעדים בשנת 2015 בצורה משמעותית, וכן קבלת מייל ממנהלו מספר ימים טרם שבצע את ניסיון ההיתאבדות (עמ'4 לפ' ש' 1-5).
מהאמור לעיל עולה כי גירסתו הראשונית של התובע בפני חוקר הנתבע ובעת מילוי טופס התביעה וטרם קבלת ייצוג משפטי, משקפת את היתרחשות האירועים בצורה נכונה .
לצדדים זכות ערעור לבית הדין הארצי בירושלים , תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין.
...
ככל שלא תתקבל הטענה כי הערעור הוגש בזמן, מדובר באיחור של כחודש ימים אשר הינו איחור סביר לכן יש לדחות את טענת הנתבע בעניין זה. טענות הנתבע יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות שעה שמכתב הדחייה נשלח ביום 15.5.2017 בעוד התביעה הוגשה ביום 14.6.2018, בחלוף שנה וחודש מהמועדים הקבועים (12 חודשים) להגשת תביעה לבית הדין.
התובע העיד וכך אף עלה מחקירתו על ידי חוקר הנתבע , כי מדובר באירוע מתמשך של העלאת יעדים החל מחודש ינואר 2015 כאשר שיאו היה בחודש יולי 2015 עם זאת, לא מצאנו כי התקיים אירוע "מיוחד" או שונה בתוך המתח המתמשך מחודש ינואר ואילך.
העלאת יעדי המכירות דווקא בחודש יולי הינה בגדר מגמה מתמשכת אליה נחשף התובע עוד מחודש ינואר ואילך על כן, התוצאה היא כי לא הוכח אירוע מוגדר בזמן ובמקום , המלמד כי בגינו חווה התובע מתח שונה וייחודי מהמתח אשר שרר באופן כללי באותה תקופה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני בקשה להביא ראיות לסתור לקביעת המוסד לביטוח לאומי מיום 13.09.19 ולפיה נכותו של המשיב בגין תאונת דרכים מיום 26.07.15, הנה בשיעורים הבאים: 5% בגין שבר בחוליה לפי פרט 37(8)(א) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) התשט"ז- 1956 (להלן: "תקנות הביטוח הלאומי"); 5% בגין הגבלה בתנועות הגב לפי מחצית מיפרט 37(7)(א) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי.
לא ייתכן ולא ניתן לקבל מצב שבו וועדה קובעת נכות (או דוחה קביעת נכות) על סמך מימצאי חקירה מבלי שהדבר יוצג בפני הנפגע ומבלי שהנפגע יקבל זכות טיעון.
...
לכן, אם היתה בפני בקשה של התובע להביא ראיות לסתור את קביעת הביטוח הלאומי אשר קבעה בשנת 2017 כי לא נותרה כל נכות, היה מקום להיעתר לבקשה הזאת ללא כחל וסרק.
בכל הקשור לרישום משנת 2015, אמנם התובע התלונן על כאבי גב אולם נרשם במפורש שבדיקת הרמת רגל ישרה יצאה תקינה ואין בגיליון הרפואי כל תיעוד על הגבלה בתנועות עמוד שידרה ומשכך אין מדובר בעבר המצדיק ניכוי נכות בגין מצב קודם (וראו לעניין זה דיון נג/01-46 (ארצי) מרגוליס יצחק נ' המוסד לביטוח לאומי, פ"ד כו (1) 364 (21.2.93)) מכל האמור לעיל, דין הבקשה להידחות ובנסיבות העניין מצאתי לנכון לחייב את הנתבעת בהוצאות התובע בגין בקשה זו בסך 2,500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ואולם, בכך לא נסתם הגולל על תביעתה של התובעת, שכן על פי הפסיקה בית הדין מוסמך להאריך מועד (עב"ל (ארצי) 59462-12-15 מאלו – המוסד לביטוח לאומי (מיום 24.8.2018), בין היתר משיקולים אלה: סכויי ערעור, האם מדובר במבוטח הנמנה על אוכלוסייה מוחלשת המתקשה במימוש זכויותיו, האם נפגעו האינטרסים של המוסד בדמות קושי בהתגוננות מפני התביעה וכן מהותו של העניין וחשיבותו, קרי חשיבותה של הזכות מושא ההליך למבוטח ומידת הנזק שייגרם לו. מאחר שבנסיבות העניין לא מצאנו כי נפגעו האינטרסים של המוסד ובשים לב לאוכלוסייה עליה נמנית התובעת, סברנו כי יש לידון בתביעה לגופה, שכן התביעה אינה מופרכת מיסודה.
"ואולם, בסופו של יום, בעת מתן פסק הדין, על בית הדין לפסוק בהתאם לדין ולראיות שהוצגו בפניו" (ב"ל (ת"א) 10708-03-22 דינה לוי- המוסד לביטוח לאומי (מיום 16.4.2023), סע' 22).
נוכח מצבה הכלכלי של התובעת, ובהנתן כי בתו של המנוח שילמה על המצבה, לא מצאנו ליתן משקל לעניין זה. לגבי השבעה - התובעת הבהירה בחקירתה בפני חוקר הנתבע, כי אינה יהודייה (ש' 10) כי ישבו שבעה בביתה של נטליה ואלכסנדרה והיא היתה באה והולכת (ש' 76-77) וכי לא היו מודעות אבל (ש' 81-83).
מאחר שהתובעת היתה מיוצגת על ידי האגף לסיוע משפטי, אין צו להוצאות.
...
לטענת הנתבע, דין התביעה להידחות על הסף, מחמת התיישנות; ולגופה, שכן ההחלטה התבססה על הממצאים לפיהם התובעת והמנוח ניהלו משק בית משותף, כידועים בציבור עד לחודש ספטמבר 2018 בלבד.
ואולם, נוכח התקופה שבמחלוקת ומצבו הרפואי, עת סביר להניח כי מיעט מלצאת מביתו למעט לטיפולים רפואיים, כאשר בחודשיים האחרונים מצאנו כי המנוח התגורר בעיקר בביתה של נטליה, לא מצאנו בנסיבות העניין לזקוף את הדבר לחובת התובעת.
עם זאת, מאחר שאין מחלוקת כי עד לחודש ספטמבר 2018 התובעת והמנוח היו ידועים בציבור, ובשל העובדה כי מוקד המחלוקת שהובאה לפתחנו סב על עניין המגורים המשותפים בתקופה שבמחלוקת, ומצאנו כי הקשר בין התובעת למנוח נמשך עד ימיו האחרונים של המנוח, לסירוגין, אפילו זה דעך קמעה, הגענו למסקנה כי התובעת והמנוח היו ידועים בציבור בעת פטירתו.
סוף דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו