חובת הנתבעת לנהוג כך, הטעים התובע, נובעת מהוראת סעיף 10.5 לחוזר 6/10 של סמנכ"ל משרד הבריאות, הקובע כי על הועדה לשקול האם קיימים מאפיינים רפואיים רלוואנטיים המייחדים את עניינו של המבוטח, לעומת עניינם של מבוטחים אחרים העשויים להזקק לטפול באותה טכנולוגיה באופן המצמצם את משמעויות הרוחב האפשריות של ההחלטה לאשר מימון טפול למבוטח.
חוק זה מעגן את זכות היסוד החברתית הבסיסית של כל תושב לשירותי בריאות, תוך הגשמת הזכות לחיים והזכות לשלמות הגוף, זכויות אשר קיבלו מעמד חוקתי במסגרת חוק יסוד כבוד האדם וחרותו.
עניין זה לא מצא ביטויו בתצהיר שנתן פרופ' נבו מטעם הנתבעת, שם הוא נקב במספר 8, והתקשיתי להלום את הסתפקותם של חברי הועדה באמירה סתמית זו מפיו של פרופ' נבו, שספק בכלל אם נאמרה (למצער, פרופ' נבו לא ציין בתצהירו מטעם הנתבעת, כי אמר אותה אי פעם למאן דהו), בעוד שלא ראו לנכון ליתן ביטוי מתאים לאמור בחוות דעתו, כל זאת כשמנגד, מוטלים לפניהם גורלו ואיכות חייו של התובע.
...
לאור כל האמור לעיל, סבורני כי הצדק עם התובע, כי לאחר שלושה ניסיונות שכשלו, יש לשחרר את הוועדה מהצורך לשוב ולקבל החלטה מושכלת בפעם הרביעית ובית הדין הוא זה שצריך להכריע בעניין.
אחרית דבר
התביעה מתקבלת ואני מורה לנתבעת 1 לספק לתובע את התרופה בהתאם לצרכיו הרפואיים, וזאת מייד בתום התקופה בה יסתיים הכיסוי הביטוחי הנוכחי שלו שמכוחו הוא מקבל אותה כיום.
בנסיבות העניין ובהתאם לפסיקת בית הדין הארצי בע"ע (ארצי) 35727-11-12 בטחון לאומי 1992 ע.נ. בע"מ נגד פודולסקי אלכסנדר (25/1/15)), החלטתי להשית את הוצאותיו של התובע בסך 1,000 ₪ על הנתבעת 1 וכן לחייב אותה בשכ"ט באי כוחו, מטעם עמותת קרן דולב לצדק רפואי, בסך של 20,000 ₪.