בסופו של דבר, קבע השופט יפרח כי: "39.(ג)...למעשה, אין בפי המשיבים עילה לתביעת פיצויים בגין השטח הנופל מ-2,315 מ"ר (25% משטח החלקה) נגד מי מהמבקשות;".
על החלטת בית המשפט בתובענה הקודמת, הגישו התובעים ערעור לבית המשפט העליון (ע"א 10422/08), בו טענו, כי בית משפט קמא טעה משקבע "כי המערערים אינם זכאים לפצוי מהמטר הראשון ויש להפחית 25% משטח החלקה לצורך פצויי הפקעה".
בדיון שהתקיים בבית המשפט העליון (ביום 15.7.2010) נקבע:
"בהמלצתנו, חוזרים בהם המערערים מן העירעור, תוך שהם שומרים על כל טענותיהם לשלב שלאחר מתן פסק-הדין בבית-המשפט המחוזי בתיק נשוא העירעור.
בהמרצת הפתיחה ובנספחיה נטענו העובדות המקימות זכות לפצויי סבל, לרבות העובדות הנוגעות לקשר האישי של מישפחת התובעים למקרקעין, המוחזקים ומעובדים על ידם במשך כמאה שנים; נטען , כי יתרת המקרקעין לא הושבחה וממילא מדובר בטענה שאינה במחלוקת, מאחר ונתיבי ישראל שילמה נזק לנותר; פורטו הפקעות חוזרות במקרקעין, פורט מועד הפניה לשר התחבורה, שעה שהקריטריונים הישנים היו בתוקף ולנספחי כתב ההגנה של הנתבעים, פורט וצורף הנוהל החדש, ממנו עולה מועד אישורו.
כפי שנפסק בעיניין מסרי (פסקה 13 לפסק דינו של השופט פוגלמן): "פועל יוצא של הליך דו-שלבי זה – שינוי ייעוד, ולאחריו הפקעה בפועל – הוא כי ככלל גם הפיצויים מוענקים בשני שלבים, שכל אחד מהם הוא פרי עילת תביעה עצמאית ונפרדת: בשלב הראשון מוענק פיצוי בגין ייעוד המקרקעין לצורכי ציבור; ובשלב השני מוענק פיצוי נוסף בגין ההפקעה עצמה.".
משמע, מדובר בשני הליכים נפרדים, כאשר לא ניתן לומר שהליך התביעה לפיצויים בגין ירידת ערך לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה, הוא בגדר "בקשה לפצויי הפקעה" כנדרש בקריטריון 7.
בנוסף, בנגוד לטענת התובעים, כי בהמלצות הועדה המייעצת לשר, אין היתייחסות לאי עמידה בנוהל בשל מועד התפיסה וכל ההמלצה נוגעת לטענה המופרכת, כי התובעים קיבלו פצויי סבל במסגרת הפשרה והתביעה לפי סעיף 197 לחוק (סעיף 45 לסיכומי התובעים), מעיון בפרוטוקול הדיון בוועדה המכרעת (נספח ג' לראיות שר התחבורה) עולה, כי הוועדה התייחסה לקריטריונים למתן פיצוי מן החסד לעמדת נתיבי ישראל ובתשובה לשאלה האם מדובר בהפקעות שבהן תפיסת הקרקע נעשתה בתוך תקופה של שבע שנים שעד למועד מתן פס"ד רוטמן, צוין כי: "תפיסת הקרקע בוצעה ב- 20.6.2002 ולכן הנפקעים אינם עומדים בקריטריון זה.".
טענה שלישית - האם התובעים זכאים לפצויי סבל לפי הדין שקדם לפסק דין רוטמן?
לחילופי חילופין, טוענים התובעים, כי הם זכאים לפצויי סבל מכוח הדין שקדם לפסק דין רוטמן.
...
מסקנה זו מתבקשת גם מהאמור במכתב ב"כ התובעים לשר התחבורה מיום 20.1.2014 (נספח ב2 לראיות שר התחבורה) בו צוין, כי: "4. במסגרת המו"מ לקראת הסדר הפשרה... סירב עו"ד פלג אלימלך שישולם פיצוי עבור 25% מהמקרקעין במסגרת הסדר הפשרה, בטענה כי הפיצוי עבור 25% מהמקרקעין צריך להיות משולם גם על ידי הועדה המקומית וחברת חשמל וכי קיימת מחלוקת בעניין בין מע"צ לביניהן. לפיכך, עמד על כך עו"ד פלג שהפיצוי מהמטר הראשון ישולם רק במסגרת תביעה לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבניה...
אני סבור, כי דין טענה זו להידחות, שכן היא אינה מתיישבת עם התנהלות התובעים בזמן אמת.
לאור כל האמור לעיל, אני סבור כי החלטת שר התחבורה בעניין זה הינה החלטה סבירה ואין להתערב בה.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, התביעה נדחית.