המבקשים בתשובתם לתגובה, טענו כי צ'מפיון מוטורוס מיתנגדת בעלמא ללא הסבר או פירוט מה יש בתוכן המסמכים המצויים בתיק אותם היא מסרבת להציג, תוך שהיא נאחזת לשם כך בטענת חיסיון של נישום כלפי רשות המיסים שנדחתה זה מכבר על ידי בית המשפט, ומבלי שהיא הצביעה על שום מיסמך קונקריטי שחוסה לשיטתה תחת החיסיון.
ובהמשך, בקשר עם ענייננו, נפסק כי "אשר לבקשה לקבל גישה למערכת נט המשפט לצורך עיון בתיק שהתנהל בין רשות המיסים לבין צ'מפיון, על המבקשים לפנות בבקשה מתאימה למותב הדן בתיק".
הינה כי כן, מהאמור לעיל עולה כי מחד גיסא, בהיבט של הליכי הגילוי והעיון בקשר עם ההליך המשפטי בתיק שבכותרת, צ'מפיון מוטורוס יצאה ידי חובתה עת גילתה את כתבי הטענות והעתק הסכם הפשרה שקבל תוקף של פסק דין, להבדיל מהתכתובות לצרכי פשרה שלא חויבו בגילוי, כאשר ברי כי טענות בעיניין זה אינן מעניינו של מותב זה.
מאידך גיסא, בית המשפט הדן בהליך הייצוגי הותיר במסגרת החלטתו האמורה את הבקשה לקבלת גישה במערכת "נט המשפט" לתיק שבכותרת ללא הכרעה, תוך שהוא מפנה את הצדדים למותב זה.
המבקשים ביססו את בקשתם שבפניי על תקנה 4(א) לתקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים), תשס"ג-2003 ("התקנות") הקובעת כי "כל אדם רשאי לבקש מבית המשפט לעיין בתיק בית משפט (להלן – בקשת עיון), ובילבד שהעיון בו אינו אסור על פי דין".
קביעתה של התקנה לפיה באופן עיקרוני יש לאפשר עיון בתיקי בית המשפט אף למי שאינו צד להליך, אלא אם העיון אסור, הנה ביטוי מובהק להכרה במעמדו של עיקרון פומביות הדיון (ראו: רע"א 5349/13 דומיקאר בע"מ נ' שלמה תחבורה (2007) בע"מ (29.8.2013); בג"צ 5917/97 האגודה לזכויות האזרח בישראל נ' שר המשפטים (8.10.2009) ("האגודה לזכויות האזרח"); ע"א 8849/01 סבוב נ' פז-גז חברה לשווק בע"מ (15.2.2005)), שהוא מן העקרונות החוקתיים המרכזיים בשיטתנו (בהקשר לחשיבותו של עקרון הפומביות ראו: בג"צ 4841/04 מחג'אנה נ' בית המשפט המחוזי בחיפה, פ"ד נח(6) 347 (2004); בש"פ 5759/04 תורג'מן נ' מדינת ישראל פ"ד נח(8) 658 (2004)).
...
עניינה של הבקשה הוא מתן רשות עיון למבקשים בתיק שבכותרת באמצעות הרשאה מלאה לכלל המסמכים שבמערכת "נט המשפט".
לטענת המבקשים, על אף שאין עוררין לגבי הרלוונטיות של המסמכים בתיק זה לבין הסוגיות המתבררות בהליך הייצוגי, וחרף צו גילוי המסמכים שניתן נגד צ'מפיון מוטורוס המחייב אותה למסור את כל המסמכים הנוגעים למגעים שנוהלו מול רשות המיסים, מסרבת צ'מפיון מוטורוס ללא כל נימוק המניח את הדעת לאפשר למבקשים לעיין בתיק האלקטרוני באמצעות מערכת "נט המשפט".
בתגובה לבקשה, טענה צ'מפיון מוטורוס כי בית המשפט ניהל במסגרת ההליך הייצוגי דיון ממצה בנושא הליכי הגילוי והעיון וכי המשיבות מילאו אחר החלטתו והשלימו את הגילוי והעיון זה מכבר, כך שמאחורי הבקשה דנן עומד ניסיון בוטה לעקוף ולאיין הליכים משפטיים ממצים שנעשו שם. עוד נטען כי על בסיס חובת הסודיות הקבועה בחוקי מס שבעטיה היה ראוי בעקרון כי תיק זה יישמע בדלתיים סגורות, יש מקום להגן על פרטיותה של צ'מפיון מוטורס ולא להיעתר לבקשה.
בתום סקירת טענות הצדדים, הדגיש בית המשפט במסגרת החלטתו האמורה כי
"צ'מפיון טוענת כי גילתה למבקשים את כתבי הטענות בהליך המשפטי שהתנהל מול רשות המיסים.., ההשגה שהגישה צ'מפיון כנגד הודעת החיוב, מכתב שנשלח למכס בעניין עיכוב הליכי הגבייה, וכן העתק הסכם הפשרה אשר אושר בבית המשפט" והבהיר כי "ככל ואכן כתבי הטענות (תביעה והגנה) בת.א 34601-11-16 לרבות צרופותיהם, גולו במלואם, אני סבורה, כי בכך יצאה צ'מפיון ידי חובתה".
אשר לתכתובות בעניין הפשרה, בית המשפט עמד על כך שלא הובהר מה הרלוונטיות דווקא לגילוים, שעה שטענות הצדדים בעניין זה עולות מתוכן כתבי הטענות והסכם הפשרה, כך שבנסיבות אלו אין מקום לחייב את צ'מפיון מוטורוס בגילוי התכתובת לצורכי פשרה בינה לבין רשות המיסים.
אל מול אינטרס זה, הרי שבמסגרת נימוקי התנגדותה לבקשת העיון, לא הציגה צ'מפיון מוטורוס כל טעם קונקרטי מדוע אין לאפשר למבקשים גישה לתיק האלקטרוני, שעה שהחומרים המרכזיים – הודעת החיוב, השגת צ'מפיון מוטורוס על הודעת החיוב, החלטת המכס בהשגה, תשובת המדינה להשגה, כתבי הטענות, העתק הסכם הפשרה וכו' (ראו: תצהיר גילוי המסמכים מטעם צ'מפיון מוטורוס, נספח 2 לבקשה בענייננו), כבר הועברו לעיונם.
בהעדר הסברים מספקים מצד צ'מפיון מוטורוס, ובהתחשב בכל האמור לעיל, וכן נוכח החלטות בית המשפט המחוזי בהליך הייצוגי והחלטות בית המשפט העליון בסוגיית הליכי הגילוי, המסקנה היא שידה של זכות העיון של המבקשים היא על העליונה.
הבקשה אפוא מתקבלת.