במסגרת פסק הדין, ובהתייחס לערעור מישפחת סאלחיה, נקבע כי לא הוכחה זכותם העודפת במקרקעין וכי להלכה לא עומדת להם הטענה לזכות במקרקעין מכוחו של האחר, אשר נשללה בשיטת המשפט בישראל כטענת הגנה אפשרית של מסיג גבול.
אמת, התובעים אינם יכול לזכות בסעד העומד בסתירה לשלושה הליכים משפטיים, אשר עיגנו את זכויות המדינה במקרקעין והכריעו בטענתם של סאלחיה לחזקה במקרקעין, כדלקמן: האחד, הליכי הפקעת המקרקעין; השני, הכרזת המופתי כנפקד והקניית נכסיו לידי רשות הפיתוח, אשר באה לידי ביטוי ברישומה כבעלת הזכויות במקרקעין בפנקס השיטריות, וקיבלה אישרור בפסק-הדין השני לסילוק יד; השלישי, קביעתו הפוזיטיבית של בית המשפט בגדרי פסק הדין הראשון לסילוק יד, לאחר שנשמעו ראיות הצדדים, כי סאלחיה פלשו למקרקעין שלא כדין בשנת 1997.
...
במצרף הדברים, ועל יסוד כל הנימוקים לעיל, שוכנעתי כי פסק הדין הראשון לסילוק יד הקים מעשה בית דין בשאלת מועד תחילת חזקתם של סאלחיה במקרקעין, המחייב את כל בני המשפחה, התובעים בהליך דנא, מכוח קרבה משפטית לנתבע 4, אשר היה צד להליך משוא פסק-הדין, ולטובת המדינה.
אשר על כן, מהטעמים שהובאו לעיל, נחה דעתי כי אין מקום לנהל הליך סרק, תוך בזבוז משאבי שיפוט יקרים והעמסת עלויות על הצדדים ללא שתהיה צפויה תועלת מניהול ההליך המשפטי.
סוף דבר, הריני מורה על סילוק התביעה על הסף, הן בשל מחיקת התובענה, מחמת הליך סרק והן בשל דחייתה, מחמת מעשה בית דין.