חשוב מכך, קריספל לא טענו לביטול הסכם השכירות בעקבות הלחץ שהופעל עליהם, כביכול, עובר לחתימתו, לא עתרו לקבלת כל סעד בנידון ואף לא הפנו להוראות הדין הרלוואנטיות לעניין זה. מכל מקום, יובהר כי עילות ביטול חוזה בשל פגם שנפל בכריתתו, קובצו בפרק ב' לחוק החוזים הכללי, ולענייננו עילות הביטול מחמת טעות, הטעה, כפייה ועושק (סעיפים 14-15, 17-18 לחוק).
לא פלא איפוא כי בן עזוז מנהלים את הפיצרייה במשך 6 שנים כאשר קבלת רישיון העסק עדיין "בתהליך" ולפיכך אין כל הגיון בהנחה כאילו הם בחרו בסגירת העסק בשל העידר רישיון ניהול עסק.
משבאתי לכלל מסקנה כי לא היתה כל דרישה מבן עזוז להסיר את גרם המדריגות כתנאי לקבלת רישיון עסק, משהוכח במשפט כי ממילא הסרת גרם המדריגות לא היתה סוללת את דרכם לקבלת רישיון העסק ומאחר ובן עזוז בחרו למשוך את ידם מהעסק מטעמים עיסקיים וללא כל קשר לאי קבלת רישיון עסק, אזי נותק הקשר הסיבתי שבין הפרת הסכם השכירות על ידי קריספל לבין הנזקים הנטענים של בן עזוז, נזקים שממילא לא הוכחו במשפט.
יתרה מכך, לאור המסקנה אליה הגעתי, לפיה קריספל הפרו את הסכם השכירות משמנעו מבן עזוז לממש את זכותם להסרת גרם המדריגות, אין לבוא אליהם בטענות שלא השיבו את החזקה במושכר במועד סגירת העסק בחודש 09/2017, או בסמוך לאחר מכן.
...
משבאתי לכלל מסקנה כי לא היתה כל דרישה מבן עזוז להסיר את גרם המדרגות כתנאי לקבלת רישיון עסק, משהוכח במשפט כי ממילא הסרת גרם המדרגות לא היתה סוללת את דרכם לקבלת רישיון העסק ומאחר ובן עזוז בחרו למשוך את ידם מהעסק מטעמים עסקיים וללא כל קשר לאי קבלת רישיון עסק, אזי נותק הקשר הסיבתי שבין הפרת הסכם השכירות על ידי קריספל לבין הנזקים הנטענים של בן עזוז, נזקים שממילא לא הוכחו במשפט.
יתרה מכך, לאור המסקנה אליה הגעתי, לפיה קריספל הפרו את הסכם השכירות משמנעו מבן עזוז לממש את זכותם להסרת גרם המדרגות, אין לבוא אליהם בטענות שלא השיבו את החזקה במושכר במועד סגירת העסק בחודש 09/2017, או בסמוך לאחר מכן.
לסיכום, אני דוחה את התביעה והתביעה שכנגד, כמו גם התביעה השטרית שהוגשה ב-תא"מ 12520-01-18.