לפנינו תביעתו של פרופ' מרדכי חודר (להלן גם: "התובע"), אשר שימש כמרצה וחוקר במחלקה למיקרוביולוגיה מולקולארית וביוטכנולוגיה בפקולטה למדעי החיים (להלן גם: "הפקולטה") באוניברסיטת תל אביב (להלן גם: "הנתבעת" או "האוניברסיטה").
לטענתו, הוא זכאי לפצוי בגין הפסד שכר ממועד סיום עבודתו בנתבעת ועד לתחילת עבודתו בטכניון (תקופה של 24 חודשים ובקיזוז הסכום ששולם לו בגין דמי אבטלה), פיצוי בגין אי תשלום זכויות סוציאליות בתקופה זו, פיצוי בגין אי צבירת 16 חודשי שבתון, פיצוי בגין אובדן זכויות פנסיוניות, פיצוי בגין אובדן "תוספת מחקר" ו"עוגמת נפש" הכולל גם נזק בלתי ממוני.
...
עם זאת, לא מצאנו לנכון להתייחס לסוגיית משוב הסטודנטים, זאת לאור המחלוקת בין הצדדים באשר לתקפותו של אותו משוב, מחלוקת שאין בידינו הכלים המתאימים להכריע בה.
ואולם, עלינו לציין כי הכרעתנו לעיל הינה מבלי שנידרש להכריע בשאלת המשקל שיש להעניק לכמות הפרסומים/המאמרים שפרסם התובע ו/או לגודל המענק המחקרי שקיבל ו/או להישגי התובע בתחום ההוראה והמחקר, בעת קבלת החלטה לעניין קביעות, שהרי הדבר מסור לשיקול דעתה המוחלט של האוניברסיטה, במסגרת חופש הפעולה האקדמי המוקנה לה. יתר על כן, בשום שלב "בזמן אמת" התובע לא עשה מאומה כדי לבדוק מה עמד לפני הועדה, ומה חסר במסמכיה.
ברי כי סוגיות אלה, עניינן אינן בתחום מומחיותו של ביה"ד ונתונות לשיקול דעתה של האוניברסיטה, במסגרת חופש הפעולה האקדמי המוקנה לה, על כן גם לא מצאנו לנכון להידרש להן.
אנו סבורים כי חרף הפגמים שנפלו בהליך קבלת ההחלטה בעניינו של התובע, הרי שלא מדובר בפגמים כל כך חמורים המצדיקים שיפוי ענק.
בנסיבות דנן, שעה שהפגמים שנפלו בהליך קבלת ההחלטה בעניינו של התובע, כמו גם בעתירה לחשיפתם, הועלו לאחר שנים רבות, ואין במהותם כדי להביא לביטול ההחלטה שניתנה, ולאחר שבחנו את השיקולים לכאן ולכאן, ראוי לדידנו בנסיבות העניין לפצות את התובע בפיצוי כספי שיעמוד על סך של 100,000 ₪, הכוללים בחובם הן פיצוי על נזק שאינו של ממון והן פיצוי נזקי.