בכתב התביעה נטען, כי התובע הועסק בחברה כמנהל מחלקת ייבוא, מכון תקנים וסחר בנלאומי והעסקתו היתה פוגענית ולוותה בקפוח שיטתי של זכויותיו, תוך ניצול ההכרות רבת השנים בין התובע לבין מר אטיאס אשר תחילתה היתה בשרותי ראיית חשבון שסיפק מר אטיאס, רו"ח במקצועו, לתובע.
התובע תמך את תביעתו בארבעה תלושי שכר (לחודשים יולי עד אוקטובר 2018 + דצמבר 2018) וכן במכתב פיטורים במסגרתו נרשם, כי "עקב צמצומים, הנני להודיעך על פיטוריך שיכנסו לתוקף ביום 01/03/19".
הנתבעים ביקשו לחייב את התובע בהפקדת ערובה בסך 30,000 ₪ כתנאי להמשך ניהול ההליך, בעיקר מטעמים אלה:
מדובר בתביעה חסרת בסיס נוכח העדר קיומם של יחסי עובד ומעסיק בין הצדדים, דבר המאיין את סמכותו העניינית של בית דין זה לידון בתביעה.
בשנת 2019 התברר לנתבעים, כי התובע בגד באמון שניתן בו, עת האחרון נטל פנקס שיקים שבתוכו היו שיקים פתוחים אשר נחתמו על ידי החברה לצורך תשלום לספקים, אולם התובע השתמש בחלק מהשיקים לתשלומים פרטיים שלו ועת נגמרו השיקים החתומים, התובע אף זייף חתימת החברה ורשם לעצמו שיקים נוספים ששמשו אותו לתשלומים פרטיים, ללא ידיעת והסכמת מר אטיאס, כאשר התובע אף מכר את ההמחאות לחלפני כספים תמורת שטרות כסף, זאת כעולה מהודעת דואר-אלקטרוני ששלח מר אטיאס לתובע ביום 28.6.19 (נספח 7).
בתגובה ולסיכול גביית החוב, התובע פתח בהליך חידלות פרעון (חדל"פ 16483-06-20) אליו הועבר הסכום שעוקל ובדו"ח הנאמן, עו"ד חסין, הומלץ לבטל את צו פתיחת ההליכים נוכח היתנהלות התובע.
...
לא היתה התייחסות בתגובת התובע לסיכום בין הצדדים בסוף שנת 2018, כי החברה תחייב את התובע בסכומים שנרשמו לזכותו בתלושי השכר, פעולה המהווה ביטול של תלושי השכר מבחינת תוצאה.
ובהמשך –
"6.6. בדברנו בתושבי ישראל, השיקול העיקרי והראשוני לחיוב בהפקדת ערובה טמון בבחינה מוקדמת של סיכויי התביעה. ככל שאין לשלול את סיכוייה, לא יחויב התובע, גם אם אביון ודל הוא בהפקדת ערובה".
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה וכן בכתב התביעה ובכלל החומר שבתיק, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר
על יסוד כל האמור – הבקשה נדחית.