מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות עובדים בעת החלפת בעלות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפי שעולה מעניין בונדר (אשר נערך לו שימוע), גם בעת שינוי מבני, ובעניינינו, חילופי מעסיקים, יש לערוך שימוע לעובד, על מנת "להעמיד בפני העובד את התמונה המלאה שאליה יוכל להתייחס ועל בסיסה יוכל לקבל החלטה מושכלת על המשך עתידו המקצועי". במקרה של פיטורי צימצום או פיטורי התייעלות, חובת השימוע היא מוגבלת ועל כל פנים, גם אם נפל פגם באי מתן זכות שימוע, הרי מכוח עיקרון הבטלות היחסית, לא בכל מקרה יבטל בית הדין את הפיטורים שנעשו או יפסוק פיצוי כספי על כך (עע (ארצי)659/07 צים חב' השייט הישראלית בע"מ נ' אורי לוי (מיום 17.5.2009); ע"ע (ארצי) 554-09 צבר ברזל הספקה ושיווק מתכת בע"מ – משה שמיר (13.1.2011)).
בכך קיימת הודאת בעל דין של סעודית בדבר עצם זכאותה של התובעת למתן הודעה מוקדמת.
...
סוף דבר אשר על כן, התביעה כנגד הנתבעת 1 מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעת 1 תשלם לתובעת תוך 30 יום מהיום כדלקמן: א. פיצוי בעד אי עריכת שימוע כדין בסך של 5,000 ₪.
התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית בזאת.
בנסיבות העניין לא מצאנו לחייב את התובעת בהוצאותיו.

בהליך ערעור חדלות פרעון תאגיד (עחד"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המערערת עצמה טוענת לרצף זכויות בין החברה שבפרוק לבין צ.צ. ולכן סבור המוסד לביטוח לאומי כי עליה להגיש תביעת חוב אחת עבור כל תקופת עבודתה בשתי החברות גם יחד כדי לשמר את עקרון שמירת זכויות העובדים בעת חילופי מעבידים.
העובדה שלאורך כל תקופת ההעסקה עבדה העובדת באותו מקום פיזי, באותו תפקיד ותחת אותם בעלים (מר יוסי טויטו) כשלעצמה, הייתה יכולה להתברר במועד, אולם חלוף הזמן יצר היזק ראייתי ניכר.
...
הכל כמפורט בסעיף 9 לפסק דין זה. אינני מקבלת את הרמיזה המקופלת בטענה זו של העובדת, כביכול אצה דרכו של המנהל המיוחד לסלק את בקשתה ללא בדיקה מעמיקה.
מצאתי בהן המלצות כאלה ואחרות לעובדת, כיצד עליה לפעול בהמשך הדרך מול צ.צ. למשל כפי שפירט המוסד לביטוח לאומי או מול מר יוסי טויטו ומר צמח צדיק אליאס שכנגדם היא אוחזת בפסק דין שניתן בתיק הסע"ש. ברם אני סבורה, כי בית המשפט או כל גורם אחר שהוא, שאיננו פרקליטה של העובדת, אינו מוסמך להשיא לה עצות.
סיכום: מן המקובץ לעיל, אני דוחה בזאת את הערעור.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכל מקום, ההסדר הפרטני שאליו הגיעה לכאורה גב' קנטי עם המעסיקה השנייה והסכמת הנתבעות 1 ו-3 לשאת בתשלום פצויי הפיטורים שלה במשותף (כחלק מהתחשבנות כוללת שנערכה ביניהם), אינם משנים את הנסיבות העובדתיות והמשפטיות בעיניינו התובע, כפי שפורטו לעיל, וככל שהתובע היה מבקש להתפטר בעת חילופי הבעלות היה זכאי אף הוא לפצויי פיטורים מהנתבעת 1 בגין תקופת עבודתו אצל המעסיקה הראשונה והשנייה.
...
לאור כל האמור, ובשים לב לגובה השכר המולן ומשך ההלנה (חודשיים); למצבה הכלכלי הקשה של הנתבעת 3 עקב משבר הקורונה וההלכה הפסוקה שלפיה יש לבצע איזון עדין הלוקח בחשבון את תכלית החוק; את הצורך בהרתעת מעסיקים מפני אי תשלום שכר; את חשיבות תשלום השכר במועד לשם פרנסת העובד והפגיעה הנגרמת לכבודו כתוצאה מאי קבלת שכר במועד; ומאידך את משמעותה הקשה של פסיקת פיצויי ההלנה לקניינו של המעסיק ויכולתו להפעיל את עסקו, כך שהנזק הנגרם כתוצאה מפסיקתם של פיצויי הלנה גבוהים - לרבות לעובדים אחרים של המעסיק- עלול להיות כבד מהתועלת שתושג באמצעותו[footnoteRef:28] – לאור כל אלה – יש לפסוק לתובע פיצויי הלנת שכר בצירוף פיצויים לדוגמא בהתאם לסעיף 26א(ב)(1) לחוק הגנת השכר בסך כולל של 2,000 ₪.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים והראיות שהובאו בפנינו לא השתכנענו מעדותו של אמיר כי הסכם ההעסקה אכן נמסר לתובע כנטען (עמ' 58 ש' 20- עמ' 59 ש' 17), ואנו מעדיפים את גרסת התובע כי מעולם לא קיבל מסמך מהנתבעת 3 המסדיר את תנאי העסקתו (מה גם שהסכם ההעסקה שצורף בנפסח 5 לתצהירו של אמיר אינו עומד בדרישות חוק הודעה לעובד).
סיכום לאור כל האמור לעיל, התביעה כנגד הנתבעות 1 ו-3 מתקבלת והתביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי ההלכה הפסוקה, בנסיבות בהן עובד ממשיך לעבוד במקום העבודה לאחר החלפת הבעלים בו, הוא אינו זכאי לפצויי פיטורים בשל עצם חילופי הבעלות במפעל (עד"מ (ארצי) 1011/04 א. דינאמיקה שירותים 1990 בע"מ – טטיאנה וורונין ו-5 אח', 21.8.05; להלן – עניין דינאמיקה).
ר' בעיניין זה גם הנפסק בע"א 415/90 מזרחי נ' הנאמן על נכסי אריה שטנדר פושט-רגל, פ"ד מו (4) 601, 606 – 607 (1992), עת בית המשפט העליון נידרש לפרשנותו של סעיף 1(א) לחוק פצויי פיטורים: "הזכויות שבהן מדובר בעניינינו הנן הזכות לפצויי פיטורין והזכות לפדיון חופשה. בשני החוקים העוסקים בכך קבע המחוקק עקרון של שמירת זכויות העובד בעת חילופי מעבידים, כך שהנטל לקיום הזכויות לפצויי פיטורין ודמי חופשה עובר אל כתפי המעביד החדש עבור תקופת העבודה אצל המעביד הקודם והחדש כאחד...
...
פיצויי הלנה דין התביעה לפיצויי הלנה להידחות, מאחר שרוב הרכיבים בגינן נפסקו סכומים לזכות התובע אינם מהווים שכר עבודה אשר נקבע מועד בחוק לתשלומו (ע"ע (ארצי) 631/06 עמאד אבראהים – עיריית מע'אר, 28.5.07; ס' אדלר "פיצוי הלנה: חוק ופסיקה", שנתון משפט העבודה ו' 5, 27 (תשנ"ו).
אשר לתביעה להפרשי שכר בגין גמול עבודה בשעות נוספות – בנסיבות בהן התביעה כולה הוגשה סמוך מאוד לתום תקופת ההתיישנות של פיצויי הלנת שכר (ר' סעיף 17א' לחוק הגנת השכר) ובשים לב לסכום שנפסק לזכות התובע, מצאנו לפסוק פיצויי הלנה בסך 500 ₪.
סוף דבר: א. התביעה כנגד הנתבעת מס' 1 נמחקה; התביעה כנגד הנתבע מס' 2 נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כך גם, התובע לא ביקש לשנות את מתכונת ההיתקשרות במועד החתימה על הסכם ההיתקשרות החדש והגדלת הקף השירותים חרף העובדה ו/או בעת חילופי הבעלים.
מכל מקום, על פי הפסיקה, השיקולים שיש להביא בחשבון בעת פסיקת פיצוי לא ממוני הם זכויות בעלות ערך כלכלי שלא ניתנות לכימות ואשר הסווג המוטעה של ההיתקשרות מנע מהעובד ליהנות מהן כגון שימוע, מיגבלות על פיטורים, אפשרויות קידום, קיומה של מערכת יחסים קיבוצית במקום העבודה וכדומה; מי הכתיב את מודל ההיתקשרות בין הצדדים; מידת חוסר התום מצידו של העובד או של המעסיק; ידיעתו של המעסיק בדבר הסווג השגוי; גודל המעסיק והקף ההפרות מסוג זה אצלו; היחס בין התמורה הקבלנית לבין השכר השכירי; ההקשר התעשייתי ושיקולי מדיניות משפטית כגון הצורך ביצירת הרתעה מפני סווגם מוטעים של יחסי עובד ומעסיק.
...
ראשית, התובע לא טען לפיטורים שלא כדין [footnoteRef:52] ושנית, אין בידינו לקבוע כי דרישת הנתבעת מהתובע לגבי האישור שהוביל לויכוח המקצועי, אינה לגיטימית.
] על יסוד כל האמור, ובשקלול כל השיקולים המפורטים לעיל, הגענו למסקנה כי אין מקום לפסיקת פיצוי לא ממוני.
סוף דבר – הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 36,713 ₪; דמי הבראה בסך 5,717 ₪; פדיון חופשה בסך 10,081 ₪; שכר חודש אוגוסט 2019 בסך 2,800 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו