בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע
סע"ש 3965-09-20
25 ספטמבר 2022
לפני: כב' סגן הנשיא השופט צבי פרנקל
נציג ציבור (עובדים) מר יוסף וגנר
נציגת ציבור (מעסיקים) גב' דינה כהן
התובע:
עותמאן אבו עג'אג'
ע"י ב"כ: עו"ד נאוה פינצ'וק אלכסנדר
הנתבעות:
1. הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב
2. נציבות שרות המדינה
3. הממונה על השכר במשרד האוצר
ע"י ב"כ: עו"ד מירן ספר
מפרקליטות מחוז דרום – אזרחי
פסק דין
בשנת 2013 נבחר לתפקיד של מפקח במשרד החינוך, בירושלים, אולם בשל תאונת דרכים שעבר עם כניסתו לתפקיד מפקח, הוא שב לתפקידו כמנהל בית ספר.
המדינה עמדה על כך כי לתובע אושרה שמירת דרוג לבד ולא שמירת שכר, על פי הנחיית נציב מס 2.2 מיום 10.8.17 בעיניין שימור שכר "נוהל שימור זכויות שכר לעובד העובד מתפקידו, הקובעת כי הנוהל לא יחול על עובדי הוראה (נספח ו בכתב ההגנה). במסגרת הדרוג ניתן לו הדרוג הקודם אליו שויך קודם לכן, הכולל את בסיס שכרו בלבד, אולם בכלל זה לא נכללו זכויות לקידום במסגרת דרוג המפקחים או תוספות שכר שיגיעו לעובדים שחל עליהם דרוג זה. שינוי הדרוג של התובע נעשה לפנים משורת הדין ומתוך הבנה של חשיבות קליטתו לרשות, אולם לא הייתה בכך כוונה להעניק לו זכויות נוספות או קידום במסלול שהוא לא זכאי לו. עוד טענה המדינה כי אין בשימור דירוגו של התובע התחייבות להמשך קדומו באותו הדירוג, זאת על פי סעיף 04.32 לתקשי"ר. אין לקבל טענת התובע, המבקש לברור תנאים מועדפים משני מסלולי העסקה שונים שהם חלופיים, שכן מחד גיסא מבקש התובע לקבל שכר גובה על פי דרוג המפקחים, ומאידך גיסא מצפה לקבל תוספות שכר של תפקידים בדרוג המח"ר, כאשר שכר היסוד שלהם נמוך משכרו של התובע, בדרוג המפקחים (סעיף 28 בכתב ההגנה). לתובע הוצע זה מכבר לעבור להעסקה בדרוג המח"ר ולקבל את תוספות ותנאי השכר, החלים על עובדים בדרוג המח"ר . שמירת הדרוג של התובע, באופן חריג, יצרה מצב בו שכרו של התובע למעשה גבוה יותר מהשכר שנקבע למשרתו בדרוג המח"ר, אך לא חלות עליו הטבות שכר אחרות, החלות על עובדי מח"ר. כמו כן לא חל עליו הסכם "אופק חדש" כטענתו.
גם אם יחליט בית הדין להחיל את הסכם "אופק חדש" על עניינו של התובע, הרי שתחולתו לא יכולה להיות קודם ליום 1.7.14 וזאת על פי החלטת ועדת המעקב מיום 10.9.15 (צורפה כנספח 4 בכתב התביעה).
המדינה הגישה תצהירי עדות ראשית מטעם מר רמסיס חרבאוי, המשמש כמנהל תחום בכיר הון אנושי (כלכלה ומשק) בנציבות שירות המדינה; מר אהרון אליסף חסדאי, שבמועדים רלבאנטיים לתביעה שימש בתפקיד מרכז משרדי ממשלה ויחידות סמך והיה אחראי גם על הטיפול ברשות; מר ינון אהרוני שבמועדים הרלבאנטיים לתביעה שימש כמנהל אגף משאבי אנוש ברשות; מר יאיר מעיין, המשמש כמנכ"ל הרשות ומר אדיסו זלקה המשמש כראש ענף משרדי ממשלה באגף השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר.
...
לטענת התובע, מאחר שרצו להשוות את שכרו לשכר שקיבל קודם לקליטתו ברשות, ומכיוון שהתפקיד שלו כולל בעיקר היבטים פדגוגיים וכן פיקוח ופיתוח פרויקטים בתחומי החינוך, פעל מר אהרוני ונפגש, עם התובע, עם ממונה אגף בכיר במשרד החינוך, מר בני בנימיני, ויחד הגיעו למסקנה כי הדרך להעלאת שכרו ברשות היא להחזיר אותו לתפקיד פדגוגי לפי הסכם "אופק חדש" במערכת החינוך (סעיף 60 בתצהיר התובע).
על כן, דין התביעה ברכיב זה – להידחות.
סוף דבר
לאור המפורט לעיל, דין התביעה להידחות.
למרות התוצאה אליה הגענו ובשים לב לכך כי התובע עדיין מועסק ברשות ולשביעות רצונה, וכן לאור הערותינו בקשר להתנהלות המדינה, החלטנו לפנים משורת הדין שלא לפסוק הוצאות לחובת התובע.