בשאר זמן המשמרת, חופשיה היתה לעסוק בענייניה בחדרה האישי אשר הוקצה לה לשם כך.
הנתבעת טוענת, כי בשל היות המוסד אותו היא מנהלת, בית חולים סיעודי פסיכיאטרי, קרי עבודה בענף הסיעוד, יש לגזור גזירה שווה אף לענייננו, ובהתאם לפסיקה, בכל הנוגע לשעות לינה, הן אינן מוגדרות על פי הדין כשעות עבודה, ובעניין זה הפניתה הנתבעת לתיקון ההיתר הכללי להעבדה במנוחה השבועית ובשעות נוספות במפעלים רפואיים ובמוסדות לטפול בזקנים או בילדים, וכן הפניתה לבג"צ 1678/07 גלוטן נ' ביה"ד הארצי לעבודה.
זוהי טענה אבסורדית שאין לקבלה, מהטעם - שהנתבעת היא זו שקבעה את הקף השעות בכל משמרת, שהרי אם הייתה זקוקה לתובעת רק ל-4 שעות במשמרת, מדוע אם כן דרשה מהתובעת לעבוד במשמרות של 16-24 שעות, ובכל השעות הללו להמצא במיתחם בית החולים.
באשר לפצויי הלנת שכר על שעות נוספות, נפסק להלכה בפסק דין לה/59-9 ד"ר מרקו מיטראני ואח' נ' מדינת ישראל, פ''ד ז(1) 302, כך:
"1. "שכר מולן" הוא "שכר עבודה שלא שולם במועד הנקוב בסעיפים 9 עד 12 או במועד שנקב לפי הסעיפים 13 או 14" (סעיף 1 לחוק הגנת השכר).
דין טענות הנתבעת בעיניין זה להדחות, שכן איננו סבורים כי היתה מחלוקת אמיתית בין הצדדים באשר לעבודתה של התובעת בשעות נוספות ואיננו סבורים שהעסקתה של התובעת כפי שהייתה, מבלי ששולמו לה זכויות סוציאליות כלל, לאורך השנים הרבות שיעבדה, נבעה מתוך טעות כנה ובתם לב. במיוחד שעסקינן במעסיקה אשר שימשה מנהלת משאבי אנוש בנתבעת, ובין שלל תירוציה היה:
"כשאני קבלתי הנחיה ממשרד הבריאות להביא רופא תורן, נימסר לי שהמישרה הזאת היא נטולת כל תנאים סוצאליים." (עמ' 37 שורה 10 לפ').
...
התנהלות זו תואמת את התנהלות הנתבעת גם בעניין אי תשלום זכויות סוציאליות לתובעת כדמי הבראה וחופשה כפי שמחייב החוק ואף לא בהתאם למסקנה אליה הגיעה בעצמה, בשנת 2006 לדבריה, כי יש לשלם זכויות סוציאליות בגין שעות עבודה בפועל, קרי, 4 שעות במשמרת לשיטתה.
משכך, אין בידינו לקבוע כי התקיימו בענייננו נסיבות המצדיקות ביטול פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, שכן התובעת הייתה זכאית להתפטר כדין מפוטרת בשל נסיבות שביחסי העבודה, שהרי אין מצופה מהתובעת, מקום בו לא משלמים לה את זכויותיה על פי חוק שתמשיך להשלים עם התנהלות זו, ולכן זכאית הייתה להתפטר כדין מפוטרת.
סוף דבר
אשר על כן ולאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים שהנתבעת תשלם לתובעת הסכומים מטה בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל:
א. פיצויי פיטורים בסך 47,110 ₪
ב. שעות נוספות בסך 62,449 ₪
ג. דמי הבראה בסך 3,966 ₪
ד. פיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 5,000 ₪
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך של 7,500 ₪, אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.