מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות עובד שנפטר במקרה פטירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפי שיובהר, בנסיבות אלה, מצאתי כי ייתכן שהתובעת עומדת בכל ארבעת התנאים שמעמידה הילכת אלסוחה לענין הכרת בנכות נפשית שאובחנה אצל קרוב שנעדר מהתאונה - ככזאת שמקימה לו עילה כנפגע לפי חוק הפלת"ד. מהדין עולה כי בשלב זה, שבו נשקלת הבקשה למינוי מומחה רפואי לבדיקת הנפגע, שהוא במקרה "קרוב נעדר" – די בייתכנות; זאת, בדומה לדרישת "ראשית הראייה" לענין מינוי מומחה רפואי למי שמעורב בתאונה שחדשות לבקרים מתבצעת בשלב שבו תביעתו מצויה עדיין בגדר "ייתכן". ולענייננו, השאלה: האם בכלל זכאית התובעת לפצוי, ממילא תבחן בסופו של יום על פי הנטלים שמעמיד הדין לענין הרף הנידרש להוכחת עילת התביעה האישית שלה, תוך בחינה מדוקדקת של עמידת התובעת בתנאי אלסוחה; תנאים שלא ניתן לבודקם כמכלול טרם הוצגה חוות דעת רפואית בתחום הנפשי.
בשל נסיבות התרחשותה של התאונה, הכיר המל"ל בתאונה שאירעה למנוח כ"תאונת עבודה", ובהמשך לאחר פטירת המנוח הוכרה תביעת התובעת להכרה בה כתלויה בנפגע עבודה הזכאית לקיצבת שארים.
...
ועוד הבהרה ואזהרה; אדגיש, כי טרם דנתי וטרם החלטתי בהחלטה זו - בטענת התובעת כי היא עומדת בתנאי הלכת אלסוחה; כל שקבעתי הוא ייתכנות; היינו, קבעתי שאין לשלול על הסף את התקיימותם של תנאים 1, 2 ו-3 של אלסוחה בנסיבות ענייננו.
אשר על כן, לאור כל האמור לעיל, הבקשה מטעם התובעת למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטריה לבדיקתה בענייננו – מתקבלת, בכפוף להוראותי שבסעיף 43 לעיל.
בנסיבות, לא מצאתי צידוק להטלת הוצאות, בין היתר - בהתחשב בנימוקי החלטתי ובתוצאתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

נוכח הנסיבות הייחודיות של המקרה, אני סבורה כי יש להעמיד את התובעים במצב בו היו מצויים, אילו חתם המנוח על הסכם הרשאה בשנת 2012.
מכל מקום, גם אם אניח – לטובתם של התובעים – כי היה נחתם עמם הסכם הרשאה עם פטירת המנוח בשנת 2014, הדבר אינו מקנה להם זכות לחידוש אוטומאטי של הסכם ההרשאה מעת לעת.
...
3.3.2 ניתן בזאת צו הצהרתי לפיו נכון וצודק הדבר שיחודשו הסכמי חכירה תקופתיים עם התובע, תחת הסכמי הרשאה, הגם שפתוחה הדרך בפני הרשות לדרוש המרת הסכמי החכירה בהסכמי הרשאה, מטעמים ראויים שטרם פורטו בפני ביה"מ. נדחית טענת התובע כי הנתבע מחויב לכרות עימו הסכם חכירה לדורות, בהתחשב בעובדה שכל ההסכמים שנכרתו עד כה היו הסכמים לתקופות קצובות.
אשר על כן, אני סבורה כי יש לראות את המנוח, כאילו חתם בשעתו, בשנת 2012, על הסכם הרשאה לחמש שנים, בנוסח שהועבר לו ובגינו שילם לרמ"י. ומכאן לתובעים, הבאים כממשיכיו של המנוח, שהלך לבית עולמו בשנת 2014.
נוכח הנסיבות הייחודיות של המקרה, אני סבורה כי יש להעמיד את התובעים במצב בו היו מצויים, אילו חתם המנוח על הסכם הרשאה בשנת 2012.
סוף דבר – התביעה נדחית, בכפוף לכך שעל רמ"י לנהוג בתובעים על יסוד ההנחה כי למנוח היה הסכם הרשאה חתום משנת 2012 וכי החזיק במקרקעין תקופה ממושכת מכוח חוזי הרשאה שהתחדשו מעת לעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כפועל יוצא מהאמור, אני דוחה את גירסתו של האדי, בעלה לשעבר של הנתבעת ומקבלת את גרסת הנתבעת ולפיה בעלה לשעבר אמר לה לאחר הדיון, שלא תחזור לבית כי הבית שלו, וכי לאחר שהנתבעת לא קיבלה את דבריו ואמרה שתחזור לבית, הטיח בה את מילות האיום: "אני אהרוס את הבית על הראש שלך". התובע טען הן בחקירתו במישטרה והן בחקירתו הנגדית, כי אמר לנתבעת שייתכן ויוגש ערעור על הבית וכי "הבית למת". הנתבעת טוענת כי התובע אמר "הבית על המת" ולא "הבית למת". בכל מקרה אין חולק כי הדברים נאמרו כאשר התובע מרים את ידו, מצביע עם האצבע למעלה ובאותה עת התובע הזכיר את המילה "מת". התובע לא היתכחש לכך בחקירתו במישטרה ושב והודה בכך גם בחקירתו הנגדית (עמ' 18, ש' 11-23 לפרוטוקול).
לא מדובר בביטוי ידוע או מוכר בשפה הערבית, אותו אמורה להבין הנתבעת, אלא ביטוי לא מוכר הכולל את המילה "מת" ואשר נועד ליצור אוירה של פחד כלפי הנתבעת ולסמל את גורלה, במידה ותזכה בבית המגורים ולא תוותר על זכויותיה בו. שלישית, טענות התובע באשר לזכויות האם המנוחה בבית המגורים, כהצדקה לכאורה לדברים שהטיח בנתבעת לאחר הדיון התובע טוען כי באמירתו הנ"ל, התכוון להגיד כי בית המגורים שייך עדיין לאימו המנוחה ורשום בטבו על שמה.
...
כמו כן, נוכח הוויכוח שהתנהל לאחר הדיון בבית הדין הדרוזי, דברי האיום שנאמרו על ידי האדי, דברי התובע עצמו, צורת דיבורו ותנועות גופו, הנני קובעת כי הנתבעת הייתה משוכנעת באמיתות הדברים שפרסמה ולפיהם בכוונת התובע היה לאיים עליה בהריגה, במידה ותזכה בבית המגורים.
סוף דבר נוכח כלל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 500 ₪ וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 18,000 ₪ כולל מע"מ. כל הסכומים ישולמו תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, שאם לא כן הם יישאו תוספת הפרשי ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם זכאים התובעים, שבנים נהרג בתאונת עבודה, לקיצבת תלויים? התשתית העובדתית ומהלך ההיתדיינות מר ג'אן ג'י ז"ל (Jan Ji, להלן: המנוח) שהיה פועל ביניין אזרח סין, נהרג ביום 27.10.14 עת שנפל מפיגומים באתר בניה בעיר רחובות.
על כן, יש לנהל הליך מלא בפני בית-הדין בגידרו על הטוען להוכיח טענותיו, וזאת אף במקרה בו ההליך שהתנהל בפני פקיד התביעות היה לקוי בהיבט של העדר הנמקה מספקת, או אפילו העדר הנמקה בכלל; ולבסוף אפילו אם נניח לטובת התובעים כי חלות על המקרה שלפנינו הוראות החוק לתיקון סדרי המינהל (החלטות והנמקות), תשי"ט-1958, ואפילו נניח לטובת התובעים כי החלטת הנתבע מהוה הפרת של החובה לנמק החלטתו כקבוע בחוק זה, הרי שבניגוד לטענותיו, סעיף 6(א) לחוק קובע במפורש כי ההחלטה אינה פסולה אך בשל אי מילוי ההוראות.
...
בשים לב לכך כי המערערים טענות בפני בית דין זה כי לצורך הכנת תביעת הנזיקין, בכוונת בא-כוחם להגיש חוות דעת לגבי השכר בסין, וכן התקבלו מסמכים המעידים על פריצה דיסק ואבנים בכליות, מהם סובלים המערערים, שאינם מאפשרים להם לעבוד,, מצאנו לנכון לחרוג מהכלל לפיו, אין מקום בשלב הערעור לאפשר להביא ראיות או להורות על ברור עובדתי נוסף.
המדובר במחדל משמעותי שאותו מצאנו לנכון להביא לחובת הנתבע במאזן הראייתי.
לסיכום נוכח כל האמור, התביעה מתקבלת, ואנו קובעים כי הורי המנוח היו סמוכים על שולחנו והוא פרנס ותמך בהם.
הנתבע ישלם לתובעים הוצאות משפט בסך 8,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

צירוף בנה היחיד של המנוחה- התובע – ד"ר הארי גרוסמן לחשבון ע"י הבנק ביום 13/5/09 נעשה אך מטעמי נוחות כדי להקל על היתנהלות המנוחה בחשבון, ואולם לא הייתה בכך משום כוונה של האם המנוחה להעניק לתובע זכויות בכספים בחשבון טרם פטירתה.
באותו העניין חזר בית המשפט על ההלכה ובהתאם לה, הסמכות העניינית היא נגזרת של הסעד והפנה, בין היתר לרע"א רע"א 6500/19 ד"ר גבריאל נ' אשד (7/5/20) (להלן: "עניין אשד") , אשר עסק בקניין רוחני ובו נקבע כי: "... שווי התביעה אינו ניתן להערכה באותם מצבים בהם נידרש סעד שאינו כספי, אך לא ניתן לקבוע, אפילו על דרך של אומדן, מהו שווי נושא התביעה. דהיינו, כאשר לא ניתן להעריך, ולו באופן גס, מהו הערך הכלכלי של האנטרס עליו מבקש התובע להגן באמצעות הסעד שאינו כספי. במקרים אלה, הסמכות העניינית לידון בתביעה נתונה לבית המשפט המחוזי". בעקבות דברי בית המשפט השלום בדיון ההוכחות, הוגשה על ידי התובע בקשה להעברת הדיון בתביעה לביתה משפט המחוזי.
...
החלטתי זו נסבה על הסמכות העניינית לדון בתביעה אשר הוגשה לבית משפט זה ואשר במסגרתה עותר התובע כי בית המשפט יקבע ויורה כדלקמן: חשבון מספר 771703-56 אשר מתנהל אצל הנתבע – בנק לאומי, סניף בנקאות פרטית בין-לאומית (606), תל אביב (להלן: "החשבון") הינו חשבון אשר היה בבעלות בלעדית של המנוחה – הגב' קלרה גרוסמן, וזאת עד לפטירתה ביום 23/10/15.
עמדות הצדדים הועברו ולאחר עיון בהם ניתנת החלטתי זו. דיון והכרעה; במרכז החלטתי זו סוגיית סמכותו של בית המשפט המחוזי לדון בתביעה אשר במסגרתה עותר התובע לסעדים הצהרתיים, כפי שפורטו ברישא להחלטה, בהקשר לחשבון בנק, אשר אין חולק כי סך הכספים המוחזקים בו עומד על 1,278,000 ש"ח – קרי אשר אין חולק כי שוויו הכספי, הוא בתחום סמכותו העניינית של בית המשפט השלום.
אקדים אחרית לראשית, לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, נחה דעתי כי הסמכות לדון בתביעה נתונה לבית המשפט השלום ומשכך, מצאתי להורות על העברתו של ההליך לדיון בפני בית המשפט השלום בתל אביב.
טענתו זו של התובע אין בידי לקבל.
סוף דבר; אשר על כן, הנני מורה על העברת התביעה לבית המשפט השלום בתל אביב, זאת בהתאם להוראות סעיף 79 לחוק בתי המשפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו