מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות עובד זר בתאילנד בחקלאות שעבד פחות משנה

בהליך תפ - עובדים זרים (הע"ז) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 10.2.04 במהלך ביקורת מפקחי משרד התמ"ת במשק, נבדקו תנאי העסקתם של 6 עובדים זרים אשר הועסקו אצל הנאשם בעבודות חקלאיות (שמות העובדים מפורטים בכתב האישום).
חוק שכר מינימום: סעיף 2(א) לחוק שכר מינימום תשמ"ז- 1987 קובע כי: " עובד שמלאו לו 18 שנים (להלן – עובד) המועסק במשרה מלאה, כנהוג במקום עבודתו, זכאי לקבל ממעבידו שכר עבודה שלא יפחת משכר המינימום לחודש, שכר המינימום היומי או שכר המינימום לשעה, הכל לפי הענין"..
כאשר נישאל המפקח יורם עידה מה היה בסיס הנתונים ומה היה החומר בו הסתייע לצורך הכנת מ/7 השיב- "שכר שנלקח מתלושי השכר, שעות עבודה שנלקחו מרישום השעות שהוצג על ידי המעסיק וניכויים שנלקחו מתלושי שכר". לשאלה האם יוכל להבהיר מה נעשה על ידו השיב - "בבקורת מהסוג הזה, מחשבים את השכר המגיע לפי מספר שעות העבודה שעבר העובד, משווים אותו לשכר ששולם בפועל בתוספת הנכויים המותרים. במידה והשכר ששולם כולל הנכויים נמוך מהשכר המגיע על פי שכר המינימום, מדובר כאן באי תשלום שכר מינימום". לשאלה מה הסיק מהנתונים ומהמסמך אשר ערך השיב- "באופן עיקרוני, יש כאן גם ניכוי יתר, כיון שעל פי הנתונים שמחושבים, המעסיק ניכה יותר ממה שהיה מגיע על פי חוק עובדים זרים. בנוסף, הוא גם שילם פחות ממה שהוא היה צריך לשלם עבור שכר העובד לפי תעריף שכר מינימום במספר מקרים. כיון שכך נוצר הפרש משכר מינימום. אני רואה כאן כל חודש שנבדק, יש הפרש לתשלום שכר מינימום" (עמ' 11 לפר' שורות 15-28).
איזור מגורים סכום בשקלים חדשים מרכז 287.90 (ב) היו המגורים בבעלות המעביד ינכה משכר עובד זר סכום שלא יעלה על מחצית הסכום הנקוב בתקנה משנה (א), לפי העניין; לעניין זה יראו מגורים כנמצאים בבעלות המעביד כל עוד לא הציג המעביד למפקח חוזה שכירות לגבי הדירה שבה מתגוררים עובדים וקבלות על תשלום שכר דירה בעדה".
להשלמת התמונה יצוין כי מיסמך מ/9 נכתב מפי הנאשם בזו הלשון- " גבי וייס אומר לי כמה עלי לשלם לכל עובד על פי שעות העבודה שנמסרו לו ואני מעביר את הכסף דרך "קרן..תאילנד" בצ'ק וכד' מעבירים את השכר לתאילנד".
...
טענת הנאשם כי הדברים שנרשמו מפיו על גבי מ/9 אינם תואמים לדבריו בפני החוקר הינה טענה מאוחרת ובנסיבות מקרה זה סבורני כי יש להעדיף את הדברים שנרשמו בזמן אמת ובמהלך החקירה על פני גרסתו המאוחרת.
בחקירתו הראשית התבקש רו"ח וייס להתייחס לשנת 2004 ונשאל כיצד היה עורך או מכין את תלושי השכר של הנאשם וכך השיב- "כל מעסיק בבני עטרות יש לו דף ריק לדיווח חודשי שהיו מעבירים לי נתונים, שם העובד, ת.ז, ימים ושעות עבודה שלו. וזאת מתבצע לפי נתוני השכר ואני מכין תלוש השכר בהתאם לחוק ובהתאם לנתונים". משנשאל מה נעשה עם תלושי השכר אשר הכין בשנת 2004 השיב- "היו נמסרים לאנשים מיד לאחר שהכנתי זאת. בין אם זה בפקס או לשים בתא שלו. כל חודש מסרתי לו את התלושים". לשאלה האם אמר לנאשם כמה לשלם לכל עובד מבלי למסור תלושים השיב- "לא נראה לי שזה המציאות היתה עד כמה שאני זוכר הייתי מוסר לו את התלושים כל חודש". בהמשך העיד כי אינו יודע מה נעשה עם התלושים לאחר שמסר אותם.
לאור האמור לעיל , באתי לכלל מסקנה כי המאשימה הרימה את נטל ההוכחה כי הנאשם עבר על הוראות סעיף 2(ב) (7) לחוק עובדים זרים, קרי "לא מסר לעובד הזר תלוש שכר או מסר לעובד הזר תלוש שכר שלא נכללים בו פרטי השכר ששולם לעובד, כולם או חלקם, בניגוד להוראות סעיף 24 לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958". לפיכך ונוכח משקלם המצטבר של הראיות אשר פורטו לעיל, הנני מרשיעה את הנאשם בביצוע העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המשיב קיבל את כל השכר המגיע לו על פי דין, הוא אינו זכאי למענק שנתי ולתוספת וותק שכן לא היה עובד קבוע ובהתאם לצוו ההרחבה בענף החקלאות, תשלום זה ניתן לעובד קבוע בלבד.
לסיום, עם הגשת התביעה הציע ב"כ המשיב למבקש לסיים ההליך בתשלום שהוא מהוה פחות מ- 10% מהסך הנתבע, הצעה שיש בה כדי להעיד על היתנהלות נפסדת של המשיב ועל כך כי אין בתביעה ממש.
הדברים מקבלים משנה תוקף לאור העובדה כי כתב האישום מתייחס לחודשים 1-2-3/2006 בעוד המשיב עבד במשקו של המבקש עד 8/2008.
המשיב הוסיף כי אשתו ושני ילדיו בגילאי 13 ו- 3 מתגוררים בבית-חמו וחמותו, יחד עם אחותה של רעייתו, ב"אודון" שבתאילנד, על פי הכתובת שפורטה בכותרת התצהיר, כי הוא עובד בענף הבניה בצפון המדינה והוסיף כי הוא מישתכר 8,000 באט לחודש, ורעייתו כ- 6,500 באט לחודש, וכי אין ברשותו חיסכונות או פיקדונות וכי לצורך הגעתו לארץ למתן עדות הוא מתעתד לנסות ליטול הלוואה.
] "עובד זר יחויב בהפקדת ערובה באותם מקרים בהם הושתו על העובד הזר בעבר הוצאות משפט או חיובים אחרים אותם לא פרע, או שעל פניו הוכיח המעסיק כי ייגרם לו נזק של ממש כתוצאה מהגשת התובענה, או שתובענתו מופרכת על פניה". בעיניין בוצ'ימן נקבע[footnoteRef:2]: [2: ע"ע 1459/02 דן בוצ'ימן נ' בסט ייזום ובניה בע"מ, עבודה ארצי, כרך ל"ג (31), 35.
] "הינה כי כן, אמות המידה לדיון ולהכרעה בבקשה להטיל על התובע ערובה להבטחת הוצאותיו של הנתבע, אינן משתנות בשל כך בלבד שהמדובר הוא בעובד זר, גם אם לא המציא את כתובתו בישראל דוקא. כפי שפסק בית דין זה בעיניין פטרצקו הטלת ערובה איננה הכלל. בדונו בבקשה להטלת ערובה, יקדים בית הדין וישמע את הצדדים ואת עדותו של התובע תוך שייתן דעתו, בין היתר, לאלה: עד כמה יש לעדותו של התובע ובראיות לכאורה שהובאו לפניו כדי לבסס את התביעה; שיעור ההוצאות הכרוכות בתובענה; האם נפרע סכום הוצאות שהוטל על התובע במסגרת התובענה; האם התובע מסר מען שאינו נכון או לא המציא כלל מען כלשהוא; האם די במסירת מענו של בא-כוח המערער כחלופה למענו של התובע; תחולתן של תקנות הבצוע לאמנת האג על המקרה הספציפי; האינטרסים השונים של בעלי הדין ומשקלם ; סכום הערובה כמרכיב העלול לפגוע בזכות הגישה לבית הדין ומנגד כאמצעי למניעת תביעות סרק. בסופו של דבר ינמק בית הדין את החלטתו בבקשה לאור המשקלות והאיזונים שעשה במכלול הגורמים שהיו בפניו". בפרשת פתחי אבו נסאר[footnoteRef:3] רכז בית הדין הארצי את הכללים בהתייחס לעובדים ברשות הפלסטינאית: [3: ע"ע 1424/02 פתחי אבו נזאר נ' SAINT PETER IN GALLICANTU, עבודה ארצי, כרך ל"ג (54), 38.
...
] "הנה כי כן, אמות המידה לדיון ולהכרעה בבקשה להטיל על התובע ערובה להבטחת הוצאותיו של הנתבע, אינן משתנות בשל כך בלבד שהמדובר הוא בעובד זר, גם אם לא המציא את כתובתו בישראל דווקא. כפי שפסק בית דין זה בעניין פטרצקו הטלת ערובה איננה הכלל. בדונו בבקשה להטלת ערובה, יקדים בית הדין וישמע את הצדדים ואת עדותו של התובע תוך שייתן דעתו, בין היתר, לאלה: עד כמה יש לעדותו של התובע ובראיות לכאורה שהובאו לפניו כדי לבסס את התביעה; שיעור ההוצאות הכרוכות בתובענה; האם נפרע סכום הוצאות שהוטל על התובע במסגרת התובענה; האם התובע מסר מען שאינו נכון או לא המציא כלל מען כלשהו; האם די במסירת מענו של בא-כוח המערער כחלופה למענו של התובע; תחולתן של תקנות הביצוע לאמנת האג על המקרה הספציפי; האינטרסים השונים של בעלי הדין ומשקלם ; סכום הערובה כמרכיב העלול לפגוע בזכות הגישה לבית הדין ומנגד כאמצעי למניעת תביעות סרק. בסופו של דבר ינמק בית הדין את החלטתו בבקשה לאור המשקלות והאיזונים שעשה במכלול הגורמים שהיו בפניו". בפרשת פתחי אבו נסאר[footnoteRef:3] רכז בית הדין הארצי את הכללים בהתייחס לעובדים ברשות הפלסטינית: [3: ע"ע 1424/02 פתחי אבו נזאר נ' SAINT PETER IN GALLICANTU, עבודה ארצי, כרך ל"ג (54), 38.
מצא בית הדין כי אין התביעה מופרכת על פניה והמעסיק-הנתבע לא הוכיח כי נבצר ממנו להיפרע מן העובד – לא תוטל הערובה.
נוכח האמור הבקשה נדחית, הוצאות בקשה זו ילקחו בחשבון במסגרת פסק הדין שינתן בתביעה העיקרית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן, הנתבעת משוועת לעובדים מסוגו של התובע, שבהיעדרם עליה לייבא עובדים זרים מתאילנד, שעלות הבאתם והעסקתם עולה פי כמה מעלות העסקתו של התובע.
עוד הוא טען, כי התובע עבד בממוצע 15 ימים, ובהקף של פחות מ-2/3 משרה, וכי התובע קיבל את שכרו במדויק, וכי הנתבעת הקפידה לשלם לו את כל הזכויות המגיעות בגין כך. זאת ועוד, כלל הדיווחים שבוצעו למת"ש בגין הקף עבודתו ושכרו של התובע, הם בבחינת אמת, והם נכונים ומדויקים (סעיף 15 לתצהיר).
האמור לעיל מקבל משנה תוקף, משעה שעיון בדו"ח מת"ש (נספח ה' לתצהיר דוד, נספח ד' לכתב ההגנה), מעיד כי זכויותיו הסוציאליות של התובע הופרשו למת"ש על ידי הנתבעת בצורה שוטפת וסדירה, ובכלל זה לגבי תגמולים ופיצויים, ובסך מיצטבר של 42,982 ₪.
לעניין זה, ראו סעיף 15(ד) לכתב ההגנה, שזהו המקום היחידי בכתב ההגנה שבו פורטה טענת קזוז מכומתת כדין, והיא הטענה בדבר קזוז אי-מתן הודעה מוקדמת (ראוי לציין, כי שם ננקב סכום אחר מזה הנטען בתצהירו של דוד, וצוין סך של 5,100 ₪); חלק מטענות הקזוז מתייחסות במידה מסוימת לזכויות שלהן התובע זכאי מכוח צו ההרחבה בענף החקלאות, כגון בגדי עבודה (ראו סעיף 42 לצוו ההרחבה משנת 2001).
...
בפתח הכרעתנו נקדים אחרית לראשית, ונאמר כי לאחר שעיינו בטיעוני ועמדות הצדדים, ולאחר ששמענו את עדי הצדדים ואף עברנו על כלל המסמכים הקיימים בתיק בית הדין, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה הקטן ביותר, וזאת רק ביחס לעילות הבאות – דמי הבראה ופיצויים בגין הפרת חוק הזכות לעבודה בישיבה ובתנאים הולמים.
יתר טענות ודרישות התובע, ביחס ליתר העילות שנידונו במהלך פסק הדין, דינן להידחות.
הוצאות – לפנינו הוגשה תביעה מוגזמת ומנופחת, בסך של 355,876 ₪ (בסיכומים הופחת הסכום ל-305,009 ₪), כאשר בסיכומו של דבר התובע זכה בהיקף מזערי ממנה.
לאור האמור לעיל, אנו סבורים כי יש מקום לקיזוז הסכומים המועטים שלהם זכאי התובע, כנגד ההוצאות שנגרמו לנתבעת כתוצאה מכך שרוב רכיבי התביעה נדחו (ראו סעיף 1 לסיכומי הנתבעת).

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1999 בעליון נפסק כדקלמן:

ב]בית המשפט העליון[בשבתו כבית משפט][לערעורים אזרחיים ע"א 1134/98 וערעור שכנגד בפני: כבוד הנשיא א' ברק כבוד המשנה לנשיא ש' לוין כבוד השופט ת' אור המערערים והמשיבים בעירעור שכנגד: 1. אופירה מוגרבי (חסויה) 2. נתן מוגרבי 3. דליה מוגרבי נ ג ד המשיבים והמערערים בעירעור שכנגד: 1. אוסדון מימון 2. ביטוח חקלאי, אגודה שיתופית הדדית בע"מ ערעור וערעור שכנגד על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בנצרת מיום 11.1.98 (ותוקן ביום 28.1.98) בת"א 109/92 שניתן על ידי כבוד השופט מ' הס בשם המערערים: עו"ד פנחס זלצר בשם המשיבים: עו"ד עופר קרינסקי ][פסק-דין
התעניינותה לסביבה מצומצמת, אינה מקשיבה לחדשות, היתרחקה מאנשים, נעשתה פחות סובלנית עם מידי פעם התפרצויות זעם כאשר אינה יכולה להשיג את מבוקשה.
המומחה הרפואי בתחום השיקומי, פרופיסור שאקו, קבע ביחס למערערת כדלקמן: "התובעת מניעה את הגפיים אך בניסיון עמידה לא היתה מסוגלת לעמוד ללא תמיכה ניכרת ... ניתן לראות שיש ליקוי חמור בשיווי המשקל בגב ובגפיים. בעמידה ניכר טונוס מוגבר ברגליים, ביחוד ברגל הימנית. בידיים הכוח משביע רצון. במבחן אצבע-אף בולטת אטקסיה, הכתיבה איטית מאוד ובולט ליקוי בקואורדינציה ...
עוד קבע בית המשפט, כי המטפלת תהיה ישראלית ולא מטפלת זרה - פיליפינית או תאילנדית.
מטפלת זכאית לחופשות, להפסקה בעבודה בסופי שבוע, היא עלולה לעיתים לחלות.
...
כל האמור לעיל, מצדיק תוספת של סכום משמעותי לפיצוי אשר נגרם בפרט נזק זה. אך קודם שתקבע תוספת הפיצוי הראויה, יש להזכיר טעות לרעת המשיבים אשר נפלה בפסק הדין.
בהתחשב בכלל הנסיבות: העלות החודשית הראויה של תשלום לאפוטרופוסים, והתקופה בה תזדקק המערערת לשרותם, יש לחייב, בדרך אומדן, את המשיבים בתשלום סכום של 75,000 ש"ח למערערת בפרט נזק זה. על סמך כל האמור לעיל, מתקבל הערעור במובן זה שעל המשיבים לשלם למערערת סכום נוסף של 1,475,000 ש"ח ליום פסק הדין בבית המשפט המחוזי.
בנוסף לו, ישלמו המשיבים למערערת שכר טרחת עורך דין בשיעור 13% ומע"מ מחושב על הסכום הנ"ל. גם סכום שכר הטרחה ישא הפרשי הצמדה וריבית מיום פסק הדין בבית המשפט המחוזי.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עניינה של תביעה זו בזכויות של עובד זר בענף החקלאות בגין תקופת עבודתו בנתבעת 1 (להלן – הנתבעת או החברה) ו/או סיומה.
ואלו העובדות הרלוואנטיות: התובע הוא עובד זר שהגיע לארץ מתאילנד לצורך העסקתו כפועל בענף החקלאות[footnoteRef:1].
אין מחלוקת שבמהלך יום העבודה הייתה לתובע הפסקה בת 1/2 שעה בשעות הבוקר והפסקת צהרים משתנה בהתאם לתנאי מזג האויר ולא פחות משעה[footnoteRef:5].
...
על בסיס הנימוקים המפורטים לעיל, התביעה לחיוב התובע בגין נזקים כלכליים שנגרמו לנתבעת בעקבות סיום עבודתו של התובע – נדחית.
אשר על כן, התביעה לחיוב אישי של הנתבע מכח הרמת מסך – נדחית.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבעת מתקבלת ברובה, כך שהנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: הפרשי שכר וגמול שעות נוספות בסך 127,650 ₪; דמי הבראה בסך 1,019 ₪; פדיון חופשה בסך 9,458 ₪; חלף הפרשות לפנסיה בסך 11,513 ₪ מענק שנתי בסך 5,027 ₪; דמי כלכלה בסך 70 ₪; דמי חגים בסך 5,125 ₪; חלף הפרשות לפיצויי פיטורים בסך 13,042 ₪ שכר מרץ 2019 בסך 6,634 ₪ פיצוי בגין תלושים לא תקינים בסך 10,000 ₪ לרכיב הפרשי שכר וגמול שעות נוספות הנקוב בס"ק א' לעיל יתווספו פיצויי הלנה בסך 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו