בדיון מיום 03.02.20 ועל יסוד הסכמות הצדדים, אשר קיבלו תוקף של החלטה, מונה מר אבי יחזקאל כאקטואר מטעם בית המשפט (להלן: "האקטואר") על מנת שיישום את זכויותיהם הכלכליות של הצדדים בהתאם להסכם הגירושין תוך שבהחלטה צוין מפורשות כי:
"חוות דעתו לא תתייחס לסוגיית הפנסיה של הצדדים וזאת בשים לב למחלוקת שבין הצדדים ולהסכמותיהם...".
יוער כי בהתאם להסכמות הצדדים צויין כי:
"למען הסר ספק ובהתאם להסכם הגירושין מועד הקרע לצורך האיזון הרכושי הינו יום 31.12.06".
ובסעיף 4 להסכמת הצדדים נכתב כי:
"עם קבלת חוות דעת האקטואר, אשר תיכלול גם את הריבית וההצמדה, ישולם הסך בהתאם לחוות דעתו (שכאמור אינו כולל את סוגיית הפנסיות) תוך 30 ימים".
ביום 1.1.21 הגיש האקטואר חוות דעתו.
סבורני כי כאשר נקטו הצדדים בלשון "זכויות סוציאליות" כמפורט בסעיף 8.1 להסכם הגירושין הם התכוונו כי הן יהוו שם כולל לזכויות הסוציאליות והפנסיוניות גם יחד.
...
סעיף 3 (א) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג – 1973 מורה כי:
"א. לא עשו בני הזוג הסכם ממון, ואם עשו – במידה וההסכם אינו קובע אחרת, יראום כמסכימים להסדר איזון המשאבים לפי פרק זה, ויראו הסדר זה כמוסכם בהסכם ממון בעל תוקף...".
סעיף 5 (א) לחוק הנ"ל קובע כברירת מחדל כי על פי הסדר איזון המשאבים:
"עם התרת הנישואין ... זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שווים של כלל נכסי בני הזוג...".
הנה, איפוא, כי גם אם אקבל את עמדת הנתבע (וכאמור איני מקבל את עמדתו) כי הסכם הגירושין אינו מתייחס לסוגיית הפנסיות, ומשהסכם הגירושין לא החריג מפורשות זכויות אלו, הרי שבהתאם לסעיפים 3(א) ו-5(א) לחוק יחסי ממון זכאית התובעת לאיזון נכס זה ובחלוקה שווה.
לשם ביצוע פסק הדין הנני מורה למת"ש צה"ל להעביר לידי התובעת פירוט תשלומי הפנסיה ששולמו ושישולמו לנתבע החל ממועד פרישתו (30.04.12) ועד בכלל.
כמו כן, הנני מורה למשרד החינוך להעביר לידי הנתבע המסמכים הנדרשים לצורך חישוב חלקו של הנתבע בפנסיה של התובעת.