נעבור עתה לרישא של סעיף קטן (ב), המתייחס ל"זכאי השני במעלה", המורה על כך שאם אין "זכאי ראשון במעלה" – "יהיו ילדי הדייר לדיירים".
כאן, יש צורך לפנות לסעיף ההגדרות של החוק (סעיף 1) הכולל את ההגדרה הבאה – "ילד"-לרבות ילד של בן-זוג, ילד מאומץ ונכד שהתייתם מהוריו; 19.
אשר על כן, מפס"ד זה יש ללמוד כי הדיבר "באין ילדים" פירושו שאין ילדים אשר לגביהם מתקיימות הוראות החוק, ולא "שאין ילדים חיים" וכי פרשנות "ישנה" זו שרירה וקיימת גם כיום, למרות מגמת הפסיקה בכל הנוגע לאיזון בין שתי הזכויות המתנגשות (זכות הקניין של בעל הנכס למול זכותו של הנכד למדור מוגן).
עוד יותר תמוהה הטענה שאוזכרה בסעיף 6 לכתב התביעה של בעלת הנכס, והיא שבימים הסמוכים לפני הגשת התובענה הגיש הנכד בקשה לרכוש את הנכס וכי רק בעת ניהול המו"מ סביב הרכישה (לאחר הכנת טיוטת ההסכם) התברר לבעלת הנכס כי זכויותיו של הנכד "אינן זכויות לדיירות מוגנת וכי החזקתו בנכס התאפשרה הודות לטעות המשפטית שהיתה בבסיס ההתיחסות של המועצה, התובעת, אל התובע".
משמע, שאחרי כמעט שבע שנים, מצאה בעלת הנכס, שהינה מועצה מקומית, שהיא טעתה באשר להיותו של הנכד בבחינת דייר מוגן במשך כשבע שנים – והחליטה לפנותו תחת מלהשלים את המו"מ שהחל ביניהם.
...
בנוסף, אי אפשר להיתעלם מהעובדה שמרבית פסק הדין עוסק בכך שמבחינה עובדתית כב' השופט הגיע למסקנה כי הנכדה שם לא התגוררה עם הדיירים שנפטרו לפחות ששה חודשים.
סיכום – אשר על כן, אני קובעת כי יש לראות בנכד ובאישתו כדיירים מוגנים בדירה.
לפיכך, התביעה נדחית, ועל התובעת (בעלת הנכס) לשלם לשני הנתבעים (הנכד ואשתו), ביחד), הוצאות משפט בגין שכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪ בתוספת מע"מ. הסכום ישולם תוך 30 יום שאם לא כן ישא הפרישי הצמדה וריבית כחוק.