המסגרת הנורמאטיבית
סעיף 35 לחוק מס רכוש מגדיר "נזק" בתור "נזק מילחמה, נזק עקיף ונזק בצורת". כך מגדיר הסעיף "נזק מילחמה":
"נזק שניגרם לגופו של נכס עקב פעולות מילחמה על-ידי הצבאות הסדירים של האויב או עקב פעולות איבה אחרות נגד ישראל או עקב פעולות מילחמה על-ידי צבא הגנה לישראל".
כך מוגדר בסעיף זה "נזק עקיף":
"הפסד או מניעת ריווח כתוצאה מנזק מילחמה בתחום ישוב ספר, או מחמת אי אפשרות לנצל נכסים המצויים בתחום ישוב ספר, עקב פעולות מילחמה על-ידי הצבאות הסדירים של האויב או עקב פעולות איבה אחרות נגד ישראל, או עקב פעולות מילחמה על-ידי צבא הגנה לישראל".
סעיף 36(א) לחוק מסמיך את שר האוצר לקבוע בתקנות מנגנון לפצוי בעד "נזק", וקובע כדלהלן:
תשלום פיצויים
(א) ישולמו פיצויים בעד נזק ושר האוצר יקבע בתקנות, באישור ועדת הכספים של הכנסת:
(1) את הזכאי לקבלת הפיצויים, ורשאי הוא להתנות את תשלום הפיצויים בשיקום הנזק;
(2) את שעורי הפיצויים, ורשאי הוא לקבוע שיעורים שונים לכל סוג של נכסים, לכל סוג של ניזוקים ולכל סוג של נזקים, והכל בהיתחשב עם הקף הנזק, תדירות הנזקים שפקדו את הניזוק ותדירות הנזקים שפקדו את האיזור וגורמים אחרים;
(3) כללים לקביעת שווי הנזקים והגורמים שיובאו בחשבון לחישוב שווי הנזק, ובנזקי בצורת רשאי הוא להיתחשב בין השאר גם בגודל השטח הנזרע;
(4) כללים למתן ערבות לזכאים לקבלת פיצויים;
(5) כללים לבצוע תשלום הפיצויים;
(6) את סוגי הנכסים שניתן לבטחם לפי בקשת בעליהם עד לתקרת שווי שיקבע, התשלומים שיחולו לגבי ביטוח כאמור ותקופת הביטוח;
(7) ועדות למיניהן, דרכי מינוין, סמכויותיהן ודרכי העירעור לבית משפט מחוזי, בין דרך כלל ובין בבעיה משפטית בלבד;
(7א) דרכי מסירת הודעה על נזק ודרכי הגשת תביעה לפיצויים;
המנגנון הבסיסי לפצוי בעד נזק לפי החוק נקבע בתקנות מס רכוש וקרן פיצויים (תשלום פיצויים) (נזק מילחמה ונזק עקיף), התשל"ג-1973.
...
דיון והכרעה
לאחר בחינת טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות.
אדרבה, מכך שהגדרת ה"נזק" בחוק מס רכוש כוללת גם "נזק בצורת", נמצאנו למדים כי כשהתכוון המחוקק להעניק פיצוי מכוח חוק זה בגין נזק שאינו נובע מפעולות איבה או ממלחמה, במובנן הרווח, נקבעה לשם כך הוראה מפורשת.
לנוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כי מתקיימים בענייננו טעמים המצדיקים התערבות של בית משפט זה. בנסיבות אלו, "נקודת המוצא היא גם נקודת הסיום ולפיה 'בית המשפט אינו נוטה להתערב בהחלטות הנוגעות להתוויית מדיניותה של הממשלה ולקביעת סדר העדיפויות הכלכלי והחברתי שלה, ואין הוא מורה לממשלה כיצד לנהוג בעניינים כגון אלה' (בג"ץ 3975/95 קניאל נ' ממשלת ישראל, פ"ד נג(5) 459, 497 (1999))" (עניין לשכת רואי חשבון, בפסקה 19).
סוף דבר, העתירה נדחית.