רקע
תמצית העובדות וטענות הצדדים
המערערים בע"ע 60752-10-17 הועסקו על ידי העמותה המערערת בע"ע 13038-10-17 (להלן – העמותה), כעובדי הוראה בבית ספר אלמוכבר במזרח ירושלים (להלן – בית הספר), מוסד מוכר שאינו רישמי המתוקצב על ידי משרד החינוך, בתקופות שונות החל משנת 2006 ועד לסיום עבודתם בשנת 2011.
מרבית המסמכים הכלליים והפרטניים, ובהם הודעות על קביעת ותק וגמולים של משרד החינוך, מספר השעות ואחוזי המשרה בתקופת עבודתו, מיסמך של הנהלת בית הספר בשנת לימודים מסוימת המפרט את "מספר השעות" של כל מורה וכיוצא באלה מסמכים המבססים את חישוב הזכויות, לא צורפו לתצהיר סגן המנהלת.
...
לא בכדי נקבע אפוא בפסק דינו של בית הדין האזורי, בהיבט העובדתי, כי "הנתבעת שילמה בפועל לתובעים את מרבית הזכויות (הגם שלא בשיעור הנתבע) אשר לטענת התובעים מגיעים להם ואשר מקובל לשלם בחינוך המוכר שאינו רשמי" ומקובלת עלינו גם הקביעה המשפטית הנובעת מכך לפיה "הצדדים אימצו את ההוראות הנורמטיביות הספציפיות מהחינוך הרשמי, לתוך הסכמי העבודה, ותשלומן בחסר על ידי הנתבעת מהווה הפרה של הסכם העבודה בין הצדדים".
הרכיבים שבמחלוקת
לצד הקביעה על תחולתה של הלכת בוסי בנסיבות העניין, אין חולק כי "על פי לשון תקנה 3(א)(6) לתקנות [מוסדות מוכרים – ר.פ] זו חלה על 'משכורת'. מכאן כי הסעד מכוחה של חובת ההשוואה מצריך פרשנותו של רכיב זה ביחס לזכות נתבעת" (עניין בן ציון.
יחד עם זאת, מצאנו להתערב בקביעה כי הפיצויים בגין פיטורים שלא כדין יהיו נגזרת של משכורות, באופן שהפיצוי לשבעה עובדים, אשר ותק העסקתם דומה במהותו ואשר נכרכו בהליך פיטורים אחד, יהיה שונה.
סוף דבר
הערעורים מתקבלים בחלקם, כך שפסק דינו של בית הדין האזורי יעמוד בעינו בכפוף לשלושת אלה:
חלף החיוב בהפרשי שכר בפסק דינו של בית הדין האזורי, ייערך חישוב חדש של ההפרשים בהתאם ובכפוף לאמור בסעיף 38 של פסק דיננו לעיל.
נוכח תוצאת הערעור, אין צו להוצאות בערעור ואף לא מצאנו להתערב בהוצאות שנפסקו בבית הדין האזורי.