מאחר שרוב תושבי הארץ הם מושלמים, דרוזים, בני העדות הנוצריות המפורטות בתוספת הראשונה לפקודת הירושה או יהודים (ראה סעיף 2(ב) לחוק), לא תחול עליהם, לפי גישה זו, לדוגמה, הוראה בת חשיבות ומשמעות רבות, כגון זו הכלולה בסעיף 12(א), שלפיה:
"הסכם בדבר מזונות של קטין וויתור על מזונות כאלה אינו קושר את הקטין, כל עוד לא אושר על ידי בית המשפט".
למותר להזכיר, כי בית-משפט זה פסק באורח עקבי על תחולתו של סעיף 12(א) האמור על כל ההסכמים בדבר מזונותיו של קטין שבאו לפניו, היינו גם אם חל דין אישי על הקטין ועל הצד השני להסכם (ע"א 508/70 בעמ' 610; ע"א 109/75 בעמ' 695-696; ע"א 614/76, 625 בעמ' 94; ע"א 716/75 בעמ' 257).
(ד) ההוראה בדבר סמכותו הבלעדית של בית המשפט המחוזי (סעיף 18) חלה רק לגבי זכאי למזונות שאינו יהודי, מושלמי, דרוזי או הן עדה אחרת; במקרים של יהודי, מושלמי, דרוזי או בן עדה אחרת ניתן לפנות לבית המשפט לפי תחימת הסמכויות הרגילה בעניינים אזרחיים שנקבעה בסעיפים 51(א)(2) ו-40(1) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984.
על-פי ההלכה, וכך פסקו בתי הדין הרבניים, הבעל אינו זכאי לדרוש מאשתו לילך ולעבוד כדי לקבל את הכנסותיה מעבודתה, אך זכאי הוא-כאשר היא עובדת-שהכנסות אלו יקוזזו מסכום המזונות שהוא חב לה (ספרי הנ"ל, בעמ' 1499 ואילך; ספרי, חקיקה דתית בחוקי מדינת ישראל ובשפיטה של בתי המשפט ובתי הדין הרבניים (הקיבוץ הדתי, תשכ"ח) 167-169 ב' שרשבסקי, דיני מישפחה (ראובן מס, מהדורה 3, תשמ"ד) 233 ואילך).
חוק שיווי זכויות האישה בא לקבוע את שויון זכויות המינים בפני החוק, ובין היתר קבע, בסעיף 2 שבו, את זכותה וכשרותה המלאות של אשה נשואה בקנייניה ובעשייה בקניינים אלה.
כפי שראינו, סעיף 2א בא לתקן את חוק שווי זכויות האישה ולהסיר מהדין האישי את ההגבלה שנבעה בפרשנות חוק שיווי זכויות האישה, שאין לחשב במזונות האשה את הכנסותיה מרכושה, משהוסרה הגבלה זו מהדין האישי, הרי לפי האמור בסעיף 2(א) לחוק המזונות, שבעניין מזונות בני הזוג יש להחיל את הדין האישי שלהם, יש לחשב את הכנסותיה של האשה מנכסיה בשיעור דמי מזונותיה, משום שכך הוא לפי הדין האישי, ולא משום שכך אמור בסעיף 2א לחוק המזונות.
...
סיכומו של דבר: הבעיה שהביאה לעולם את סעיף 2א לחוק המזונות באה על תיקונה על-ידי תיקון "השיבוש" שחל, בעקבות חוק שיווי זכויות האשה, באיזון החובות והזכויות הכספיות של בני הזוג בכל הנוגע לחיוב המזונות.
בנושא זה מקובלת עלי הפרשנות של המשנה לנשיא, השופט אלון, ואני תומך בה. מאחר שבכך הוכרעה הסוגיה המשפטית הרלוונטית לעניינו של ערעור זה, אינני רואה צורך להתייחס בהרחבה לסוגיות נוספות שהעלה הנשיא בחוות-דעתו בקשר לפרשנות החוק הנ"ל באופן כולל יותר, לאו דווקא בהקשר הספציפי של סעיף 2א.
אומר רק זאת, בהערת אגב, שבהקשר הכולל הזה נוטה אני לדעה, שהנשיא דוגל בה, כי הוראות פורמליות שבחוק תהיה להן נפקות גם ככל שמדובר במי שסעיף 2(א) חל עליהם.
השופט ת' אור: מסכים אני למסקנה אליה הגיעו חבריי הנכבדים ומצטרף אני לנימוקיו של חברי הנכבד, המשנה לנשיא.