לגירסת מנהל הנתבעת שכנגד, זמן קצר אחרי שהגישה את תביעתה בגין הפרת זכויות היוצרים, פתחה התובעת שכנגד את סניפה, במרחק 3 מ' מסניפה, והחלה להטריד את לקוחותיה תוך שהיא מבטיחה להם הנחות מפליגות אם יעברו אליה, הציבה במתכוון שלט שהסתיר את שלט הנתבעת שכנגד, שהוסר, במצוות בית המשפט, הגישה תלונות שוא במישטרה, והגישה תביעתה זו, הזהה לקודמת, שנמחקה.
סעיף 1 לחוק זכויות יוצרים התשס"ח- 2007 (להלן "החוק") קובע כי יצירה אומנותית מוגנת כוללת "רישום, ציור, פיסול, תחריט, ליטופגרפיה, מפה, תרשים, יצירה אדריכלית, יצירת צלום ויצירת אומנות שימושית."
"למרות שעסקינן ביצירה אומנותית, ההגנה על צילומים חלה לא רק על צלומי "אומנותיים" אלא על כל צלום המקיים את יסודות המקוריות.
בית משפט אמריקני היטיב להבהיר, כי יסוד זה יכול להתקיים בצלום: תיזמון הצלום; ביצוע הצלום, הכולל את בחירת הזוית, התאורה, המרחק מהנושא וטכניקת הצלום; עיצוב הצלום, מבחינת בחירת הנושא וסידורו.
לא יכולה להיות מחלוקת כי זכויות היוצרים בצילומים שצולמו ע"י אלכס בעת עבודתו אצל התובעת, שייכות לה. ס' 34 לחוק קובע כי "מעביד הוא הבעלים הראשון של זכות יוצרים של יצירה שנוצרה ע"י עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם הוסכם אחרת."
הטענה כי אלכס צילם קעקועי חברים או מישפחה נזנחה, ואף לא נטען כי זכות היוצרים הכלכלית הועברה אליו.
...
כל אלו, ויתר נימוקי הנתבעת שכנגד, שכנעוני כי אין ממש בתביעת המצלמות ודינה להידחות.
סוף דבר
תביעת הרעיון הקבוע כנגד פלאנט טאטו ואלכס מתקבלת באופן שפלאנט תשלם לתובעת סכום של 96,000 ₪.
בגין ההליכים שבין הרעיון הקבוע ואלכס- אין צו להוצאות
תביעתם הנגדית של פלאנט טאטו ואח' נגד הרעיון הקבוע- נדחית.