מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות חכירה בנכס מקרקעין ברמת גן

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותרים הם בעלי זכות חכירה מהוונת בחלק מהחלקה מאז הועברו הזכויות (ביום 25.10.10) ועד שנת 2045, כשזכויות הבניה בהתאם להסכם החכירה, במחצית החלקה, הנם לבניין של יח"ד אחת בשטח של 160 מ"ר. בעקבות הרכישה פנו העותרים, באמצעות אנשי מיקצוע מטעמם, עו"ד חג'ג' וכן מהנדס ואדריכל, לועדה המקומית של עריית רמת גן (להלן: הועדה המקומית), בבקשה להוציא היתר בנייה.
סרוב רמ"י להעברת הבעלות נובע מהגדרת חוכר בהחלטה ולפיה: "מי שרשום או זכאי להרשם בפנקסי המקרקעין כחוכר של נכס מקרקעין על פי חוזה חכירה מהוון למטרת מגורים או למטרת תעסוקה, למעט –
חובת העותרים לפנות לרמ"י בטרם הבנייה במקרקעין כעת אפנה לבחון את טענתם של העותרים לפיה היו תמי לב, לא ידעו ולא הבינו כי עליהם לקבל אישור מרמ"י לפני קבלת היתר הבנייה, והאחריות לעניין זה רובצת על עריית רמת גן או על הועדה המקומית.
...
אני סבורה כי יש לקבל את טענת רמ"י לעניין נוהל זה שהוא ברור על פניו.
סוף דבר על העותרים היה לפנות לרמ"י ולבקש את הסכמתה להוצאת היתר הבניה, ולשאת בתשלום דמי היתר.
לאור האמור, העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זכויותיו באותו נכס הופקעו והתובעת התחייבה להעניק לנתבע זכויות בעלות במקרקעין אחרים המצויים בגוש 6643 חלקה 99, באיזור קניון איילון (בשטח המצוי בתחום שיפוטה), לצורך הפעלת קיוסק.
אותה העת (1993 לערך) נוהלו במקום, על אותם המקרקעין שבקירבת קניון איילון ברמת-גן, עסקיהם של סבח שמואל (אביו של הנתבע), ובנו – הנתבע, וכן של בני מישפחת סבג.
השני – התובעת הקצתה שטח מבונה לפנחס סבג של 24 מ"ר במקרקעין ביום 23/1/1981") (סעיף 20 לכתב ההגנה; ההדגשה במקור). בפועל, התובעת העניקה לסבג זכויות חכירה בשטח נרחב הרבה יותר (שטח של 2,000 מ"ר להקמת מסעד, בית קפה ומחסן), אולם הוא הסתפק בכך והחל ללטוש את עיני לחלקת אביו של הנתבע, במטרה לדחוק אותו מחלקתו. האב החליט להתלונן על היתנהלות התובעת בעיניינו של סבג (על בנייה ללא היתר והשתלטות על קרקע ציבורית), איומיו הובאו לידיעת סבג והלה "פעל מיידית בתובעת, ולכן, הוגש כתב אישום כנגדי וכנגד אבי בגין בנייה ללא היתר" ומימוש סיכום עם הערייה, סיכום משנת 1993 לו ציפה אביו של הנתבע, עוכב (סעיף 21 לכתב ההגנה).
...
לפיכך, איני מקבל את טענת התובעת, כי הסכם השכירות בוטל מחמת הפרתו על-ידי הנתבע.
עדותו של עד ההגנה, הרב יעקב אשר, אמנם מבססת – היא לכשעצמה, אף ללא היזקקות להכרעה בהליך המרצת הפתיחה – מסקנה כי הסכם השכירות נערך למראית עין וכי היקף ההתחייבויות שנטלה על עצמה התובעת כלפי הנתבע הוא נרחב יותר מהיקף ההתחייבויות שבא לידי ביטוי באותו הסכם.
על יסוד האמור, עולה כי התובעת לא הניחה תשתית עובדתית ומשפטית בדבר קיומה של עילת פינוי, ודין התביעה להידחות.
סיכום התביעה נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיפים 33(א) ו- (ב) לחוק הגנת הדייר קובעים: "(א) החזיק אדם בנכס כשהוא בעלו או חוכרו-לדורות, או אחד הבעלים או החוכרים-לדורות, ופקעה זכותו בנכס מחמת מכירתו בהוצאה לפועל של פסק דין או של משכנתה או בפשיטת רגל, או מחמת חלוקת הנכס במשפט חלוקה או בהסדר קרקעות או מחמת חלוקתו על ידי רישום בפנקס הבתים המשותפים כאמור בסעיף 42 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, - יהיה המחזיק לדייר של בעלו החדש של הנכס, או של החוכר-לדורות החדש.
דברים אלה כמו נכתבו לעניננו, שעה שמדובר בבתים צמודי קרקע ורבי ערך, בשכונה מבוקשת בעיר רמת גן (שכונת רמת חן היוקרתית), ושעה שהנושים צפויים להסתפק בדיבידנד זעום במיוחד, אפילו במקרה של מימוש זכויותיה של החייבת בנכס.
...
על כן, אף אם הייתי מגיע לכלל מסקנה עקרונית כי מי שירש זכויות וטרם נרשם כבעלים, זכאי להגנה לפי סעיף 33(א) לחוק הגנת הדייר ולא תחול לגביו הלכת פרמינגר, הרי שמחמת קיומו של השתק שיפוטי, לא היה מקום לקבל את טענת החייבת בהקשר זה. כך גם לא מצאתי בסיס להחלתו של סעיף 33(ב) לחוק הגנת הדייר על החייבת.
עמדת המתנגדים מקובלת עליי.
סיכומו של דבר, שוויו של הנכס הינו 6,400,000 ₪.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הנאשמים הורשעו, לאחר שמיעת ראיות, בעבירות של בניה ושימוש טעון היתר במקרקעין, ללא היתר, עבירה לפי סעיפים 145, 204 ו- 208 לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק").
הנאשמת 1, באמצעות הנאשם 2, הנה בעלת זכות חזקה בלעדית ובעלת זכות חכירה בנכס, המצוי בקומת הביניים של ביניין מגורים, בשדרות הסנהדרין 3 ביבנה, בשטח של כ- 382 מ"ר (להלן: "הנכס"), הידוע גם כגוש 5740, חלק מחלקה 3 במרחב התיכנון של העיר יבנה.
בעפ"א 57330-01-18 בוטלה הרשעה בנסיבות חמורות יותר מעניינם של הנאשמים בתיק זה. בנסיבות אלה עתר ב"כ הנאשמים לבטל את ההרשעה ולהטיל קנס ושל"צ. אשר לשעור הקנס הפנה ב"כ הנאשמים לחע"מ 62/07 הוועדה המקומית לתיכנון ובניה כרמל נ' יהודה יגן (03.11.10), חע"מ 1950/07 עריית באר שבע נ' יונה אביטן (15.04.10), תו"ב 8701-04-12 ועדה מקומית לתיכנון ובניה רמת גן נ' שירי (11.06.12) ותו"ב 53870-08-10 קרית מונוסון נ' דיין ואח' (06.01.11).
...
בהתחשב בפסיקה הנוהגת ובנסיבות המעשה אני קובעת, כי מתחם הקנס בעניינה של הנאשמת הוא בין 10,000 ל- 30,000 ₪ ובעניינו של הנאשם הוא בין אלפי שקלים בודדים ל- 15,000 ₪.
בשים לב לנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה, אני סבורה שיש למקם את עונשם של הנאשמים בחלקו התחתון של מתחם העונש ההולם.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל אני גוזרת על הנאשמים את העונשים הבאים: נאשמת 3: קנס בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה כנגד הנתבעת בעתירה להצהרה על בעלות במקרקעין (דירה ברחוב האצ"ל 47 בעיר רמת-גן), על פי הסכם מכר שנחתם בינו לבין המוכרים - הנתבעת ובני משפחתה (אמה ואחיה המנוחים).
זאת, בתיקון מתבקש נסיבות נוכח הבעלות הרשומה על שם קק"ל, לפיו לא ניתן להצהיר על התובע כבעלי הנכס אלא אך כבעל זכויות חכירה בו. הוגשה בקשה לחתימה על פסיקתה שעברה מספר גלגולים.
...
בפסק-הדין שניתן ביום 2.1.20 נקבע כי יש לקבל את התביעה בהעדר התיישנות ולאור האותנטיות שבמסמכי המכר.
  ובהתאמה לעניין שמלפניי; לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, ראיתי לנכון להורות לתובע להגיש לחתימתי נוסח מתוקן של פסיקתה בדבר זכאותו לרישום זכויותיו חלף זכויותיה של הנתבעת בנכס.
ההליך התמקד בנתבעת בלבד וסבורני כי לא יהא זה נכון להכריע כלשהו בעניינם של צדדי ג' (יורשי המנוחים) שלא צורפו להליך מלכתחילה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו