מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכויות חוזיות לא רשומות לא נכללו בטבלאות האיחוד והחלוקה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהנתן כי קבוצת קרביס טענה לפרשנות שונה של הסכם השתוף ובהיתחשב כי פרשנות זו אינה בלתי סבירה, נראה כי נכון עשו מוסדות התיכנון עת נימנעו מלהכריע בחלוקת החוזית-קניינית שבין הצדדים.
עם זאת בטבלה 5 לתכנית (טבלת זכויות והוראות בניה) תא שטח 191 לא נכלל במסגרת מיתחם האיחוד והחלוקה.
בהיתחשב בכל אלה ומאחר שזכויותיה של רורברג משקפות רישום כבעלים יחיד כשברקע קיימות חכירות רשומות, היא אינה זכאית לקביעת מקדם הפחתה בגין מושאע במצב היוצא (בלבד).
...
אם כן, אני דוחה את טענת גלר לפיה התנהלות הותמ"ל בעניין פרסום התכנית למתן תוקף הייתה בלתי סבירה.
לא מצאתי ממש ביתר טענות הצדדים והן נדחות.
סוף דבר – העתירות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין זה הצהיר אבנר זייף: "אכן זכויותיהם הקנייניות של גרשון זייף, דב זייף ושושנה שניידר נכללו במלואן בטבלה האמורה של השמאי דנוס. טבלאות האיזון וההקצאות של השמאי דנוס הפכו לחלק מהתב"ע המחייבת ובשנת 2009 נרשמו הקצאות אלה במסגרת רישום הפרצלצליה במיתחם חסן ערפה". (סעיף 13 לתע"ר זייף).
לעניין זה הובעה הדיעה, המקובלת עלי לפיה: "סעיף 33 מזכיר מקרה אחד בו עשוי השתוף להיות מפורק בעקבות פעולה מכח המשפט הצבורי והוא הסדר קרקעות. מקרים אחרים אינם נזכרים. כתוצאה מכך, לא יחול סעיף 33, למשל, על ההליכים החשובים של איחוד וחלוקה מחדש לפי חוק התיכנון והבנייה תשכ"ה – 1965 כעל הוראות אחרות המאפשרות חלוקת המקרקעין. נמצא כי יש חשיבות להוכחת העילה המפקיעה את זכותו של השותף המחזיק בנכס וייתכנו מקרים בהם פוקעת הזכות כאמור ולמרות זאת יש להיתעלם מסעיף 33".(א' רייכמן "בעל מקרקעין ההופך לדייר מוגן- הצורך בשינוי הדין" עיוני משפט ט(1) 121, 152, הדגשה שלי- ע.ב.).
הינה כי כן, על פי ההלכה הפסוקה המחייבת, הגנת סעיף 33 לחוק הגנת הדייר עומדת רק למי שיש לו "זכות רשומה של בעלות או חכירה לדורות", להבדיל מזכויות חוזיות.
...
לסיכום התובעות זכאיות לדרוש את פינוי וסילוק ידם של הנתבעים מהמקרקעין.
בנסיבות העניין, דין התביעה להתקבל ועל הנתבעים לפנות את המקרקעין, ללא כל תנאי.
סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

אציין כי בהחלטה משנת 2010 נאמר כי ניתן להקים אמ"מ בשטח שיועד על פי תכנית המתאר ל"מלונאות", אך מהחלטות מאוחרות יותר מסתבר כי נפלה טעות, ולמעשה האמ"מ אושר ביחס לשטח שהיה מיועד ל"החלמה ונופש" על פי טבלת השימושים בתכנית המתאר.
בתכנית השינוי הובהר כי מטרתה היא איחוד וחלוקה כדי ליצור שלושה מגרשים פנימיים חדשים, כך שחלקו העקרי של השטח של 12 דונם שנמכר למערערת יוגדר כמגרש 601 (שטח של 9,100 מ"ר ו-6,075 מ"ר זכויות בניה, ובנוסף מיגרש 401 ששטחו כ-2.9 דונם).
המערערת הגישה בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין עד להכרעה בעירעור, וביום 14.12.2017 ניתנה החלטתה של השופטת ע' ברון, במסגרתה "ניתן צו זמני האוסר על ביצוע כל דיספוזיציה בחלקה נושא העירעור, לרבות מחיקת הערת האזהרה שרשומה לטובת המבקשת. עם זאת, הצוו הארעי האוסר על ביצוע פעולה תכנונית בחלקה, בטל". תמצית טענות הצדדים טענתה המרכזית של המערערת, היא כי בית המשפט קמא שגה בהערכת אומד דעתם של הצדדים לחוזה, ולמעשה איפשר למשיבה לסכל את התנאי המתלה ולחמוק מקיום התחייבויותיה.
בעירעור נטען כי האמ"מ לא נכלל בתכנית השינוי, לא הוזכר במשא ומתן בין הצדדים, ורק בדיעבד המשיבה העדיפה את טובתה-שלה על פני היתחייבותה החוזית.
...
מסקנה זו מתבקשת נוכח הדרך שבה פעלה המשיבה: היא קיבלה את החלטתה באופן חד-צדדי, מבלי שעדכנה את המערערת בקשיי מימוש תכנית השינוי במלואה; מיהרה לזנוח את חיוב ההשתדלות לאחר הודעה בודדת למשרד התיירות; וכל זאת, על מנת לשמר את האפשרות להקים אמ"מ, אשר כאמור, חשיבותו במסגרת המיזם לא שוקפה כל צרכה למערערת.
אשר על כן, החלטתי להצטרף בהסכמה לעמדתו של חברי, השופט י' עמית, שלפיה הפרה המשיבה את החוזה.
אני מקבל גם את אשר הציע חברי לעניין הסעד המתאים בנסיבות העניין – החזרת הדיון לבית המשפט המחוזי, לשם הערכת גובה הפיצוי שישולם למערערת.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במצב דברים זה זכויותיה החוזיות של המבקשת לא התאיידו בעקבות אישור התב"ע וככל שהן היו קיימות כלפי המינהל ערב פירסום התב"ע הרי שהן נותרו שרירות וקיימות כלפי המינהל גם לאחר פירסום התב"ע. אמנם זכויותיה של המבקשת לא נזכרו במפורש בתב"ע ולא הוקצעה לה שטח משלה, וזאת לאחר שהמינהל הציג עצמו כאמור, כמייצג את כלל בעלי הזכויות בתחום התב"ע, והתעלם בכך מזכויותיה של המבקשת שמסתבר בדיעבד כי היו רשומות בספרי המינהל, אולם אין בכך כדי לפגוע בזכויות המבקשת, באשר, כאשר מדובר בזכויות חוזיות בלתי רשומות שהיו למבקשת כלפי המינהל ערב אישור התב"ע על "הקרקע הנכנסת" לאיחוד וחלוקה, הרי שיש לראותן כשעבוד שהיה מוטל על זכויות המינהל בקרקע, אשר בהתאם לסעיף 126 לחוק התיכנון והבנייה נודד ועובר אל המקרקעין בהם זכה בעל המקרקעין המשועבדים (ת"א (חי) 248/95 כהן אברהם ואח' נ' נגאר אמסלם ואח' (פורסם בנבו, 16.4.2006)).
למותר לציין שלוועדה לא היה כל מידע על כך שלתובעת יש זכויות במיגרש, והיא הסתמכה בעיניין זה הן על הצהרת המינהל והן על הרישום בפנקס המקרקעין של המקרקעין הכלולים בתחום התב"ע. מאחר שהתכנית השתרעה על פני שטח נרחב מאוד של כ-252 דונם ונכללו בה בין היתר שטחים נרחבים המיועדים על פי התכנית לבניה של למעלה מאלף יחידות דיור, ומאידך גם שטחים רבים שיועדו לצרכי ציבור.
בנסיבות הללו ברור שלו ידעה הועדה המקומית על אודות קיומם של בעלי זכויות נוספים בתחום התב"ע, הייתה גורמת לכך שהתכנית שתאושר תביא בחשבון במסגרת האיחוד והחלוקה את כל בעלי הזכויות הקנייניות של המקרקעין בתחום התכנית כך שבסופו של דבר היו זכויות התובעת במיגרש מוצאים את ביטוין בטבלת ההקצאה של השטחים לבנייה וזה כמובן היה על חשבון הזכויות שהוקצו על ידי התב"ע למינהל.
...
לבסוף נותרו עוד מספר טענות משניות במהותן אשר לדעתי תומכות אף הן במסקנה שאליה הגעתי.
סוף דבר התביעה נדחית.
בנסיבות העניין, כשמחד- המבקשת הייתה זכאית לקבל את הסעד הראשון כאמור, ומאידך- המשיבות, שהן רשויות ציבוריות התרשלו בשמירת מסמכים ותיעוד פעולות הקשורות לזכויות של האזרח, אני מגיע למסקנה כי אין מקום להשית או לזכות מי מהצדדים בהוצאות ואני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהנתן כי קבוצת קרביס טענה לפרשנות שונה של הסכם השתוף ובהיתחשב כי פרשנות זו אינה בלתי סבירה, נראה כי נכון עשו מוסדות התיכנון עת נימנעו מלהכריע בחלוקת החוזית-קניינית שבין הצדדים.
עם זאת בטבלה 5 לתכנית (טבלת זכויות והוראות בניה) תא שטח 191 לא נכלל במסגרת מיתחם האיחוד והחלוקה.
בהיתחשב בכל אלה ומאחר שזכויותיה של רורברג משקפות רישום כבעלים יחיד כשברקע קיימות חכירות רשומות, היא אינה זכאית לקביעת מקדם הפחתה בגין מושאע במצב היוצא (בלבד).
...
אינני מקבל טענה זו של גלר.
סיכומו של דבר - האבחנה שבוצעה בין תאי שטח 501-500 לבין חלקת גלר נשענת על נימוקים תכנונים ואינה עולה כדי אפליה.
אינני מקבל טענה זו. ראשית, השולחן העגול הינו דיון פומבי הפתוח לקהל הרחב ולא רק לבעלי זכויות בקרקע.
אם כן, אני דוחה את טענת גלר לפיה התנהלות הותמ"ל בעניין פרסום התכנית למתן תוקף הייתה בלתי סבירה.
לא מצאתי ממש ביתר טענות הצדדים והן נדחות.
סוף דבר – העתירות נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו