בשנת 2014 פירסם גם המשיב הנחיות בעיניין זה (ר' חוזר המוסד לביטוח לאומי – מנהל הגימלאות, אגף הבטחת הכנסה 1448 "דרי רחוב: גמלה לדרי רחוב שאינם ניתנים לשקום" (26.8.14)).
משמע – בנסיבות כאמור, ראוי אולי להחיל במשנה תוקף את אמות המידה שנקבעו בפסיקה בנוגע לחובת הבחינה הפרטנית והזהירה של הזכאות לגימלת הבטחת הכנסה או של שלילתה (ר' בג"ץ 10662/04 סלאח חסן נ' המוסד לביטוח לאומי, סה (1) (28.2.12) (להלן –עניין חסן)).
...
לדברים הללו צריך שתהיינה לטעמנו השלכות הן על ההיבט הפרוצדוראלי, הנוגע להליך הבירור של תביעות לגמלת הבטחת הכנסה של "דרי רחוב" והן על ההיבט המהותי, הנוגע לסוגיות העובדתיות והמשפטיות שיש לתת עליהן את הדעת, לצורך קביעת הזכאות לגמלת הבטחת הכנסה כ-"דר רחוב".
אשר להשלכות הנוגעות להיבט הפרוצדוראלי – הרי שהן אמורות להתבטא במאמץ האקטיבי הנדרש מן הרשויות האמונות על כך, להביא למיצוי הזכויות של "דרי הרחוב". הדבר נכון גם בנוגע לרשויות הנוטלות חלק בהליך משפטי, המצריך בנסיבות אלה אימוץ סדרי דין או קביעה של כללים ראייתיים מותאמים לסוג אוכלוסייה זה ולמהות הזכות.
הנשיא יגאל פליטמן
עיינתי בפסק הדין החשוב ורחב ההיקף של חברתי השופטת נטע רות, ומקובלת עלי תוצאת הדברים הן לעניין תשלום גמלת הבטחת הכנסה לתקופה שמחודש יוני 2012 ועד לחודש מרץ 2013 בעילה של "דר רחוב", והן לעניין דחיית הערעור לתשלום גמלת הבטחת הכנסה "כהורה יחיד". עם זאת, אין דעתי כדעתה לעניין תשלום קצבת ילדים, כאשר לטעמי, אין הצדקה להחזרת הדיון לבית הדין קמא בסוגיה זו, ואבאר דבריי:
הכלל בנוגע לתשלום קצבת ילדים כי הדבר מחייב הגשת תביעה לגמלה.
קביעה זו של בית הדין מקובלת עלי.
סוף דבר
לאור כל האמור אנו קובעים כך:
הערעור הנוגע לתשלום גמלת הבטחת הכנסה לתקופה שחודש יוני 2012 ועד לחודש מרס 2013 בעילה של "דר רחוב", מתקבל בחלקו, במובן זה שפסק דינו של בית הדין האזורי הנוגע לעילה זו יבוטל והעניין ישוב לבית הדין האזורי לצורך השלמת הבירור העובדתי והמשפטי, בהתאם לאמור לעיל.