בית הדין הוסיף כי "המחוקק קבע במסגרת הסעיפים 245(א)(2) ו - 246(ב) לחוק הוראות הבאות להקל עם גרושות, אלמנות, עגונות, נשים המקבלות קצבת נכות ואחרות בכל הנוגע לגיל בו תזכינה לקבלת קצבת זקנה", אך גב' כסאברי אינה נמנית על קבוצה זו. הדבר עולה גם מפסיקת בית הדין הארצי (עב"ל (ארצי) 6540-06-10 רחל בייט - המוסד לביטוח לאומי (7.7.11); להלן: עניין בייט), בו הוסברה ההתפתחות במעמדן של "עקרות בית" בכל הנוגע לביטוח נכות וזקנה, בהיתחשב בכך שאינן משלמות דמי ביטוח.
המוסד מוסיף כי אין זה נכון כי עקרות הבית נותרות ללא כסוי בטוחי כלשהוא בתקופת הפער שבין הקיצבאות, שכן הן זכאיות לגימלת הבטחת הכנסה ככל שהן עומדות בתנאים הרלוואנטיים; זכאיות לגימלת סיעוד ככל שמצבן מצדיק זאת (וגב' שומר ז"ל אכן קיבלה בפועל גמלת סיעוד בתקופת מחלתה); ובנוסף בעליהן של גב' כסאברי וגב' אליאס (וכן בעלה של גב' שומר בחייה) מקבלים תוספת עבורה במסגרת קצבת הזיקנה המשולמת להם, עד למועד בו תהיינה זכאיות לקיצבת זקנה מכוח עצמן (גב' אליאס אף מקבלת לבקשתה את תוספת התלויים, בסך של 1,155 ₪ לחודש, ישירות לידיה, כאשר קצבת הזיקנה לה תהא זכאית עם הגיעה לגיל 70 תעמוד על 1,531 ₪).
בנוסף, כלל המבוטחים (למעט נשים שמתקיימים בהן תנאיו של סעיף 245(א)(2)(ג) לחוק), נדרשים עדיין לעמוד במבחן הכנסה (דב"ע (ארצי) נז0-278 סוזי זוהר - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לג 411 (1999)), וככל שהכנסתם עולה על התיקרה שנקבעה לצורך כך - ייוצר גם לגביהם אותו "חלל" בין תום תקופת הזכאות הפוטנציאלית לנכות כללית לבין תחילת הזכאות לקיצבת זקנה (אם כי משמעות ה"חלל" עבורם תהא קטנה יותר בהיתחשב בהכנסה שעומדת לרשותם).
...
בית הדין האזורי לעבודה בנצרת (השופט מוסטפא קאסם ונציגי הציבור גב' יפה קריספיל ומר דודי נחום; ב"ל 49962-01-14), לאחר עיון בטיעוני הצדדים (בהעדר מחלוקת עובדתית לא נשמעו עדויות), ציין כי "דעתנו אינה נוחה מהמצב המצוי אשר בו חלק מעקרות הבית הנמצאות בטווח הגילאים בתפר בין גיל הפרישה לגיל הזקנה, אינן יכולות להגיש תביעה לנכות כללית ואף לא לקצבת זקנה". על אף זאת, מצא כי אין מנוס מדחיית התביעה.
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, וככל שתישמע דעתי, הערעורים יידחו ללא צו להוצאות.
השופט רועי פוליאק
אני מסכים עם קביעתה של חברתי, השופטת סיגל דוידוב-מוטולה, לפיה יש לדחות את הערעורים, מהטעמים המפורטים בחוות דעתה המקיפה של חברתי.
סוף דבר
על דעת כל חברי המותב, הערעורים נדחים ללא צו להוצאות.