בכתב התביעה צוין כי בשנה האחרונה לחיי המנוח הוא הוכר כנכה כללי במוסד לביטוח לאומי בגין לקות בכליותיו ובלבו, אך עם זאת, המשיך בעבודתו (כמנהל מיפעל לייצור רשתות אלומיניום שהקים כ- 40 שנה קודם לכן).
כב' השופט יצחק עמית קבע:
"המבטחת טענה כי שגה בית המשפט קמא בכך שלא ניכה את גמלאות המל"ל. בנקודה זו, אנו סבורים כי יש לקבל את העירעור. בהילכת צרור נקבע כי חרף הכלל הרגיל לפיו לא מנכים מתביעת העזבון את תביעת התלויים, יש לנכות מתביעת העיזבון את תביעת התלויים בגין הפסדי תמיכה, על מנת למנוע פיצוי כפל .זאת, מאחר שהפיצוי בגין הפסד הישתכרות בשנים האבודות כבר כולל בחובו פצויי-תמיכה, ואין לפסוק את רכיב התמיכה פעמיים, פעם בתביעת העיזבון ופעם בתביעת התלויים. לכן, מפחיתים את תביעת התלויים בגין הפסדי תמיכה מתביעת העיזבון, למרות שברגיל אין מנכים מתביעת העזבון את תביעת התלויים........ודוק: במקרה שלפנינו אין מדובר בהפסדי תמיכה מהמנוח, אלא בגימלאות שמקבלים ההורים כתלויים מהמוסד לביטוח לאומי. אלא שהעקרון של מניעת כפל פיצוי יפה גם למקרה מעין זה, מה עוד שהמבטחת חשופה לתביעת שבוב – ...לכן, אנו סבורים כי יש לנכות את גמלאות המל"ל שמקבלים ההורים כתלויים"
[ראה גם ת"א (מרכז) 3951-12-07 עזבון המנוח ב. י.י ז״ל נ' דרורי מנחם (24.5.10) ות"א (מרכז) 24508-09-09 פלונית נ' אגודת הכורמים הקואופרטיבית של יקבי ראשון לציון וזכרון יעקב בע״מ (30.4.14)]
ביהמ"ש העליון חוזר על העקרון הנ"ל בע"א 3106/10 עיזבון המנוח נפתלי בשטקר ז"ל נ' בית החולים סורוקה ב"ש (18.7.13) וקובע כי בשעה שהגמלה לה זכאית האלמנה היא תוצאה ישירה של מות המנוח ,יש לנכות מתביעתה כירושת יחידה את תקבולי המלל.
...
טענות הצדדים
המבקשת בתגובה לתחשיב ב"כ המשיבה, טענה כי עמדת המשיבה מנוגדת להלכה הפסוקה [על פי ע"א 2739/06 עזבון המנוח דוביצקי ולדימיר ז"ל נ' רזקאללה, פ"ד סב(3) 864 (2008), וע"א 4641/06 מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון כרכבי ז"ל (19.12.07)], על כן, הוצע על ידה כי תוכרע תחילה שאלת הניכוי הנ"ל, היות שלמעשה התביעה נבלעת בתגמולי המל"ל. מסקנה זו מעוגנת לדידה בעובדה שגמלת התלויים משתלמת עד תום תוחלת חיי האלמנה.
אשר למישור היחסים בין התלויים לבין העיזבון, נקבע:
"תביעת התלויים נחשבת תביעה עצמאית, אך בפועל היא איננה עומדת בחלל ריק, והיא מושפעת מתביעת העיזבון. הקשרים בין שתי התביעות עשויים להיות מורכבים, ותיתכן חפיפה מסויימת בחלק מראשי הנזק. החפיפה העיקרית, והיא גם הרלוונטית לענייננו, היא בראש הנזק של אבדן התמיכה....... לכן, כאשר בית המשפט נעתר לתביעת תלויים, בדרך כלל ייגרע חלקו של העיזבון. בענייננו, שבו היורשת היחידה היא האלמנה, המשמעות המעשית היא שהפיצויים שיפסקו לתלויים ינוכו מתוך הפיצויים לעיזבון..."
ב"כ המשיבה טען כי בשונה מפסקי הדין שצוטטו ע"י המבקשת, הרי שפסק הדין של בית המשפט המחוזי מרכז בעניין באש, מתאים למקרה דכאן משום נסיבותיו הדומות .גם שם דובר בתביעת יורשת, ללא תלויים, ואשר גם במסגרתה הועלו טענות דומות במיוחד כשחיי המנוח, כאדם לא בריא, היו צפויים להסתיים ללא קשר לאירוע הנזיקי.
לצרכי שלב הדיון בתיק זה מקובלת עלי עמדת המבקשת.
אלא שטענה זו דינה להידחות.
גם במסגרת פסק הדין בעניין ת"א (נצ') 454-04-08 רוחיה מולא נ' משרד הבריאות/המשרד הראשי (22.1.15), התייחס בית משפט השלום לשאלת היחס האמור, גם הוא, בשים לב לדברי בית המשפט העליון בעניין כלל (ע"א 703/11), וכן בשים לב לנקבע בבית המשפט העליון בעניין סורוקה הנ"ל , והגיע למסקנה דומה .