מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאותו של עורך דין לשכר בהליכי פשיטת רגל

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עולה מסעיף 2.1 להסכם, כי עודד התחייב לשלם לתובע עבור שירותים משפטיים סך של 16,000 ₪ בצרוף מע"מ. זאת, בגין בקשה לפשיטת רגל וייצוג בהליך פשיטת רגל.
לפי סעיף 4.3 להסכם שנחתם בין הצדדים, נאמר כי עורך הדין יהיה זכאי למלוא שכר הטירחה והלקוח מתחייב לשלם את מלוא שכר הטירחה הנתבע ממנו.
...
מכל המקובץ, דין התביעה להתקבל.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכום הנתבע בסך של 26,794 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מחקנו התביעה מפני שהתובע לא המציא אישור בית המשפט המחוזי, שדן בהליך פשיטת הרגל שלו, לניהול ההליך בבית הדין.
הנתבעת הוסיפה כי מיד לאחר סיום העסקתו, החל התובע לייצג כעו"ד מוחזקים במיתקן חולות בהליכים נגד הרשות בבית הדין לבקורת משמורת וכן עובדים זרים בבית הדין לעררים בב"ש. ביחס לרכיבי התביעה שתבע התובע, טענה הנתבעת כי התובע לא זכאי להן.
בנסיבות אלה, לא קמה זכאותו של התובע לתשלום שכר בגין התייצבות במקום רכוז, כהגדרתו בתקש"יר; תוספת משמרות- התובע עבד במשרה מלאה בשעות הרגילות, מהשעה 8:00 וביצע גם שעות נוספות בהתאם לצורך.
למעלה מן הצורך והגם כי הדבר אינו דרוש להכרעתנו, נציין כי אכן וכעולה מעדותו של התובע, משנת 2008 ולפחות עד שנת 2015 לא היה התובע בעל רישיון עו"ד בתוקף (עמ' 4 שורות 30-32, עמ' 5, שורות 1-26), אולם אין לנתון זה רלוואנטיות לעניינו שכן סעיף 25.631 (ו), נוקט במילה 'משפטן' ולא 'עורך דין'.
...
לא מצאנו לנכון להכשיר מעשה פסול, אם נעשה, מכספי הציבור וזאת בשים לב לדבריה של הנתבעת לפיה תערך בדיקה מתאימה ביחס לתשלום תוספות שלא תחת אישור גורמים מוסמכים ואם ימצא כי התוספת שולמה ללא אישור, הנתבעת תטפל בעניין (סעיף 34 בסיכומיה).
לאור האמור – דין תביעת התובע ברכיב זה- להידחות.
סוף דבר א. הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום סך של 4,000 ₪ בגין פיצויי הלנה; הנתבעת תמסור בידי התובע טופס 161 מלא וחתום וכן אישור בדבר שחרור קופת הפיצויים המנוהלת על שמו בתוך 21 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בחודש מאי של אותה שנה נקשר עורך-הדין כהן בהסכם עם המנהל המיוחד, שמונה על נכסיו של הגרוש, מר אבולעפיה בהליך פשיטת-רגל בבית-המשפט המחוזי (פש"ר (מחוזי תל אביב) 1728/02; נספח י"א לתצהירו של עורך-הדין כהן).
בסעיף הרביעי להסכם, שבו נקשרו לכאורה בעלי-הזכויות בינם לבין עצמם והובא מיד בפתחו של הנספח השלישי לתצהירו של עורך-הדין כהן, נקבע אמנם כי "הצדדים מסכימים בזה למנות שניים מביניהם אשר ירכז [במקור] את הקשר עם עורך הדין [כהן ועם] בעלי המיקצוע האחרים, וכן את התשלומים אשר יחולו על כל אחד מהצדדים ולשלמם בהתאם". אלא, שמן ההוראה הזו אין משתמע, בשום פנים, כי מי מאותם "שניים" נטל על עצמו את חבותו הכספית של כל מתקשר אחֵר.
בתוך 15 ימים מיום, שקבל לידיו פסק-דין זה, ישלם עורך-הדין כהן לה"ה ישראלי, פיצרקובסקי, כהן ובסלר, יחד ולחוד, הוצאות-משפט בסך של 2,500 ש"ח ועוד שכר-טירחה של עורך-דין בסך, כולל מע"מ, של 62 אלף ש"ח. בקביעתם של סכומים אלה התחשבתי בכך שפסק-הדין מקיף שתי תביעות; בתוצאת-ההכרעה באלו; בסכום-תביעתו של עורך-הדין כהן; בכללי לישכת עורכי הדין (התעריף המינימאלי המומלץ), תש"ס-2000; בהיקפה המוערך של העבודה המשפטית שנדרשה ובמספרם (שלושה) של הדיונים שהתקיימו.
...
מן החומר שהונח לפניו של בית-המשפט הגעתי לכלל מסקנה כי התקיים הקבוע בהוראה אחרונה זו, היינו כי בעלי-המקרקעין לא "ניגשו לבנייה" במקרקעיהם בתוך שנה מיום פרסומה של תוכנית רש/1/763 ברשומות.
שומה שכזו – כל יסוד יש למסקנה כי אינה משקפת ערכים של שווי למגורים, הנכונים למחצית הראשונה של שנת 2010.
התוצאה התביעה בת"א 70374-11-17 נדחית מחמתם של התיישנות ושל קשיים נוספים, כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עוד נקבע בהסכם כי עורך הדין יפתח חשבון בנק ויעביר את הסכומים שיגבה לידי ש.ל.א. בתמורה לשירות זה יהיה זכאי עורך הדין, על-פי האמור באותו הסכם, למשכורת חודשית בסך 1,000 ₪ החל מיום 1.1.07 וכן לתשלום סך 300 ₪ לכל דיון למקרה שיוגשו התנגדויות להליכי הגביה.
] בהחלטה מיום 20.1.21 חזר ביהמ"ש בהליך הפש"ר על הקביעה לפיה החייב מנהל עסק לגבייה תוך שהוא משתמש בעורך-הדין "ככסות לניהול עסק זה". מחקירות שערך הנאמן עולה כי כספים שהתקבלו בחשבון הנאמנות של עורך-הדין בגין תיקי גביה של ע.מ.ש וזוכים אחרים (בהם תיקים שבהם הזוכים הם החייב עצמו, ש.ל.א שירותים בע"מ הקשורה עמו והגב' יוסרה נג'מה שהיא בת מישפחה של החייב) הועברו מעורך-הדין לחייב או מעורך הדין למונדר ובאמצעותו לחייב, לרבות במהלך ניהול הליך הפש"ר, כל זאת במזומן.
הנאמן הסביר שאין לו כל ציפייה לגבות את הכספים מעורך-הדין שהוא חדל פרעון אלא בכוונתו - ככל שייקבע כי עורך-הדין הוא מעסיק ויוטלו עליו חיובים מכח האמור – להגיש תביעה מתאימה לתשלום הסכומים שייפסקו לידי קופת הכנוס מאת המוסד לביטוח לאומי כגמלה לה זכאי עובד שכנגד מעסיקו ניתן צו פשיטת רגל.
...
יחד עם זאת, בנסיבות המקרה כאן, אנו קובעים שאין לקבל את התביעה על יסוד עקרון ההשתק השיפוטי.
מדובר בתוצאה בלתי צודקת, ולפיכך מצאנו שלא להסתמך על דוקטרינת ההשתק השיפוטי בנסיבות העניין.
בהתחשב בעלות ניהול ההליך ואופן ניהולו מצאנו לחייב את הנתבע בהוצאות לטובת קופת הכינוס ושכ"ט הנאמן בסך 30,000 ₪ שישולמו לידי הנאמן תוך 30 ימים מיום שפסק-הדין יומצא לצדדים, שאם לא כן ישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק-הדין ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט קבע שלא ייתכן שכל כנוס נכסים של חייב ימנע מהמדינה זכות לתפוס נכסים, אחרת יביא הדבר לשימוש לרעה בהליך פשיטת הרגל ולסיכול כוחה של המדינה לתפוס את נכסיו של החייב.
בית המשפט העליון התחבט בשאלת זכותו של עורך דין התובע את שכר טירחתו בתביעה שבה נפסקו לזכות החייבת כספים שחולטו (ע"א 6180/20 ד"ר משה וינברג ושות' נ' מדינת ישראל (ניתן 13.6.21)), ובשאלת זכותו של בעל שיעבוד צף (פס"ד אקורד לעיל), אך אין ספק שבעל זכות קניין בנכסים גובר על החילוט, זמני כקבוע.
...
אני דוחה את טענת המשיב 2, כאילו הגדרת נכסי פושט רגל כנכסים שאינם כוללים את הנכסים שהוא מחזיק בהם כנאמן, מלמדת שהנאמן לפי פקודת פשיטת הרגל אינו בעלים של הנכסים שבידו.
המסקנה היא, שאלמלא הוראה מפורשת זו, הנאמן הוא הבעלים המלא של הנכסים.
בהקשר זה אני דוחה את הטענה שיש כאן העדפה של נושים רגילים, או בנוסח אחר "בעלי זכות אובליגטורית", על המדינה.
על פי כל האמור לעיל, אני מבטל את החלטתו של בית המשפט קמא ומקבל את בקשתו של הנאמן לביטול צווי הקפאת הנדל"ן שניתנו על ידי בית משפט השלום במעמד צד אחד ביום 21.2.22 בתיק 46149-02-22, וממילא אני דוחה את בקשת המשיבה 1 להאריך את תוקפם של צווים אלה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו