במכתב התגובה מטעם שירות המדינה מיום 12.9.16, נדחתה בקשתו בנימוק, לפיו מרבית העובדים לא היו במעמד של עובדים קבועים עובר למועד הקובע, ועל כן, בהתאם להסכם הקבוצי בדבר המעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת הם אינם זכאים לפנסיה תקציבית (נספח ו' לכתב התביעה).
את תקופת ההתיישנות בגין זכאותו של עובד לפנסיה צוברת/תקציבית יש למנות החל מהמועד שבו נקבע מסלול הביטוח שלו ונחתמו מיסמכי הפנסיה, שכן אופן הביטוח הוא חלק מתנאי עבודתו, ככל יתר התנאים לגביהם יש להגיש תביעה תוך שבע שנים.
בע"ע (ארצי) 1611-06-11 בלו – מדינת ישראל סקר בית הדין הארצי את העקרונות שיש לשקול עת נטענת בפניו טענת היתיישנות:
"הכלל הוא כי דחייתה על הסף של תביעה מחמת היתיישנות מצריכה זהירות מרובה. מחד, על בית המשפט ליתן משקל לזכות הגישה לערכאות, שהיא זכותו החוקתית של התובע. מנגד, על בית המשפט לשקול את התכלית והטעמים שבבסיס מוסד ההתיישנות" (ראו ע"א 2919/07 מדינת ישראל - הועדה לאנרגיה אטומית נ' עדנה גיא-ליפל, מיום 19.9.2010 בפסקות 28-29, 56 וההפניות שם, להלן: פרשת גיא-ליפל; ע"ע 716/05 יעקב הברפלד - תוצרת מזון ישראלית בע"מ, מיום 29.7.2007, בפיסקה 7; ע"ע 533/09 עופרה אילן ו-24 אח' - שירותי בריאות כללית, מיום 15.6.2011 בפסקות 19, 21 וההפניות שם, להלן: פרשת אילן).
...
טענות הנתבעות
לטענת הנתבעות יש לדחות את התביעה על הסף מחמת התיישנות, שיהוי, מניעות והיעדר עילה.
נוכח המקובץ לעיל, משהתובעים לא הוכיחו בפנינו כי הייתה להם מניעה אובייקטיבית להגיש את תביעותיהם הפרטניות בטרם חלפה תקופת ההתיישנות ולא הרימו את נטל ההוכחה לקיומם של התנאים המנויים בסעיף 8 לחוק, לא מצאנו הצדקה לעצירה או להארכת תקופת ההתיישנות.
בנסיבות מובהקות אלה, ונוכח מסקנותינו בעניין ההתיישנות, לא מצאנו מקום להידרש ליתר טענות הנתבעות בעניין השיהוי, היעדר עילה והסכם הבוררות.
סוף דבר
התביעה נדחית בזאת על הסף מחמת התיישנותה מהנימוקים המפורטים לעיל.