(ד) מסגרת משפטית
סעיף 206 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 קובע כי "הישתתפות המוסד במתן שירותים מיוחדים לנכה תהיה לפי כללים, מבחנים ובשיעורים שקבע השר...". על פי תקנה 2(א) לתקנות, "נכה התלוי בעזרת הזולת בבצוע פעולות יומיום ברוב שעות היממה עקב נכותו, יהיה זכאי לקצבה מיוחדת על פי תקנות אלה אם נקבע לו אחוז נכות לפי סעיף 208 לחוק בשיעור של 60% לפחות והוא זקוק לשירותים מיוחדים". "נכה" לצורך פרק ט' לחוק (פרק ביטוח הנכות) הוא מי שטרם הגיע לגיל הפרישה, ובהתאם הזכאות לקיצבת השירותים המיוחדים פוקעת, ככלל, עם הגיעו של המבוטח לגיל זה. עם זאת סעיף 206(ד) מבהיר כי "מי שזכאי לשירותים מיוחדים והגיע לגיל הפרישה, לא תיפקע מסיבה זו זכותו למתן שירותים מיוחדים גם מעבר לגיל האמור".
בחוזר נכות מספר 1926 מיום 30.1.2013 נוצר המסלול המהיר לחולים האונקולוגים, המעניק למבוטח שכזה זכות לגימלת שר"מ בשיעור 50% וזאת בהסתמך על חוות דעת אונקולוג ומבלי שיהיה על המבוטח להבדק בדיקה תפקודית.
...
ג): "הצדדים לא הגישו לבית הדין מסמכים בנוגע לכך, למעט אבחון וועדה רפואית לעררים הנ"ל. מצאנו שאין אנו נדרשות למסמכים אלה על מנת להכריע בפלוגתא לפנינו משאין מחלוקת שהוכרה נכות זמנית בשיעור 100% בשנת 2012").
על כך טוען המשיב כי המדובר בהרחבת חזית אסורה ואין לאפשר למוסד להעלות טענה זו בערכאת הערעור, ומכל מקום העלה טענות לגופו של עניין בדבר זכאותו על פי המסלול המהיר.
שלישית, אין בידינו לקבל את טענת המשיב כי רק קביעת הוועדה מיום 11.11.2015 היא שהקימה לו זכות להגשת תביעת שר"מ, או למצער לממשה במסגרת המסלול המהיר.
עם זאת על אף הבנה זו, לא שוכנענו כי בנסיבות העניין ניתן לקבוע כי הוכחה נבצרות שעשויה לאפשר חריגה מהוראות החוק.
סוף דבר- דין הערעור להתקבל.