מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות קצבת שירותים מיוחדים לנכים

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

(ד) מסגרת משפטית סעיף 206 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 קובע כי "הישתתפות המוסד במתן שירותים מיוחדים לנכה תהיה לפי כללים, מבחנים ובשיעורים שקבע השר...". על פי תקנה 2(א) לתקנות, "נכה התלוי בעזרת הזולת בבצוע פעולות יומיום ברוב שעות היממה עקב נכותו, יהיה זכאי לקצבה מיוחדת על פי תקנות אלה אם נקבע לו אחוז נכות לפי סעיף 208 לחוק בשיעור של 60% לפחות והוא זקוק לשירותים מיוחדים". "נכה" לצורך פרק ט' לחוק (פרק ביטוח הנכות) הוא מי שטרם הגיע לגיל הפרישה, ובהתאם הזכאות לקיצבת השירותים המיוחדים פוקעת, ככלל, עם הגיעו של המבוטח לגיל זה. עם זאת סעיף 206(ד) מבהיר כי "מי שזכאי לשירותים מיוחדים והגיע לגיל הפרישה, לא תיפקע מסיבה זו זכותו למתן שירותים מיוחדים גם מעבר לגיל האמור". בחוזר נכות מספר 1926 מיום 30.1.2013 נוצר המסלול המהיר לחולים האונקולוגים, המעניק למבוטח שכזה זכות לגימלת שר"מ בשיעור 50% וזאת בהסתמך על חוות דעת אונקולוג ומבלי שיהיה על המבוטח להבדק בדיקה תפקודית.
...
ג): "הצדדים לא הגישו לבית הדין מסמכים בנוגע לכך, למעט אבחון וועדה רפואית לעררים הנ"ל. מצאנו שאין אנו נדרשות למסמכים אלה על מנת להכריע בפלוגתא לפנינו משאין מחלוקת שהוכרה נכות זמנית בשיעור 100% בשנת 2012").
על כך טוען המשיב כי המדובר בהרחבת חזית אסורה ואין לאפשר למוסד להעלות טענה זו בערכאת הערעור, ומכל מקום העלה טענות לגופו של עניין בדבר זכאותו על פי המסלול המהיר.
שלישית, אין בידינו לקבל את טענת המשיב כי רק קביעת הוועדה מיום 11.11.2015 היא שהקימה לו זכות להגשת תביעת שר"מ, או למצער לממשה במסגרת המסלול המהיר.
עם זאת על אף הבנה זו, לא שוכנענו כי בנסיבות העניין ניתן לקבוע כי הוכחה נבצרות שעשויה לאפשר חריגה מהוראות החוק.
סוף דבר- דין הערעור להתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי תובענה של הגב' שושנה קולס ("תובעת") כנגד המוסד לביטוח לאומי ("נתבע") להכיר בה כזכאית לקיצבת שירותים מיוחדים מכוח הוראת סעיף 206 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 ("חוק") ותקנה 6 לתקנות הביטוח הלאומי (מתן שירותים מיוחדים לנכים), התשל"ט-1978 ("תקנות").
...
סוף דבר: לעניין תחולתה של תקנה 6, המבחן הקובע הוא עצם שהות הנכה במוסד אשר מספק לכל הפחות את אחד מהשירותים המנויים בתקנה 6 ומבחן זה מתקיים בענייננו.
די בכך כדי להביא למסקנה שכדין הפסיק הנתבע לשלם לתובעת, החל מחודש 08.08, קצבת שירותים מיוחדים, בהיות התובעת, מאושפזת מאז 09.07.08 במוסד.
לנוכח כל האמור, דין התביעה להידחות והיא נדחית בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

נתון רלוואנטי נוסף לענייננו הנו שהתובעת, על פני הדברים, אמורה למצות זכותה לקיצבת שירותים מיוחדים בענף נכות כללית.
...
אני מחייב את המשיבים לשלם לתובעת תשלום תכוף נוסף שיכסה את התקופה עד ל 1.9.17, בסך של 20,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בסכום של 2574 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

עם זאת, לנוכח העובדה שעובר לחודש בו הגיעה התובעת לגיל הפרישה ומיד בסמוך לאחריו, התובעת עומדת בסף הרפואי הנידרש לצורך קבלת קצבת שירותים מיוחדים, אנו סבורים כי על מנת למנוע עוות דין בנסיבות המיוחדות של התובעת ולנוכח תכלית סעיף 206(ד)לחוק שלא לפגוע במי שכבר נמצא זכאי לקיצבת שירותים מיוחדים, יש לראות במועד גיל הפרישה של התובעת כמועד תום הנכויות הזמניות ביום 30.11.2018 ולא ביום 19.12.2018 המועד הכרונולוגי בו הגיעה התובעת לגיל 62.
...
הנתבע מצידו טוען כי דין התביעה להידחות על הסף בהעדר עילה.
עם זאת, לנוכח העובדה שעובר לחודש בו הגיעה התובעת לגיל הפרישה ומיד בסמוך לאחריו, התובעת עומדת בסף הרפואי הנדרש לצורך קבלת קצבת שירותים מיוחדים, אנו סבורים כי על מנת למנוע עיוות דין בנסיבות המיוחדות של התובעת ולנוכח תכלית סעיף 206(ד)לחוק שלא לפגוע במי שכבר נמצא זכאי לקצבת שירותים מיוחדים, יש לראות במועד גיל הפרישה של התובעת כמועד תום הנכויות הזמניות ביום 30.11.2018 ולא ביום 19.12.2018 המועד הכרונולוגי בו הגיעה התובעת לגיל 62.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

תקנה 3(א) לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (מתן שירותים מיוחדים), התשל"ט-1978 (להלן: התקנות), קובעת, כי תנאי סף לקבלת זכאות לקיצבת שירותים מיוחדים הוא תלות הנכה "בעזרת הזולת בבצוע פעולות יומיום ברוב שעות היממה עקב נכותו" כאשר בסעיף 1 לתקנות נקבע כי "פעולות-יומיום" - פעולות לבישה, אכילה, שליטה בהפרשות, רחצה, ניידות עצמית בבית והקשור בהן;".
...
עוד ציין המשיב כי בית הדין אינו מחליף את שיקול דעתו בשיקול דעת הוועדה ואין מדובר בטעות רפואית או משפטית שיש להתערב בה ומשכך, יש לדחות את הערעור.
לא ניתן להיעתר לבקשה זו. הלכה פסוקה היא כי הסמכות לקביעת שיעור הנכות והמוגבלות נתונה לוועדות הרפואיות שהן הגורם המקצועי וכי התערבותו של בית הדין בהחלטתן היא בבחינה אם פעלה הוועדה כדין או שמא נפלה שגגה תחת ידיה.
משכך, תבחן ההחלטה במסגרת זו. לאחר שעיינתי בחומר המצוי בתיק מצאתי כי דין הערעור להתקבל .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו