לטענת התובעת, בהתאם להוראת סעיף 85.125 היא זכאית לתוספת של חצי דרגה לפרישה בנוסף על דרגת הפרישה שניתנה לה. אי מתן תוספת חצי דרגה בפרישה מהוה היתנהגות פסולה, שלא בתום לב, שכל מטרתה להעניש את התובעת על כך שהגישה את התביעה בעיניין הדרגות ולא הסכימה להתפשר, כפי שהתפשרו עו"ד אחרים במוסד, שנסיבותיהם שונות לחלוטין מנסיבותיה.
סעיף 18(א) לחוק הגימלאות קובע:
"עובד ששירת 10 שנים לפחות, רשאי נציב השרות להחליט על יציאתו לקיצבה אם הגיע עובד לגיל 60 והוא חייב לעשות כן בתום החודש שבו הגיע העובד לגיל פרישת חובה, כמשמעותו בחוק גיל פרישה, התשס"ד-2004 (סעיף זה- גיל פרישת חובה); אולם נציב השרות רשאי, באישור ועדת השרות ובהסכמת העובד, להרשות את המשך העסקתו של עובד מעבר לגיל פרישת חובה לתקופה שלא תעלה על התקופה שתיקבע, אם הוכח להנחת דעתה של ועדת השרות שהעובד מסוגל להמשיך בעבודה במשרתו".
בסעיף 1 לתקנות שירות המדינה (גמלאות) (המשך העסקתו של עובד מעבר לגיל הפרישה), התשכ"ט-1969 (להלן- תקנות המשך העסקתו של עובד מעבר לגיל הפרישה) נקבעו תנאים מצטברים בהתקיימם רשאי נציב שירות המדינה (להלן- הנציב) להורות, באישור ועדת השרות, על הארכת השרות מעבר לגיל הפרישה וכדלקמן:
"(1) הוגשה בקשה לכך לנציב השרות על-ידי המנהל הכללי של המשרד המעסיק את העובד (להלן: המנהל הכללי), או על-ידי העובד באמצעות המנהל הכללי, לא יאוחר משישה חודשים לפני שהעובד הגיע לגיל 65; נציב השרות או מי שהוא הסמיך לכך רשאי להתיר קבלת בקשה אף אם הוגשה לאחר המועד האמור, אך לפני שהגיע עובד לגיל הפרישה, אם שוכנע שהבקשה הוגשה באיחור מטעמים סבירים וכי מן הצדק לעשות כן.
זכאות התובעת לחצי דרגה נוספת לפרישה
לפי הוראת סעיף 85.125 (ב)(3) לתקשי"ר, עובד מצטיין אשר במועד הפרישה השלים 40 שנות שירות ומעלה יהיה זכאי לחצי דרגה נוספת לפרישה (מעבר לדרגת הפרישה, היינו דרגה וחצי לפרישה) בהסתמך על המלצה מנומקת של המנכ"ל בגין הצטיינות אישית ומקצועית מתמשכת שתועבר לאישור נציב שירות המדינה.
...
בנסיבות אלה, דין התביעה לחצי דרגת פרישה נוספת בגין הצטיינות להידחות.
אשר על כן, תביעת התובעת נדחית במלואה.
איננו עושים צו להוצאות זאת לנוכח העובדה שהתובעת היא גימלאית והמדיניות הנקוטה על ידי בתי הדין לעבודה שלא לחייב גימלאים בהוצאות משפט וכן לנוכח העובדה ששוכנענו כי קיים פער אמיתי בין ההערכה העצמית של התובעת בנוגע לתפקודה המקצועי לבין הערכת הממונים עליה.