פיצוי בגין תלושי שכר לא תקינים בסך 10,000 ₪: בתלושי השכר לא פורטו שעות העבודה בפועל, הערך השעתי או היומי לא צוין, ונגרם לתובע נזק בגין כך.
פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק הגנת הפרטיות או פיצוי בלתי ממוני בשל עוגמת נפש, בסך 50,000 ₪.
אם אין פרויקט בדבר הזה, הצעת מחיר, אין פרויקטים, אם זה להכין עכשיו מצגת של תחום, אין לי סעיפים לדיווח את זה. אם אני צריך עכשיו לשבת ולדבר שעה וחצי עם עובד על משהו, על מצגת שמכינים ביחד, על מיכרז, אין לי איך לדיווח את זה.
ש: מתי הודעת לנתבעת שהשעות שאתה מדווח הם לא שעות שכוללות את כל השעות של העבודה שלך?
ת: אני הרבה פעמים אמרתי לנועם שאי אפשר לדבר שעות
ש: יש לך איזושהו נייר בעיניין הזה?
ת: לא" (עמוד 38 שורה 33- עמוד 39 שורה 23).
מתכונת העבודה בשעות נוספות וביום המנוחה השבועי
על אף האמור, לא מצאנו כי הוכחה זכאותו של התובע לתמורה נוספת בגין עבודה בשעות נוספות וביום המנוחה השבועי, מעבר לתמורה ששולמה, וזאת מהטעמים הבאים:
התובע הצהיר כי הוטל עליו "הקף בלתי ניגמר של עבודה" וערך חישוב בהתאם ל- 12 שעות עבודה ביום ו- 10 שעות עבודה בימי שישי, עד ל- 60 שעות נוספות לחודש (סעיף 106 לתצהיר התובע וסעיף 230 לכתב התביעה).
עם זאת, לא ניתן ללמוד מהתכתובת כשלעצמה כי התובע ביצע את העבודה בשעות שמעבר למיכסת השעות הנוספות ולא בוססה מתכונת העסקה קבועה הכוללת עבודה בשעות נוספות מעבר לזו שקבל בעדה תמורה.
...
לאחר שקילת הטענות והראיות, לא מצאנו כי יש בהן כדי לזכות את התובע בפיצוי.
סיכום
סיכומו של דבר, התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 20,000 ₪; פיצוי בסך 2,000 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד; ופיצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 10,000 ₪.
כן ישלם התובע (הנתבעת שכנגד) לנתבעת תוך 30 יום פיצוי בהתאם לחוק עוולות מסחריות בסך 10,000 ₪.