עוד הוסיף התובע וטען כי גם אי חידוש אשרה לעובד זר מזכה בתשלום פצויי פיטורים.
בנוסף טוען התובע, כי סעיף 28 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 אוסר על הכללת פצויי פיטורים בשכר אם לא ניתן לכך היתר מאת שר העבודה וכן ס' 5 לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 אוסר על הפרשות לפנסיה ולפיצויי פיטורים במסגרת שכר גלובאלי.
בנסיבות אלה טוענות הנתבעות כי התובע התפטר ולא פוטר, ואין הוא זכאי לפצויי פיטורים מעבר לאלה ששולמו לו (כפי שיפורט להלן) וכן לפצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת, זאת גם נוכח העובדה שהתובע עבד במשך תקופת ההודעה המוקדמת.
עוד מוסיפות הנתבעות וטוענות כי, על פי נוהל העסקת עובדים זרים, לא רק שהמנוח לא היה צריך לשלם לתובע הוצאות כלכלה, ונסיעות, אלא היה עליו לנכות משכרו עבור ארנונה, מים וחשמל מאות שקלים.
התובע לא ויתר על זכויותיו בחתימתו על כתב הויתור, אלא הודה כי קיבל את מלוא זכויותיו הסוציאליות, לאחר שהבין במדויק מה כתוב בו. התובע לא הוטעה וכתב הויתור הוקרא לו באנגלית, ואף נעשתה בו הבחנה מפורשת בין הטבות סוציאליות לבין פיצויים.
גם אם היינו מקבלים את גרסת הנתבעות לפיה הן ביקשו לסיים את העסקתו של התובע נוכח העובדה שאשרת עבודתו פגה, הרי שבהתאם לפסיקה, סיום העסקתו בנסיבות אלה מזכה אותו בפיצויי פיטורים (ע"ע 1152/04 דוד דודאי ואח' נ' ניקולאי סטיקה, פד"ע מ(2005) 614.
...
דיון והכרעה
כבר כעת יובהר כי במהלך הדיון בבית הדין וכן במסגרת סיכומיהם, התייחסו הצדדים לנושאים שלא יזכו להתייחסות מעמיקה בפסק הדין, שכן לא מצאנו כי הם רלוונטיים לעילות התביעה בהליך זה. כך בין היתר, לא מצאנו כי יש להכריע בטענות לגבי הקשר בין התובע לבין הגב' רשל ולעניין הכספים ששילם לה המנוח.
עוד לא מצאנו כי יש מקום להכריע בטענה שהועלתה לכתחילה על ידי הנתבעות לפיה התובע נהג להכות את המנוח, הן לאור העובדה שהמשטרה החליטה לסגור את תיק החקירה בעניין והן לאור העובדה שגם הנתבעת 2 במסגרת חקירתה הנגדית העידה כי – "... האלימות לא היתה, אף אחד לא טוען שהיתה אלימות מתמשכת מצד נולאן לאבא שלי" (עמ' 53, שו' 24-25 לפרוטוקול).
סוף דבר
נוכח האמור לעיל, ישלמו הנתבעות לתובע תוך 30 יום מיום שפסק הדין יומצא לידיהן את הסכומים כלהלן, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (21.6.2018) ועד תשלומם המלא בפועל –
פיצויי פיטורים בסך של 28,111 ₪.
התביעה בגין הרכיבים האחרים נדחית.
יחד עם זאת, לאחר שהבאנו בחשבון את העובדה שבסיום ישיבת ההוכחות ובהמלצת בית הדין, התובע ויתר על ארבעה רכיבים נוספים שסכומם הכולל עמד על כאחוז אחד מסכום התביעה ובכך חסך מזמנם של בעלי הדין וזמנו של בית הדין, החלטתי שלא לחייבו בהוצאות, וכל צד יישא בהוצאותיו.