מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות עו"ד שכיר לקבל חלק משכר טרחה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע אמנם הועסק במשך שלושה שנים, אך למרות זאת, בגלל שקיים פער זמנים משמעותי, לעיתים של שנים, בין מועד העבודה על תיק מסוים לבין המועד שבו שכר הטירחה מתקבל – חלק מתשלומי שכר הטירחה מתקבלים בכלל בתשלומים חודשיים לאורך שנים רבות – ומאחר שבין הצדדים התגלעה מחלוקת לגבי אופן חישוב "האחוזים" כבר במהלך תקופת עבודת התובע, תוך שהנתבעים אינם מגישים ראיות כלשהם בדבר אופן ההיתחשבנות בין הצדדים "בזמן אמת", הרי שתלושי השכר לא מסייעים באופן משמעותי בעיניין זה, וכל צד מצא בהם תימוכין לעמדתו; שנית ומה באשר לתשלומים ששולמו לעו"ד אבישר, שהועסק במתכונת דומה, במשך תקופת זמן ארוכה הרבה יותר? גם כאן לא מצאנו פיתרון לקושיה.
יתירה מזאת, הנתבעים עצמם הודו בסעיף 7 סיכומיהם כי עורכי הדין השכירים במשרד, ובהם התובע, היו זכאים ל"תגמולים מרחיקים לכת.
החל משנת העבודה השניה, הוא היה זכאי לשכר עבודה בסך 30% משכר הטירחה שיתקבל בתיקים שבהם טיפל, תוך שהובטח לו שבכל מקרה שבו פחת השכר מ- 8,000 ₪, הוא היה זכאי להשלמה ("רשת ביטחון") עד לשכר חודשי מינימאלי זה. כמו כן, מתקבלת טענת התובע שהוא זכאי להמשיך ולקבל כשכר עבודה את אותם 30% בגין שכר טירחה הממשיך להיתקבל בגין תיקים שהיו בטיפולו, וזאת גם לאחר סיום עבודתו במשרד.
...
עם זאת, איננו מורים על דחיית התביעה כנגד נתבע זה, שכן כאמור בכתב הגנה הסתפק הנתבע בבקשה למחיקתו, וגם בהמשך ההתדיינות (ראו בסעיף 82 לסיכומיו) הוא לא טען מפורשות שדין התביעה כנגדו להידחות.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבע 2 נמחקת.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 12,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מאחר ועו"ד חלפון ייצג את שני הצדדים בעיסקת המכר, ולמרות שהתובעים בחרו לפנות בשלב מאוחר לקבל יעוץ מעו"ד נוסף, האם לא היה מקום שישאר סכום בנאמנות עד להבהרת נושא זה? האם לא היה מקום שייעץ להם מה כדאי לעשות במצב זה על מנת לשמור על זכויותיהם, שהרי מייצג אף אותם באותה עיסקה? לא התרשמתי שעשה כן. עו"ד חלפון לא היתייחס לכך בתצהירו.
לאור דברי העד בדיון שהיו ברורים וחד משמעים סבורני שדין ההודעה לצד רביעי כנגד עו"ד זנו להיתקבל בהיותו מעסיקו של הנתבע אשר ביצע העבודה במסגרת הרגילה של עבודתו, וכאשר שכר הטירחה שולם למשרד עו"ד זנו שם עבד עו"ד חלפון כשכיר.
לא הוכח בפני שעו"ד חלפון קיבל חלק משכר טירחה זה ועל כן מתחזקת מסקנתי שיש לחייב עו"ד זנו.
...
לאור האמור לעיל סבורני שהנזק שנגרם לתובעים עומד בגובה 80,000 ₪, אשר יחולק בין נתבעים 1 ו2 ונתבע 3 באופן שווה, כאשר צד ד'- חברת הביטוח איילון לשאת בתשלום בו יחויב נתבע מס' 3 כפי שפירטתי לעיל.
משכך ולאחר ששקלתי טענות הצדדים הנני מחייבת הנתבעים בתשלום של 50,000 ₪ בנוסף לסכום שקבעתי לעיל הן בגין הפיצוי המוסכם והן בגין עוגמת הנפש.
סוף דבר- על הנתבעים 1-2 לשלם לתובעים 90,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך, סבורים הנתבעים כי התובעים אינם זכאים להשבת כספים וככל שהתביעה תיתקבל, עומדת להם זכות קזוז בגין שעות העבודה שהושקעו בעריכת הטיוטה על ידי עורכי הדין השכירים, ושכר ראוי לשותפי המשרד.
במאזן הכוחות ביחסים בין עורך דין ולקוח, כשמצד אחד איש מיקצוע הבקיא בתחום ומורגל בהתקשרות עם לקוחות ואשר שולם לו שכר טירחתו ומצד שני לקוחות שאינם מקצועיים בתחום ומצפים לקבל שירות עבור כספם, אני סבורה כי ציפיית התובעים שיצרו עימם קשר לגיטימית והגיונית.
סעיף 1 להסכם שכה"ט מגדיר כי במסגרת הטיפול ושכר הטירחה נכללים, הכנה, לימוד חומר עובדתי וכן משפטי, עיון במסמכים ובתקדימים, יעוץ בכתב ובעל פה, לרבות באמצעות הטלפון, וכן כל שעת עבודה או חלק ממנה בהן בוצעו פעולות, הקשורות לטפול, על ידי משרד עורכי הדין.
לפיכך לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ונוכח החומרה בהתנהלות התובעים אשר מצאו לעשות שימוש בטיוטה שקבלו מהנתבעים ולא גילו זאת לבית המשפט במסגרת כתב התביעה ודרשו השבת מלוא שכר הטירחה בבחינת הטיוטה היא כאין וכאפס שלא נוצר להם רווח בזכותה, אני מעמידה את שכר הטירחה בגין הכנת התביעות והגשתן על שיעור של 70% משכר הטירחה המוסכם, דהיינו על סך של 10,500 ש"ח + מע"מ עבור כל אחד מהתובעים.
...
נוכח האמור, נראה כי מרבית העבודה כבר בוצעה על ידי הנתבעים וכל שנותר לתובעים הוא לבצע שינויים קלים ולכן, אני קובעת כעניין שבעובדה כי כתב התביעה הלכה למעשה הוכן על ידי הנתבעים.
נוכח האמור, לא מצאתי פגם במהימנותו של התובע 1 בגין עדותו בעניין זה. סיכום: סיכומו של דבר אני מקבלת את התביעה באופן חלקי.
מאחר שהתביעה התקבלה באופן חלקי לגבי רכיב שכר הטרחה בלבד, ומשהנתבע 3 שכיר בנתבעת 1 ומטבע הדברים שכר הטרחה לא שולם לו, התביעה כנגד הנתבע 3 נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאמן סבור, כי שכר הטרחה שהמשיבים גבו מהלקוחות בתיקי גבעת עמל, מהוים חלק מהנכסים להם זכאי עזבון המנוח וככזה הוא דורש כי יפרישו משכר הטרחה אותו קיבלו המשיבים 1 ו – 2 את החלק המגיע לעזבון המנוח.
הואיל וכך, כל פועלם בתיקים נעשה כשכירים והם אינם זכאים למאומה עבור תקופה זו. בכל מה שקשור לפועלם של המשיבים בהמשך כעצמאים ולאחר חתימת ההסכם מיום 20.6.2017, הרי מדובר בהסכם בכתב בין עורכי-דין כאשר כולם היו מודעים להקף הפעילות הנדרשת בתיק ולשכר הצפוי והסדירו באופן מושכל והגיוני את התמורה אותה יקבלו המשיבים.
סעיף 30 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו-1986 קובע כי : " עורך דין המעביר ענין לטיפולו המקצועי של חברו, לא יהיה זכאי לחלק בשכר הטירחה אלא אם כן הוסכם במפורש אחרת". אך הרי בעניינינו, הוסכם במפורש – אחרת, במסגרת ההסכם מיום 12.6.2017.
...
סיכום: מן המקובץ לעיל, הבקשה למתן הוראות מתקבלת בחלקה, כדלקמן: אני קובעת כי על המשיבים לשלם לקופת הכינוס, בגין חלקו של המנוח בשכר הטירחה לפי ההסכם מיום 12.6.2017.
אני קובעת כי לא מוטלת על המשיבים חובה לשלם לקופת הכינוס בגין ההליכים שהתקיימו לאחר מכן בבתי המשפט המחוזיים, בבית המשפט העליון ובהליך הנוסף שהוחזר לבית המשפט השלום.
אני מורה כי המשיבים יערכו את החשבון וישלמו לקופת הכינוס את המגיע לה תוך 30 יום מקבלת פסק דין זה לידיהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלא שעניין זה לבדו, אינו מעלה או מוריד לעניין ההכרעה בשאלת ההסכמה לחלוקת שכר הטירחה בתיק, שכן התובעת הייתה עובדת שכירה במשרד ולכן מטבע הדברים עבדה באופן שוטף על תיקים המצויים בטיפול המשרד, גם כאלה שלא היא הייתה אחראית על הבאתם או זכאית לשכר טירחה בגינם, כאשר ממילא, לא זו טענת התובעת.
עו"ד לינדפלד העיד בחקירתו הראשית כי אינו יודע מה היה הסיכום בין התובעת לנתבע בכל הנוגע לשכר הטירחה, אולם במקרה שלו היו לאורך השנים שני תיקים בהם קיבל חלק משכר הטירחה מהנתבע – תיק אותו ניהל עבור אחיו ותיק נוסף עבור חברה של אמו (ר' עמ' 8 לפרוטוקול הדיון מיום 29.6.22, שורות 20-27).
...
לאור האמור לעיל, נוכח הקשיים הרבים העולים מהם, איננו מקבלים את תחשיביה של התובעת.
כאמור, מסקנתנו לפיה אין לקבל את תביעתה של התובעת ברכיב זה מתבססת על הפירוט והחישובים שהגישה התובעת במנותק מאלו של הנתבע, כאשר הגענו למסקנה כי לא ניתן לקבל את חישוביה.
סוף דבר תביעת התובעת נדחית ברובה, להוציא הפיצוי שנפסק כאמור לעיל, כך שהנתבע ישלם לתובעת פיצוי בסך 5,000 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד, שישולם תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין שאם לא כן ישא הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו