בטיעוניה בנושא זה, המבקשת הרבתה לצטט את פסק הדין ע"א 6518/98 הוד אביב בע"מ נ' מינהל מקרקעי ישראל, נה(4) 28 (2001) (להלן: "הוד אביב"), שבגדרו קובעת כב' השופטת א' פרוקצ'יה בסעיף 10:
"גם אילו נותר ספק באשר לכוונת הצדדים בשאלת זכות המינהל לידרוש מהיזם תוספת תמורה עקב קבלת הקלות בנייה, היה ראוי לפרש את שתיקת ההסכם בעיניין זה בדרך המיטיבה עם המתקשר הפרטי. המינהל כרשות ציבורית הוא זה אשר ניסח את החוזה וגיבש את הוראותיו, וכגוף צבורי הוא אמון על הכלל כי אין להשתמש בכוחו השלטוני על-מנת לגבות כספים מן האזרח, ובכלל זה ממתקשר פרטי בהסכם פיתוח עמו, אלא אם כן הונחה תשתית משפטית ברורה המסמיכה אותו לכך (השווה ע"א 224/76 חברת נופש ערד בע"מ נ' הסוכנות היהודית לארץ-ישראל [3]). בהליך פרשנות חוזה שגוף צבורי הוא צד לו יש להיתחשב, בין היתר, בעובדה כי ההסכם נוסח על-ידי הגורם השלטוני אשר נעזר לצורך כך באנשי מיקצוע, בעוד למתקשר הפרטי כוח מוגבל, אם בכלל, לשנות את התנאים החוזיים ואת נסוחם. נסיבות אלה מצדיקות את החלת כלל פירוש החוזה נגד מנסחו מתוך הנחה כי הרשות הציבורית יכלה להבהיר את עמדתה, לו רצתה, באשר ליכולתה לידרוש תוספת תמורה בגין הוספת בנייה, אך לא עשתה כן. משכך, אפילו נאמר כי עולה דו-משמעות מהוראות הסכם הפיתוח, כי אז העדר תניה מפורשת בעיניין זכות המינהל לידרוש תוספת תמורה עם הגדלת קיבולת הבנייה, מן הדין שיתפרש כנגד המינהל בתורת מי שניסח את ההסכם. תוצאה אחרת עשויה לפגוע פגיעה ממשית בציפייתו הסבירה של המתקשר הפרטי בחוזה מינהל (ג' שלו חוזים ומכרזים של הרשות הציבורית [14], בעמ' 34-35; ע"א 779/89 שלו נ' סלע חברה לבטוח בע"מ [4], בעמ' 230, 240)".
כאמור, אין חולק כי בשונה מסוגיית הייעוד, המיגבלה לאחוזי הבניה אינה מופיעה בחוזה החכירה כלל, ולשיטת המבקשת המסקנה הנובעת מפסק דין הוד אביב היא כי גם במקרה הזה, בהעדר עגון מפורש בחוזה המשיבה אינה יכולה לידרוש תוספת לדמי ההיתר בצורת הגבלת אחוזי הבנייה במצב הנכנס.
בע"א 4831/07 אורה מזרחי נ' מנהל מקרקעי ישראל (03.03.2010) כותב כב' השופט (בתוארו דאז) א' גרוניס בסעיף 4:
"אלא שלאחר שניתן פסק הדין בעיניין הוד אביב ניתנו מספר פסקי דין אשר תחמו, ואף צימצמו, את רוחב תחולתו (ראו, ע"א 5492/04 מצלאוי חברה לבנין בע"מ נ' מינהל מקרקעי ישראל - מחוז תל אביב (לא פורסם, 7.5.06); ע"א 10397/04 סביוני יבנה בע"מ נ' מינהל מקרקעי ישראל (לא פורסם, 21.3.07); ע"א 10424/05 אמכל בכור בע"מ נ' מינהל מקרקעי ישראל, פיסקה 33 (לא פורסם, 9.3.09). כן ראו, רע"א 110/06 ב.צ.ל השקעות ויעוץ בע"מ נ' מינהל מקרקעי ישראל (לא פורסם, 4.7.06); ע"א 9077/04 מלונות אריה בע"מ נ' מינהל מקרקעי ישראל (לא פורסם, 11.4.07)). הקו המצטייר מן הפסיקה הנזכרת הוא שהשאלה האם ניתן לחייב בדמי היתר ללא הרשאה מפורשת בחוזה הפיתוח תלויה בפרשנות של המערכת החוזית המסוימת. השאלה הטעונה הכרעה בכל מקרה ומקרה היא האם חוזה הפיתוח, על פי פרשנותו, מיצה את זכותו של המינהל לידרוש תשלום עבור החכרת המקרקעין, גם ביחס לאפשרות של שינוי עתידי בהקף הבנייה. לצורך קביעה פרשנית זו יש חשיבות לנתונים שונים, אשר חלקם צוינו בפסקי הדין הנזכרים. דומה, כי עשויה להיות חשיבות לנתונים נוספים וסוגיה זו טרם לובנה עד תומה. הנקודה החשובה לענייננו היא ששאלת הסמכות לחייב בדמי היתר בלא הרשאה מפורשת בחוזה הפיתוח הפכה לשאלה התלויה בנסיבותיה של המערכת החוזית" (ההדגשות אינן במקור, ח.מ.פ.).
...
אולם, בניגוד לסוגיית שומת הקרקע כריקה ופנויה, המבקשת אינה מעלה טענות כנגד מקורה הנורמטיבי של מדיניות זו. בעניין זה, מקובלת עליי טענת המשיבה, כי המבקשת לא ביססה מקור נורמטיבי הקובע מדוע על המשיבה להתחשב בהוצאות בניית המטלה הציבורית.
גם אם ניתן לבקר את מדיניות זו של המשיבה, בהיעדר מקור נורמטיבי המחייב את רמ"י להשתתף בהוצאות אלו, לא ניתן לומר שהיא נהגה שלא כדין במקרה זה.
אשר לטענה, כי מדיניות זו אינה סבירה וגורמת להפסדים כלכליים נרחבים ליזמים, שוב מקובלת עליי טענת המשיבה כי לכל הפחות, לא הונחה תשתית ראייתית מספקת, כדוגמת חוות דעת מומחים, אשר יוכלו להסביר בצורה מיטבית ואובייקטיבית את השלכותיה של המדיניות ופגמיה הנטענים.
סוף דבר
בהתאם לכל האמור לעיל, אני דוחה את כל טענות המבקשת מלבד טענותיה בדבר חישוב אחוזי הבנייה "במצב הנכנס".
בשומת "המצב הנכנס", יש לקבוע את אחוזי הבנייה של הנכס ל-150% מירבי במקום 100% בלבד כפי שקבעה המשיבה.