בסעיף 3 להסכם הקבוצי אומץ עיקרון "דרגות קידום" למורים במכללות להכשרת מורים, ונקבעו ארבע דרגות: "מורה", "מרצה", "מרצה בכיר" ו" מרצה בכיר א'". על פי סעיף 4 להסכם הקבוצי, כתנאי לקבלת דרגת קידום על פי ההסכם, על המורה להיות מורה קבוע, בעל תואר שני או שלישי. כתנאי לקבלת הדרגה העליונה – "מרצה בכיר א'" – נקבע כי "על המורה להיות מועסק באוה מכללה בהקף משרה קבוע של 100% ומעלה כאשר לפחות 75% משרה במסלולים אקדמיים". בסעיף 4(ה) נקבע כי "סולם דרגות הקידום במכללות להכשרת עובדי הוראה יהיה סולם אחיד ויחול גם על מורים בעלי תואר שני וגם על מורים בעלי תואר שלישי באותו אופן". דרגת השכר הגבוהה ביותר לפי מסלול קידום זה הנה דרגת "דוקטור".
בשנים 1990-2010 שימש ד"ר יעקב הדני כראש מכללת ליפשיץ.
ד"ר הדני אישר כי ידוע לו כי דרגת השכר הגבוהה ביותר לפי דרגות הקידום במכללות האקדמיות להכשרת מורים היא דרגת "דוקטור". מעדותו עולה כי התחייבותו כלפי המבקש לא אושרה על ידי גורם מוסמך כלשהוא – לא על ידי ועד העמותה של מכללת ליפשיץ ולא על ידי הגורם המעסיק – משרד החינוך, וזאת למרות שהיא חרגה ממסגרת דרגות השכר המאושרות לעובדי הוראה במכללות אקדמיות להכשרת מורים.
אשר לסעד הזמני שהתבקש בקשר לקניין רוחני של המבקש: המכללה המאוחדת טוענת כי בית הדין לעבודה אינו מוסמך לידון בתביעה זו, לאור הוראת סעיף 40(4) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, אשר קובעת כי בית המשפט המחוזי מוסמך לידון בתביעה בעינייני קניין רוחני לפי חוק זכויות יוצרים, התשס"ז-2007.
...
לעומת זאת, אנו סבורים שדין הבקשה למחיקת התביעה נגד ד"ר ברקאי ונגד מר בקיש (למעט בעניין חוק איסור לשון הרע) להימחק על הסף בהיעדר עילה, שכן נתבעים אלו לא היו מעסיקיו של המבקש.
סוף דבר
בקשות המבקש לסעדים זמניים נדחות.
המבקש ישלם הוצאות כדלקמן:
לכל אחד מהמשיבים 1-3 – סך 1,500 ₪.