]
במכתב שטרן לברוז'אק מיום 13.7.10 נכתב כך - "בהמשך לשיחתנו בעיניינו של מר סוויסה ולאחר שבקשתי לפרישתו המוקדמת של מר סוויסה לא עלתה יפה, ביקשתיך לשבצו בתפקיד כלשהוא במערך הכשרות במסגרת המועצה הדתית בעיר. לצערי טרם הוצאת למר סוויסה שיבוץ כלשהוא ואתה ממשיך להיתעלם ממנו. הנני פונה אליך בדרישה לשבצו לאלתר לתפקיד כמפורט להלן".
ביום 15.7.10 השיב ברודז'ק לשטרן כך - "בהמשך לשיחתנו בענינו של מר סוויסה לא האמנתי למקרא מכתבך. מר סוויסה נעדר מעבודתו ללא אישור וללא הסכמה תקופה של למעלה מ – 90 יום ובהתאם לכל כלל תקף ביחסי עובד - מעביד אנו רואים במר סוויסה כמתפטר מעבודתו. נסיונכם להציג את הדברים כבעיה שלנו לא יעלה יפה מאחר וגם בעבר הודעתי לך כי היעדרותו היא שלא באישור וכי עליו היה לפנות אישית לממונים להסדרת עניני העבודה והסברים מתאימים על היעדרות שלא ברשות, ומשלא עשה כן אנו רואים אותו כמתפטר מעבודתו".
במכתב ברודז'ק מיום 18.7.2010, הממוען לתובע ושעניינו "גמר חשבון-סיום עבודה", נכתב - "בהעדרותך מהעבודה זה מספר חודשים ללא אישור אנו רואים בזאת כהתפטרות מצידך...". כתשובה לכך, במכתב שטרן לברודז'ק מיום 19.7.10 הביע הראשון תמיהה ממכתב גמר חשבון, תוך שציין כך - "למיטב ידיעתי לא נעדר מר סוויסה מן העבודה באופן המצוין ברישא למכתבך ועל כן מסקנתך כי הנך רואה בכך כהתפטרות מצדו מעוותת ומופרכת. אין ולא הייתה כל סיבה לכך שתפעל בדרך שפעלת בעיניינו של מר סוויסה. הנני קורא לבטל לאלתר את המכתב שבסמך ולפעול באחת הדרכים שלמטרתם פניתי אליך: א. הוצאתו המוקדמת לגמלאות בהסכמה. ב. שיבוצו לתפקיד בעבודה במועצה הדתית".
לתצהיר התובע צורף מכתב שטרן מיום 18.10.10[footnoteRef:7] הממוען לב"כ המוצעה דאז, עו"ד אייל נון, שכותרתו זימון לבוררות בעיניינו של התובע ובמסגרתו הופנו טענות מטעם התובע בנוגע לזכותו של התובע לצאת לחל"ת לצורך התמודדותו בבחירות המוניציפאליות ובנוגע לאי השבתו לעבודה, כביכול, לאחר שהוא לא נבחר כחבר מועצת העיר.
[7: נספח ד לתצהיר התובע]
למען שלמות התמונה נפרט בקצרה את ההליכים הקודמים שהתקיימו בין הצדדים בבית הדין:
במהלך תקופת העבודה, בשנת 2008, התובע הגיש תביעה כנגד הנתבעת (תע"א 2252-08) לתשלום הפרישי שכר בטענה לפערים בדרגת השכר לפיו שולם שכרו, וכן לתשלום זכויות סוציאליות שונות ולפצוי בגין עוגמת נפש, בין היתר בשל התנכלויות שספג, לטענתו, מהממונה עליו, ברודז'ק. הנתבעת הגישה תביעה שכנגד שעניינה השבת כספים שקבל התובע מגופים פרטיים בגין ביצוע עבודות השגחה פרטיות שלא באמצעות הנתבעת.
כמו כן נטען כי ככל והתובע ביקש להשיג על אי זכאותו לגמלת פנסיה, היה עליו לעשות כן תוך 6 חודשים מיום סיום העסקתו, באמצעות פניה מתאימה לממונה על תשלום הגימלאות, וזאת בהתאם לקבוע בסעיף 42 לחוק הגימלאות.
...
לאור כל האמור, אף התביעה ברכיב זה נדחית.
נוכח כל האמור, התביעה, על כלל רכיביה – נדחית.
הגם שהתביעה נדחתה במלואה והיה מקום לפסוק הוצאות לחובת התובע, אנו סבורים כי בנסיבות העניין ולאור התנהלות הנתבעת אשר לא חפה מטעויות, ובכלל זה התנהלותה מול התובע בחודשים שלפני סיום ההעסקתו, החלטנו שכל צד ישא בהוצאותיו.