במקרה דנן, יש להתייחס ליום ראשון בשבוע, כיום המנוחה השבועי, ויום שישי בשבוע, כיום הפנוי שלפני יום המנוחה השבועית, כהגדרתו בסעיף 2(ב) לחוק שעות עבודה ומנוחה הקובע כי, "ביום שלפני המנוחה השבועית ... שהעובד אינו עובד בו, בין על פי חוק ובין על פי הסכם או נוהג, לא יעלה יום עבודה על שבע שעות עבודה".
כאמור, יש לראות ביום שישי, כיום הפנוי, שהנו ערב יום המנוחה (כביכול, היות שאין רצף של 36 שעות ביום המנוחה-שהוא יום ראשון), ולכן בגין עבודתו ביום שישי זכאי התובע לתשלום שכר רגיל בעד 7 שעות עבודה והחל מהשעה השמינית הוא זכאי לתעריף שעת "ערב יום המנוחה".
החל מהשעה השמינית ואילך - זכאי התובע לתשלום לפי תעריף "ערב יום המנוחה" וזאת בהתאם להוראת סעיף 27.10 בסיפא שלו, הקובע כך: "עובד המועסק בערב יום המנוחה שבועי, ... בשעות נוספות הנופלות בתחום היום האמור, יהיה זכאי לקבל בעד שעות נוספות אלה פיצוי בשיעור של 100% מהשכר הרגיל"
כלומר, ככול שהתובע עבד בימי שישי החל מהשעה השביעית בשעות נוספות, זכאי הוא לתשלום של 200% בעד כל שעת עבודה נוספת.
מה גם שהנתבעת מיתעלמת מפסיקה עניפה אשר קובעת כי מי שעבד שעות נוספות ביום המנוחה השבועי זכאי לגמול בעבור עבודה ביום המנוחה של תוספת 50% בנוסף לכך, גמול של 25% בעבור כל אחת משתי השעות הנוספות הראשונות, ובסה"כ תשלום של 175% בגין כל אחת משתי השעות הנוספות הראשונות ביום המנוחה, והחל מהשעה השלישית זכאי העובד לתשלום 200% מהשכר הרגיל ביום המנוחה (150%+50%) (ראו: ע"ע 300175/97 **** כהן נ' עריית נהריה פד"ע לז 49).
תוספת עבודת כפיים
התובע טוען, כי הוא זכאי ל"תוספת כפיים" לשכרו בשיעור של 10% מהשכר, מכוח הוראות סעיף 26.971 לחוקת העבודה אשר קובע כך:
"במגמה לקדם את שכרם של העובדים בעבודות כפיים פיזיות מתוך הכרה בצורך לעודד עובדים כאלה, המועסקים בשרותי הרשויות המקומיות – להתמיד בעבודתם – לה נידרש מאמץ פיזי, כדי להמשיך ולקיים השירותים, ובמגמה לאחד תנאי שכר ועבודה שוים לכלל העובדים ברשויות המקומיות, המועסקים בעבודות זהות, ומתן תמורה שווה של עבודה, ומתוך הכרה שעובדים אלה זכאים, עקב שכרם הנוכחי לפצוי הולם, הוסכם בין מרכז השילטון המקומי ומרכז הסתדרות הפקידים, על מתן גמול עדוד לעובדים בעבודות כפיים – (פיזיות) בשיעור של עד 10% (עשרה) אחוז מהשכר הכולל.
...
אנו מקבלים את טענת התובע, כי בעת שהנתבעת הודתה ברישומי שעות שערך התובע והם מקובלים עליה, למעשה חזרה בה הנתבעת מהטענה בתביעה שכנגד, לפיה התובע ערך רישום שעות כוזב שמכוחו שולמו לו כספים ביתר ועליו להשיבם לנתבעת.
סוף דבר
אשר על כן ולאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים שהנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים הסכומים המפורטים להלן בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל:
א. "תוספת כפיים" - בסך של 45,733 ₪ .
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך של 7,500 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.