להלן הפלוגתות בהן עלינו לידון במסגרת התביעה הראשית:
א. האם התובע זכאי לתשלום שעות כוננות?
האם התובע זכאי - החל משנת 2005 לדרגה מנהלית 8+? וככל שכן - האם הוא זכאי להפרשי שכר בגין הפחתת דרגתו?
ג. האם התובע זכאי לפדיון דמי חופשה?
האם התובע זכאי לתשלום דמי הבראה?
האם התובע זכאי לדמי ביגוד?
האם התובע זכאי לתשלום דמי מענק?
האם התובע זכאי לפצוי בגין עריכת תלושים שלא כדין?
האם התובע זכאי להשבת ניכוי דמי העדרות שבוצע שלא כדין?
להלן הפלוגתות בהן עלינו לידון במסגרת התביעה שנגד:
א. האם לתובע שולם החזר נסיעות ביתר?
האם לתובע שולם שכר ביתר עקב טעות בחישוב הדרגה?
האם התובע קיבל שכר ביתר עקב טעות בחישוב הותק?
האם לתובע שולם שכר ביתר בגין שעות בהן לא נכח בפועל?
האם התובע זכאי לתשלום שעות כוננות?
לטענת התובע - הוא היה מוכן לקריאה מהנתבעת גם לאחר שעות העבודה והוא שהיה איש הקשר במקרה של חרום לצורך קריאות לא שגרתיות לרבות בלילות.
לנוכח האמור לעיל הרינו קובעות כי אין לחייב את הנתבעת, הנתמכת בכספי ציבור, בהמשך תשלום דמי הכוננות רק בשל העובדה שבעבר היא שילמה לתובע תוספת כאמור וזאת בשים לב לכך שהשתכנענו כי לתובע אין זכאות אמיתית בקבלתה.
וראו לעניין זה דברי בית הדין הארצי ב-ע"ע 100/06 עריית טירה - עבד אלרחמאן קשוע (נבו 22.05.2006) "ככל שלא הוכח אחרת, חזקה על עובד המתגורר במרחק שאינו עולה על 500 מטרים ממקום עבודתו, שהוא מרחק הליכה סביר, שאינו זקוק לתחבורה ציבורית. אמת המידה שעניינה במרחק בין המען למקום העבודה, היא בבחינת "כלי עזר" לבחינת היזקקותו של אדם לתחבורה ציבורית, ומטבע הדברים קיימים חריגים לחזקה זאת, כגון עובדים המוגבלים בניידות"
ומן הכלל אל הפרט; לטעמנו עצם העובדה שהנתבעת שילמה לתובע דמי נסיעה במשך שנתיים ימים, וכעת טוענת ובדיעבד כי התובע אינו זכאי כלל להחזר נסיעות, מעבירה את נטל ההוכחה לכתפיה.
...
ביום 10.6.2019 התקבלה החלטת הממונה האזורית על יחסי עבודה מכוח חוק יישוב סכסוכי עבודה תשי"ז-1957, במסגרתה הכריעה כי: "לאחר שבחנתי את כלל החומר שבתיק ועיינתי בטענות הצדדים שהובאו בפני, הגעתי לכלל מסקנה, כי על אף שבחלק מעבודתו של העובד הוא עסק כאחראי ביטחון ומשמעת במסגרת ביה"ס התיכון מקיף בסמת טבעון, אולם, באופן מהותי עבודתו של העובד לא הייתה בליבת תחום הביטחון כהגדרתו בדין, ועל כן אין הוא עונה להגדרת עובד קב"ט מוס"ח".
בחודש נובמבר 2019 הוגשה התביעה שבכותרת.
על כן, התביעה בגין רכיב זה - נדחית.
סוף דבר-
לנוכח האמור לעיל והואיל והתביעה הראשית התקבלה בחלקה בעוד שהתביעה שכנגד התקבלה רק ברכיב אחד, הרינו מחייבות את הנתבעת לשלם לתובע את התשלומים שיפורטו להלן מהם תפחית את הסכום של 2,372 ₪ - אותו קבענו שעל התובע להשיב לה:
סכום של 4,676 ₪ בגין הפרשי שכר שנבעו מהפחתת דרגה.
הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד-
למעשה התלבטנו האם לעשות בכלל צו להוצאות וזאת בשל הפער בין סכום תביעת התובע לבין הרכיבים בהם מצאנו ממש (המסתכמים בכ - 50% מסכום התביעה) וכן בשל חוסר ההלימה בין ההיקף שתפס התיק לבין הסכומים שנתבעו בו, אך החלטנו, בסופו של דבר שכן לחייב את הנתבעת בסכום מסויים (גם אם לא גדול) של הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד וזאת בשל העובדה שהתביעה שכנגד שהיא בחרה להגיש, נדחתה כמעט במלואה.