מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לתשלום לעובד בגין הוצאות אש"ל

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף, הנתבעת נשאה בהוצאות הלינה בחו"ל ולכן התובע זכאי לכל היותר לתשלום אש"ל בשווי 80 דולר ליום.
...
בחלוף המועד להגשת תגובת הנתבעת ומשזו לא הוגשה, קבעתי בהחלטה מיום 21.9.20 (יום א' בשבוע, ההחלטה נחתמה בשעה 11:17) כי על יסוד נימוקי הבקשה ובהיעדר תגובה של הנתבעת שלא הסבירה מדוע לא מילאה אחר הוראות הצווים בעניין גילוי המסמכים, הבקשה מתקבלת, נספחים 4 ו- 6 יוצאו מתצהיר הנתבעת, ועל הנתבעת לשאת בהוצאות הבקשה בסך 1,000 ₪ שישולמו תוך 30 ימים.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן, הודיע הנתבע לתובעת כי היא זכאית להפרשי תשלום עבור תקופה קודמת ולתשלומים חד פעמיים, בסך של 28,337 ₪.
נציין, כי אף בעובדה כי "אל על" שילמה לתובעת תשלומים בגין לינה בחלק מבתי המלון ואף בגין ארוחת בוקר, אין כדי לשנות ממהות תשלום האש"ל, אשר משולם גם בגין הוצאות נוספות אותן נדרשה התובעת להוציא מחוץ לגבולות המדינה, כדוגמת תשלום בגין ארוחת הצהריים וארוחת הערב.
...
התובעת לא הפריכה את תחשיב הנתבע בעניין זה. שלישית, לא מצאנו כי היה בעדות התובעת כדי לחזק את טענותיה.
כמו כן שקלנו את טענת התובעת כי יש להקיש מעניין דביר לענייננו אולם, אין בידינו לקבל טענה זו, מאחר ומדובר בנסיבות עובדתיות שונות.
נוכח זאת, אין בידינו להקיש מעניין דבירי לנסיבות מקרה זה. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

קזוז לטענת הנתבעת, פעלה להטיב עם התובע ושילמה לו בנוסף לזכויות המגיעות לו גם תשלום בסך של 10,614.63 ₪ בגין הוצאות אש"ל חרף העובדה כי סיפקה את כל צרכיו וכאשר לא מוטלת עליה כל חובה לעשות כן. עוד טענה כי שילמה לו ביתר סך של 23,175.21 ₪.
...
תביעות התובע להפרשי שכר ולהפרשי גמול שעות נוספות, פיצויי פיטורים מלאים, הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, פדיון חופשה, דמי נסיעות ופיצוי בגין הפרת חוק הגנת השכר - נדחות.
טענת הקיזוז של הנתבעת - נדחית.
משהעמיד התובע בסיכומיו את תביעתו על הסך של 134,024 ₪ (תוך שהוא כולל רכיבים שכלל לא נתבעו על ידו) בעוד שבכתב התביעה העמידו על הסך של 95,610 ₪ ובתצהיר על הסך של 103,037 ₪, ומשבסופו של יום קבענו כי התובע זכאי לסך של 17,627 ₪ בלבד שהם כ-17% מתביעתו המקורית, רק לפנים משורת הדין, החלטנו שלא להטיל על התובע את הוצאות ההליך וכי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר שבחנו את הראיות שהציג התובע בנוגע למועדי ההמראות והנחיתות,[footnoteRef:20] אנו קובעים שהעובד זכאי לתשלום בגין הוצאות אש"ל בגין 205 ימי שהייה בחו"ל,[footnoteRef:21] שאותם היה על המעסיקה בהתאם לשער הדולר היציג ביום שנקבע לתשלום, בתום כל חודש ויחד עם המשכורת החודשית.
...
בנסיבות אלה מצאנו לחייב את המעסיקה בתשלום פיצוי בגין הלנת שכר בסכום כולל שיועמד על סך 5,000 ₪.
לאחר ששקלנו את מכלול הנסיבות, לרבות אופן ביצוע ההפרה ומשכה אנו מחייבים את המעסיקה בפיצוי בסך 5,000 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 ימים מיום שפסק-הדין יומצא לצדדים, את הסכומים הבאים: בגין הפרשי שכר ואש"ל סך 42,702 ₪; בגין בונוס הנחת צנרת סך 9,936 ₪; בגין הפקדות פנסיוניות סך 290 ₪; בגין הפקדות לקרן השתלמות סך 2,655 ₪; כפיצוי בגין הלנת שכר סך 5,000 ₪; כפיצוי בגין פגמים בתלושי השכר סך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תביעה לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד (2,500 ₪); הפרישי שכר (20,021 ₪); גמול שעות נוספות (64,976 ₪); פצויי פיטורים (7,558 ₪); חלף הודעה מוקדמת (8,160 ₪); פיצוי בגין העידר שימוע (3,000 ₪); הפרישי הפרשות לפנסיה (2,699 ₪); פדיון חופשה (10,062 ₪); דמי חגים (6,385 ₪); הוצאות אש"ל (6,804 ₪); מענק ריבעוני (3,082 ₪); פיצוי בגין זמני נסיעה לעבודה וממנה (37,876 ₪).
הנתבעת טוענת מנגד, כי הפרישה לתובע בגין מלוא זכויותיו ואין הוא זכאי לכל תשלום נוסף ברכיב זה. כעולה מהוראות צו ההרחבה בענף ההיסעים זכאי התובע להפרשות לפנסיה בתוך ששה חודשים ממועד תחילת עבודתו בחברה או מהיום הראשון שעה שבמועד תחילת עבודתו היה מבוטח בביטוח פניסוני כל שהוא.
בסיכומיה לא ציינה הנתבעת דבר ברכיב זה ועיון בריכוז המשכורות מעלה, כי הצדק עם התובע בטענתו שלפיה עד לחודש אפריל 2019 לא שולם דבר ברכיב האש"ל. משלא הציגה הנתבעת כל תחשיב בעיניין האש"ל ומשעולה מתלושי השכר כי בחלק מהחודשים לא שילמה הנתבעת בעבור כל ימי העבודה, לא מצאנו שגירסת התובע וחישוביו נסתרו והוא זכאי לתשלום הנתבע על ידו ברכיב זה בסך של 3,975 ₪.
...
בנסיבות אלה, מצאנו שהנתבעת לא הרימה את הנטל להוכיח שהתובע אינו זכאי לקבלת המענק הרבעוני.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: הפרשי שכר בסך כולל של 862.68 ₪.
תביעות התובע לתשלום גמול שעות נוספות, דמי חופשה, דמי חגים, חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין העדר שימוע ופיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד - נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו