ביום 23.1.19 השיבה החברה על מכתב הדרישה באמצעות באת כוחה ודחתה את טענות המבקשים תוך ציון כי מדובר בפנייה כללית, שכלל תוספות השכר מכוח הסכם קבוצי 2016 שולמו לעובדים, החברה הפרישה לביטוח פנסיוני כדין, שילמה החזר נסיעות כדין וכי לעובדים נימסרו הודעות על תנאי העבודה (העתק המכתב צורף כנספח 13 לבקשת האישור).
אי מתן העלאת שכר בסך 200 ₪
סעיף 4.2 להסכם קבוצי 2016 קובע: "עובד, אשר במועד חתימת הסכם זה עובד בחברה מעל לעשר שנים או שבמהלך תקופת הסכם זה יגיע ויתקו לעשר שנות עבודה בחברה, יהא זכאי, החל מיום 1.4.2016 לתוספת חודשית לשכרו הבסיסי בסך של 200 ₪. למען הסר ספק, יהא זכאי לתוספת השכר האמורה, רק מהחודש בו מלאו עשר שנים לעבודתו בחברה".
גב' ישראל הצהירה כי בפועל, למרות שיעבדה בחברה מעל לעשר שנים בזמן שנחתם הסכם קבוצי 2016, היא לא קיבלה העלאה בסך 200 ₪ בשכרה.
כפי שנפסק, החריג שנקבע בפרט 10(3) להגשת תובענה ייצוגית עת מדובר בעובד שחל עליו הסכם קבוצי נועד לאזן בין התכלית שמונחת ביסודו של חוק תובענות ייצוגיות, דהיינו קידום אכיפת זכויות ובין ההכרה בחשיבות השמירה על כוחו של ארגון עובדים לפעול לקידום זכויות עובדים ואכיפתן.
כמו כן, ההסתדרות הבהירה כי בנסיבות העניין לעמדתה קיימת מניעה משפטית להגשת בקשת האישור נוכח תחולת פרט 10(3) לתוספת השנייה לחוק.
...
משכך, נוכח תחולתו של המחסום הסטטוטורי הקבוע בפרט 10(3) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגית – בקשת האישור נדחית.
לסיכום
דין הבקשה לאישור התובענה הייצוגית להידחות, נוכח תחולתו של המחסום הסטטוטורי הקבוע בפרט 10(3) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגית.
בענייננו, נוכח מהות התובענה הייצוגית והיקף ההתדיינות בבקשה לאישור, אנו קובעים שיש לחייב את התובעים בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עורכי דין של החברה בסכום כולל של 20,000 ₪.