בסיכומים מוסיף וטוען התובע כי חישוב הפנסיה ששולמה החל מחודש 1/2020 לא לקח בחשבון את כל רכיבי השכר ודרגת הפרישה שאושרה לו.
מנגד, טוענת המועצה כי התובע לא הוכיח את זכאותו לצאת לפנסיה לאור גילו וותקו, כי לא חל בעיניינו חוק הגימלאות וכי חוזה הבכירים על פיו הועסק התובע אינו מזכה אותו בזכות לפרישה מוקדמת.
המסגרת הנורמאטיבית
המועצה המקומית בוקעתא הנה גוף מתוקצב כהגדרתו בסעיף 21 לחוק יסודות התקציב שקובע כי "גוף מתוקצב" לחוק הנו "תאגיד, רשות מקומית, מועצה דתית, בנק ישראל, חברה ממשלתית וחברה עירונית". על גופים מתוקצבים חל איסור להיתקשר בהסכמים חורגים וכפועל יוצא של אותו איסור חלה עליהם החובה לקבל את אישורו של הממונה על השכר ביחס להסכמים שונים, ובמידה ולא מתקבל אישור הממונה כאמור, הכלל הנו כי דין ההסכם הנוגד את האישור להתבטל.
סעיף 4.4 לאוגדן תנאי השרות קובע כי "עובדים בעלי תואר שני ושלישי שאינם מקבלים תוספת שכר בגין התואר, זכאים לצבירת 1.5 שנות ותק לכל שנת עבודה עבור כל שנת ותק, וזאת מיום הזכאות לקבלת התואר, כל זאת עד לשיא הותק הקיים בדרוג". הוראה זו קובעת במפורש כי ותק מואץ מחושב "לכל שנת עבודה עבור כל שנת ותק", כך שאין זכאות שנצברת בעיניין זה לעניין תקופה שטרם תחילת העבודה, כאשר יוזכר כי ותק בגין תעסוקה קודמת הנו ותק מוכר ולא ותק מואץ.
...
סוף דבר
על יסוד כל האמור לעיל, התביעה העיקרית מתקבלת בחלקה, ועל המועצה לערוך חישוב של הפרשי הפנסיה, החל מסיום עבודתו של התובע ועד למועד התשלום בפועל, לפי ההוראות בהסכם האישי ובהתאם למשכורת הקובעת ביחס לכל אחת מהתקופות.
כמו כן, התביעה שכנגד מתקבלת בחלקה, ואנו קובעים כי הסכומים הבאים היוו חריגות בשכר:
הפרשי שכר משולב בסך 115,134 ₪
תוספת ממלא מקום בסך 147,030 ₪
החזר הוצאות רכב בסך 4,788 ₪
החזר דמי כלכלה בסך 23,555 ₪
שעות כוננות בסך 39,167 ₪.
במצב דברים זה, ישלם התובע הוצאות שכ"ט עו"ד לנתבע בסך 7,000 ₪ והוצאות שכ"ט עו"ד למועצה בסך 7,000 ₪.