כאמור, התובעת אישרה כי חתמה לצד כל אחד מהתעריפים שננקבו בדולרים בסעיף זה.
עוד נאמר בהסכם, בסעיף 4א' שבו:
"מובהר ומוסכם כי עוה"ד יהיה זכאי לשכר הטירחה המוסכם גם במקרה שההליך בגינו נקבע שכר הטירחה יסתיים בפשרה שנעשתה בין בעלי הדין, אם בהסכם ממש ואם במחיקת ההליך, בין אם היתקיים דיון כלשהוא בבית המשפט/בית הדין ובין שלא".
כאמור, התובעת חתמה אף מעל סעיף זה, לצד כותרת סעיף 4 שהנה "תנאים מיוחדים".
בהמשך סעיף "התנאים המיוחדים" נאמר כי במקרה שיידרשו הליכים נוספים, לרבות הליכי ביניים, הודעות צד שלישי, ערעור, תביעות שכנגד וכיוצא בזה, ייקבע שכר טירחה נפרד בין עורך הדין ללקוח ככל שהלקוח יבקש את ייצוגו של עורך הדין להליכים אלו, וכי שכר הטירחה אינו כולל עריכת הסכמי גירושין או הסכמי ממון, עריכת תצהירי עדות ראשית בכתב ועריכת סיכומים בכתב או בעל פה בכל הליך שהוא.
לטענת התובעת, סברה בזמן אמת כי התשלום ניתן לעורך הדין על מנת שילווה אותה במשך כל תקופת ההליכים המשפטיים אשר צפויים היו להימשך כשנתיים או שלוש, מה שלא ארע בסופו של דבר בשל הגעתה לשלום בית עם בעלה.
...
לטענתה, בשים לב לכך שהשירות היחיד שניתן לה בסופו של דבר על ידי הנתבע היה עצם הכנת כתבי התביעה, אין מקום להותיר בידיו את מלוא שכר הטרחה ששולם לו. התובעת מבקשת אפוא כי ייקבע שהנתבע זכאי לכל היותר ל-10,000 ₪ בגין הגשת התביעות וכי כל יתר הסכום ששולם על ידה יושב לידיה.
גם לאחר ששקלתי את יחסי הכוחות בין הצדדים, ואת מצבה הנפשי של התובעת במועד בו חתמה על ההסכם, לא שוכנעתי כי מערכת היחסים שבין הצדדים לחוזה דכאן מעוררת באופן מובנה חשש שמא יהא פער בין לשון החוזה לבין אומד דעת הצדדים [ראו והשוו: ע"א 3894/11, דלק – חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' ניר בן שלום (ניתן ביום 06/06/2013), בפסקה 17 לפסק דינו של כבוד השופט ס' ג'ובראן].
סוף דבר, הגעתי לכלל מסקנה שדין התביעה להידחות, וכך אני מורה.