עם פרישתו מצה"ל, ביצע העותר הוון "לכל החיים" של 25% מקצבתו החודשית (להלן: ההוון), וזאת בהתאם לחוק שירות הקבע בצבא הגנה לישראל (גימלאות) [נוסח משולב], התשמ"ה – 1985 (להלן: חוק הגמלאות), ולתקנות שירות הקבע בצבא הגנה לישראל (גימלאות) (הוון קיצבאות ותביעות נגד צד ג'), התש"ל – 1970 (להלן: תקנות ההוון).
על-פי סעיף 10(א) לחוק הגמלאות:
"אלה זכאים לקיצבת פרישה:
עמד על כך השופט (כתוארו אז) מ' חשין בבג"צ 4157/98 "צוות" אגודת גימלאי שירות הקבע בצה"ל נ' שר האוצר, בפיסקה 2 (4.2.2004) (להלן: עניין צוות), באומרו:
"הוון קיצבה פרושו הפיכת סכומי-כסף האמורים להשתלם לשיעורין לעתיד – לבוא – דרך כלל: במשך תקופה ארוכת שנים לסכום חד-פעמי המשתלם מראש. זכות להיוון הניתן לגימלַאי – וגמלאי צה"ל בכלל הגימלאים – מהוה הטבה הנתנת לעת פרישה. משמעה של ההטבה הוא, שהגימלאי רשאי לבקש להמיר אחוז מסויים...מן הקיצבה האמורה להשתלם לו לעתיד לבוא מידי חודש בחודשו, בסכום חד-פעמי שישולם לו סמוך לאחר השחרור ועשוי להיות לו לעזר לתחילת דרכו החדשה (הסכום המהוון). כנגד קבלת הסכום המהוון מוסכם כי לעתיד – לבוא – ולמשך תקופה הקרויה תקופת ההוון – יקבל הגמלאי קיצבה חודשית מופחתת כשיעור האחוז שהווַן..."
עם מימוש ההוון פוקעת זכותו של הגימלאי לחלק מן הקצבה שהוון, אף אם מתברר בחלוף הזמן כי שוויה המצטבר של ההפחתה על חשבון ההוון, היינו, הנכוי החודשי, עולה על התשלום החד פעמי שקבל הגימלאי (בג"צ 3943/13 ליאור אלמגור נ' שר הבטחון, בפיסקה 1 (11.2.2016) (להלן: עניין אלמגור)).
בשנת 1995, הותקנו תקנות שירות הקבע בצבא הגנה לישראל (גימלאות) (הוון קצבאות ותביעות נגד צד שלישי) (תיקון), התשנ"ה-1995 (להלן: תיקון 1995), במסגרת תיקון 1995, שופר, בשנית, מעמדו של גמלאי צה"ל אשר הוון את קיצבתו החודשית "לכל החיים", כך שבהגיעו לגיל 70; במידה שקבל קיצבה במשך 10 שנים לפחות; ומבדיקה שערך הממונה על הגמלאות במשרד הבטחון נמצא, כי סכומי הנכוי החודשי בגין ההוון עולים על סכום ההוון שקבל – יופסק הנכוי החודשי, והגמלאי יהא זכאי למלוא קצבתו החודשית, כאילו לא הוון חלק ממנה (סעיף 6א(א)(2) לתקנות ההוון).
...
כפי שציינה השופטת (כתוארה אז) מ' נאור בעניין שושנה לוי, אף אני סבור, כי יש להימנע "ממצב בו תימנע המדינה בעתיד מלחוקק חוקים מיטיבים מתוך ידיעה כי אין דרך להגביל את תחולת ההטבה בזמן" (שם, בפסקה 58).
יחד עם זאת, יש לזכור, כי תיקון 2012 "לא בא לשלול, לפגוע או לצמצם זכויות, הטבות או מענקים", אלא נועד להיטיב עם גמלאי צה"ל הנכים, אשר בחרו מרצונם להוון את קצבתם "לכל החיים". עוד יש להזכיר, כי הפגיעה הנטענת נובעת, בסופו של דבר, מעסקת היוון שהעותר בחר להתקשר בה מרצונו, תוך ידיעה שקיים בה סיכון כי הוא ייאלץ להחזיר את סכום ההיוון ביתר.
סוף דבר
על יסוד המפורט לעיל, אציע לחבריי לדחות את העתירה, ללא צו להוצאות.