מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לקצבת זקנה לתושבת שטחים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תנאי זכאות לגימלת זיקנה מיוחדת על פי הסכם 88: סעיף 3 להסכם 88 קובע כי הזכאים לקבלת גמלת זיקנה מיוחדת הם: (א) גמלת זקנה מיוחדת לפי הסכם זה תנתן: (1) לעולה; (2) לגבר שנעשה תושב ישראל, שלא לראשונה, בהיותו בן 60 ומעלה; (3) לתושב ישראל – גבר או אישה לא נשואה או אישה החיה בנפרד מבעלה – שאינו מבוטח לפי פרק י"א לחוק בשל האמור בסעיף 240(1) לחוק.
אין מחלוקת בין הצדדים שהתובעת קיבלה אשרה מסוג א/5, לפיכך על מנת להכריע בתביעה דנן יש לבדוק האם שהתה התובעת בשטח מדינת ישראל מעל 183 יום בשנה, בה ניתנה האשרה.
...
סוף דבר: התובעת נכנסה לישראל ביום 3.6.10 וקיבלה תושבות ארעית ממשרד הפנים ביום 27.3.11, לפיכך היא זכאית מאותו מועד לגמלה זקנה מיוחדת.
התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 7,500 ₪ הוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתה של התובעת לתשלום קצבת זקנה, כאשר השאלה שבמחלוקת היא שאלת היותה של התובעת תושבת ישראל וזכאותה לתשלום קצבת זקנה, בהתאם להוראות סעיפים 240 ו- 244 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 (להלן – "חוק הביטוח הלאומי").
ביחס לעובדה כי התובעת נשואה לתושב השטחים העידה: "אני ישראלית והוא פלסטיני.... הוא בא לג'לג'וליה ואני נוסעת אליו כל חודש, כל 20 יום. לשאלתך, ככה זה היה תמיד". בהמשך העידה כי היא גרה בבית 10 שנים, מאז פטירת הוריה.
...
לנוכח המפורט, לא מצאנו כי הונחה בפנינו תשתית ראייתית מספקת שתתמוך במסקנה כי התובעת לא התגוררה בתחומי מדינת ישראל בתקופה הרלוונטית, שכן העובדה שלא נמצאה בביתה פעמיים בלבד, אין בה כדי להוות הוכחה שהיא אינה מתגוררת במקום.
לנוכח כל המפורט לעיל, דין התביעה להתקבל.
הנתבע ישלם לתובעת סך 4,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. ניתן היום, כ"ו אדר ב' תשע"ו, (05 אפריל 2016), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבע כאן, הסתמך בבחינת שאלת תושבות התובע לעניין זכאותו לקיצבת זקנה אך ורק על החלטת משרד הפנים, על אף שעולה ממנה כי שלילת מעמד התובע כתושב קבע לא באה בעקבות בחינת העובדות בשטח נכון לתקופה הרלוואנטית.
...
מכל מקום, מצאנו, כי בנסיבות העניין, לא היה מקום לדחות את תביעת התובע לקצבת זקנה, אך ורק על בסיס החלטה זו. בפסק הדין בעניין מגנון, נקבע כך: "אישור משרד הפנים לגבי מעמדו של אדם בישראל הינו בר – תוקף ומחייב את רשויות השלטון בישראל. עם זאת, אישור של משרד הפנים אינו סוף פסוק וניתן לטעון לגביו כי הוא שגוי או כי העובדות המונחות ביסודו שונות. טענות בדבר תוקפו של אישור משרד הפנים ניתן להעלות במסגרת של תקיפה ישירה, המכוונת אל משרד הפנים. זו דרך המלך, והסמכות לכך אינה נתונה בידי בית הדין לעבודה.
לאור האמור לעיל, וכיוון שהנתבע נתן את החלטתו נשוא תביעה זו, שלא על בסיס כלל הנתונים הרלוונטיים, אנו מורים לנתבע לשוב ולבחון את תביעת התובע לקצבת זקנה החל ממועד פרישתו, על בסיס כלל הנתונים אשר הוצגו לפנינו בהליך זה. החלטת הנתבע תינתן במהירות האפשרית וככל שלא תוכר זכאות התובע לקצבת זקנה החל ממועד הגיעו לגיל פרישה, תפרט ההחלטה ותנמק את הסיבות לכך, תוך התייחסות למסמכים הרבים אותם הציג התובע כגון באשר לנישואיו, עבודתו, מגוריו, משך יציאותיו לחו"ל והסיבות לכך ויתר הנתונים.
סוף דבר – התביעה מתקבלת חלקית באופן המפורט בסעיף 38 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעבר לכך, האמנה שנחתמה בין ישראל לארצות הברית קובעת כי יש לשלם למבוטחים הישראלים השוהים בשטח ארצות הברית קצבת זקנה.
הקריטריונים לקבלת הזכאות לקיצבת הזיקנה לפי המכתב מטעם המשיב מיום 24.09.2017 הם: מי שהתחיל לקבל קצבת זקנה; מי שהיה תושב בעת אישור הקצבה; מי שעזב לארה"ב. לא מפורט פרק הזמן הנידרש מעת הנקודה בה החל האזרח לקבל את הקצבה ועד למועד יציאתו את הארץ לארה"ב. הדבר עולה גם מאתר האנטרנט של הנתבע על כן, אין נפקות לכך שיצאו מהארץ לאחר קבלת מעמד תושב חוזר, שכן זכאים הם על פי החוק והאמנה לקבלת קצבת הזיקנה.
...
נבהיר כי לאור שהות התובעים בארץ למשך 7 ימים בלבד , מבלי שהוכח כי מדובר בעזיבה זמנית לצורך טיפול רפואי דחוף, ומשלא הוכחה זיקה משמעותית וקבועה למדינת ישראל ואף לא קשר פורמאלי כלשהו, התוצאה היא כי דין התביעה להידחות.
לאור האמור לעיל, התוצאה היא כי לא ניתן להסתמך על אמנת הידידות כמקור משפטי מחייב מכוחו זכאים התובעים לקבלת קצבת זקנה, וזאת משעה שמדובר באמנה בינלאומית אשר לא תורגמה לחיקוק ולא הותקנו תקנות למתן תוקף להוראות האמנה.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בהליך הקודם התבקש הסעד "... להחזיר את דמי הביטוח ולהכיר התובעת כתושבת ירושלים וכל עניין ולשלם לתובעים הרלבאנטיים קצבת זקנה כולל קצבה רטרואקטיבית." בכתב ההגנה בהליך הקודם, טען הנתבע כי ב – 6.8.20 נשלחה לה הודעה לכתובת מגורים לפיה חדלה להיות תושבת והיא לא השיגה על הודעה זו. אף לא דיווחה כי גרה בשכונת הדואר ברציפות.
בפסק דין עב"ל (ארצי) 39020-11-13 גאסר עטאללה נ' המוסד לביטוח לאומי קבע בית הדין כי על אף שנקודת המוצא היא שמי שהתגורר מחוץ לשטח מדינת ישראל אינו תושב, הרי שבהתאם לנחיות היועמ"ש יש כאלו המתגוררים בשכונת הדואר שהוגדרה כ"שטח מיוחד" ולגביהם נקבעה זכאות לזכויות כתושבים בהתקיים תנאים מסויימים, בין היתר היותם תושבי השכונה במועד הקובע והנחיות היועמ"ש. התובעת לא דיווחה על היותה מתגוררת בשכונת הדואר.
...
מן הכלל אל הפרט לאחר ששקלנו בכובד ראש את טיעוני הצדדים נבדוק את העובדות החקיקה והפסיקה ואת יישומם לגבי התובעת להלן.
בנסיבות אלה, תביעת התובעת להכרה בזכויותיה ממועד המוקדם ל-08/03/2005 אינה מבוססת, וטענת המוסד כי יכיר בזכויותיה החל מ-08/03/2005 היא קביעה סבירה וכדין ואין להתערב בה. סוף דבר נוכח כל האמור, המענה לשאלה האם התובעת זכאית לקצבת אזרח ותיק מכוח החוק או שמא כדין אושרה הזכאות לתשלום הגמלה מכוח ההסכם החל מחודש 08/2020 ואילך, הוא כי יש להחיל את הוראות החוק ולא את ההסכם, נוכח ההליך הקודם.
יחד עם זאת, מתקבלת טענת המוסד כי זכויותיה של התובעת ייחשבו החל מ 08/03/2005, מועד בו חל הרציונל של הוראות היועמ"ש. תביעת התובעת לתחולה רטרואקטיבית אחרת נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו