בתובענה זו נתבעו 459,760 ₪ שהועמדו לצרכי אגרה על 209,760 ₪, בגין פיצויים לפי חוק עבודת נשים, תשי"ד - 1954 (להלן – חוק עבודת נשים), חוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח - 1988 (להלן – חוק השויון), חוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח – 1998 (להלן – חוק למניעת הטרדה מינית) וחוק הזכות לעבודה בישיבה, תשס"ח – 2008 (להלן – חוק הזכות לעבודה בישיבה).
כך למשל, הנתבע הישתתף במסיבת חתונה של התובעת וקרין, התובעת טסה עם אישתו של הנתבע לאומן והנתבע והתובעת נסעו לסוף שבוע עם בני הזוג.
כמו כן אודה לך על מכתב פיטורין לצורך קבלת דמי אבטלה.
בפעם השניה שנאלצה להיעדר בגלל הטיפולים, מדובר היה בהעדרות ביום שישי, בזמן ששרה, העובדת השניה בחנות, היתה בחו"ל. התובעת העידה שהיא "נלחצה", חלקה את חששותיה עם בת זוגה וקרין הציעה להיתקשר לנתבע וסיכמה איתו שקרין תעבוד בחנות במקום התובעת (עמוד 12, שורות 17 – 30.
לעניין זה ר' הוראת סעיף 21(ג) לחוק, בה נקבע:
"הוראות חוק זה, למעט סעיף 7 לא יחולו על אדם המעסיק פחות משישה עובדים; לענין מנין העובדים לפי סעיף קטן זה, ימנה גם עובד של קבלן כוח אדם המועסק אצל אותו אדם".
התביעה לתמורת הודעה מוקדמת נדחית, מאחר שעל פי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א – 2001, הזכות לתשלום לעובד בגין תמורת הודעה מוקדמת קיימת רק במקרה של פיטורים.
...
רכיב התביעה היחיד שבו יש לקבל את התביעה הוא בנושא הודעה בכתב על תנאי עבודה, לפי חוק הודעה לעובד.
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבע לשלם לתובעת פיצויים בגין אי מסירת הודעה בכתב על תנאי עבודה, בסך 5,000 ₪.
לסיכום הדברים - בקיזוז הסכום שנפסק לזכות התובעת, התובעת תשלם לנתבע את הוצאותיו בסך 15,000 ש"ח שאם לא ישולמו בתוך 30 ימים, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום בפועל.