מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

זכאות לפנסיה תקציבית לאחר פטירת האם

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לנוכח התפטרות המנוחה וקבלת פצויי הפיטורים פקעו זכויותיה לקבלת פנסיה תקציבית מהעירייה וכפועל יוצא, לאחר פטירת המנוחה, המערער אינו זכאי לפנסיית שאירים.
...
] אין בידינו לקבל גם את הטענות הנוספות של המערער כלפי העירייה ולפיהן ניתן למנוחה ייעוץ פנסיוני רשלני שניתן מלכתחילה בחוסר סמכות ליתן ייעוץ כזה.
] על יסוד כל האמור לעיל, אנו קובעים שביום 1.10.2013 המנוחה התפטרה מעבודתה בעירייה מרצונה על מנת לקבל פיצויי פיטורים ומתוך הבנה מלאה למשמעויות של ההתפטרות על שלילת זכויות הפנסיה לרבות על שלילת זכאות המערער לפנסיית שאירים לאחר מותה וזאת לנוכח רצונה להוריש לילדיה את פיצויי הפיטורים.
סוף דבר הערעור על החלטת הממונה על הגמלאות בעירייה מיום 29.5.2017 - נדחה.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע להגשת התביעה המנוח, מר יוסף משולם, יליד חודש אפריל 1943, גרוש, גימלאי רשות השידור, אשר פרש מתפקידו, היה זכאי לפנסיה תקציבית מהמדינה.
בחודש אפריל 2014 המנוח אף נתן לתובעת המחאה על סך 30,000 ש"ח (סעיף 11 יא לכתב ההגנה), לצורכי מחייתה או שמא עבור הטיפול בו. מן העדויות מטעם המדינה, שנמצאו מהימנות בעיננו, עולה שנראה שהתובעת אכן חזרה לארץ על מנת לטפל במנוח בתמורה להכרתה כידועה בציבור וכדי להיות זכאית לפנסיה לאחר פטירתו של המנוח.
...
מכל האמור לעיל, יש כדי להטות את הכף לחובתה של התובעת ולדחות את תביעתה.
סוף דבר נוכח כל האמור, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

אנו סבורים כי המקרה דנן איננו נימנה על אותם חריגים, ומכל מקום, לא שוכנענו כך. לפיכך, משהתביעה הוגשה בחלוף תקופת ההתיישנות, הרי שאפילו אם התובעת תוכיח, עובדתית, את כל טענותיה בדבר זכאותה לפנסיה תקציבית – היא לא תוכל לזכות בתביעתה, מן הטעם שזו היתיישנה.
"קיצבה" - תשלומים תקופתיים המשולמים לעמית עצמאי, לעמית שכיר או לעובד זכאי של עמית מעביד בקופת גמל מרכזית לקיצבה, כהגדרתם בתקנה 49 ה, או לזכאים לכך לאחר מות העמית על ידי קופת גמל, כמתחייב מתקנותיה, מדי חודש באופן רציף, בסכומים שוים או בסכומים שוים בצרוף תוספת הנובעת מהוראות שבתקנון הקופה לעניין הצמדה או ריבית, לרבות הצמדה למדד, לשכר הממוצע במשק או לתשואות הקופה.
...
השאלות הטעונות הכרעה האם התביעה התיישנה? האם התובעת זכאית לפנסיה תקציבית? עיקר טענות התובעת יש לקבל את התביעה, וזאת מהנימוקים הבאים: התובעת הייתה מבוטחת בפנסיה תקציבית - התובעת הייתה מבוטחת בפנסיה תקציבית בשנתיים הראשונות לעבודתה בוועדה, וזה הופסק שלא כדין על ידי הוועדה בשנת 1994, עת הוחלף בביטוח מנהלים, שלפרטיו התובעת לא הייתה מודעת כדבעי.
עיקר טענות המדינה והוועדה יש לדחות את התביעה על הסף כבר בשלב הטענות המקדמיות: התיישנות – בחינת המקרה דנן מובילה למסקנה כי התביעה התיישנה, שכן עילתה נוצרה לכל המאוחר בשנת 1994, עת התובעת חתמה על הצטרפותה לביטוח מנהלים במסגרת עבודתה בוועדה.
לא למותר לציין, שהתובעת בחרה, וסיבותיה עימה, שלא לזמן לעדות את גב' ג'נט. אנו סבורים כי בעדותה של גב' ג'נט היה כדי לשפוך אור על אותן נסיבות שהובילו לכך שקיבלה פנסיה תקציבית, בשונה מיתר עובדי הוועדה.
הימנעותה של התובעת מלזמן את הגב' ג'נט לעדות – פועלת לחובתה בעניין זה. סיכום על יסוד כל האמור לעיל, אנו דוחים את התביעה.
בשים לב לסעד שנתבקש על ידי התובעת בתביעתה ולאור נסיבותיו הספציפיות של הליך זה, החלטנו שלא לעשות צו להוצאות.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עת הגיע לגיל פנסיה, היה זכאי, כגמלאי המדינה, לפנסיה תקציבית, כך עד פטירתו ביום 4.4.2017.
(ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו בהתקיים אחד מאלה: (1) נקבע בפסק הדין לחלוקת חסכון פנסיוני כי האמור בו יחול רק לעניין העברת חלק מקיצבת הפרישה לבן הזוג לשעבר ולא לעניין זכויות בן הזוג לשעבר לקבלת קצבה בשל פטירתו של העובד או של הזכאי לקיצבת פרישה; (2) הבקשה לרישום פרטי פסק הדין לחלוקת חסכון פנסיוני לפי סעיף 42א הוגשה לממונה לאחר שחלפו שנתיים מהמועד שבו ניתן פסק הדין או לאחר החודש שקדם לחודש שבו החל העובד לקבל קצבת פרישה, לפי המאוחר.
...
. לאור האמור, אני דוחה את טענת התובע בסעיף 57 לנייר עמדתו, וקובע כי הנתבעת זכאית לקבל לידיה מחצית גמלת פנסיה המשתלמת לידי התובע מידי חודש בחודשו, ללא שיקוזזו מחלקה זה סכומים כלשהם בגין הוצאות הבית.
באשר לתלושי קצבת השאירים – הנתבעת תפעל כמתחייב מהוראות חוק הגמלאות והחוק לחסכון פנסיוני ותקנותיו בהקשר זה, ובתוך 30 יום (אם טרם פעלה כאמור) מחודש 5/2017 ואילך, כמתחייב מההוראות הנ"ל. לעניין פיצוי הלנה – משמצאנו כי הקצבאות שולמו כדין עפ"י חוק הגמלאות וכי התנהלות הנתבעת הייתה סבירה בנסיבות העניין, רכיב תביעה זה – נדחה.
לאור כל האמור לעיל, התובעת אינה זכאית לתשלומים שעתרה להם בתביעתה.
לאחר ששקלנו את אופי ההליך, ההתנהלות בו ותוצאתו – ישא כל צד בהוצאותיו.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המנוח היה זכאי לפנסיה תקציבית מהמשיבה וזו שילמה לו פנסיה חודשית ממועד פרישתו ועד לפטירתו ביום 15.1.13.
לכאורה, אם אכן היה מדובר בהסכמת הצדדים לראות בתשלום כמזונות או בפנסיה של המנוח כמקור לתשלום מערערת לאחר פטירתו, לא היה צורך לקבוע כי החיוב לאחר הפטירה יחול על העיזבון (שהרי אז המערערת היתה אכן זכאית לפנסיה מהמשיבה.
...
התמונה הכוללת העולה מהראיות שהוצגו, שהן אותן ראיות שהיו לפני הממונה, מובילה למסקנה זהה, לפיה ההסכם עליו המערערת מסתמכת אינו הסכם מזונות ומשום כך אינה זכאית לגמלת שארים מהמשיבה, על יסוד הוראת סעיף 38(א) לחוק הגמלאות.
מעבר לכך יש להדגיש, כי מקום בו מדובר בכספי הקופה הציבורית, גם אם לטעמנו הממונה פעל מנקודת מוצא שגויה, אין זה סביר שהמערערת תוכר כזכאית לגמלה רק על יסוד פגם בשיקול הדעת של הרשות המנהלית.
לאור כל המפורט לעיל, לא מצאנו שנפלה טעות בהחלטת הממונה, ודין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו